Γονείς ανησυχούν-Γιατί τα παιδιά αρχίζουν να μιλούν σαν την Πέππα το γουρουνάκι;

Δεν υπάρχει σίγουρα οικογένεια με μικρά παιδιά, και να μην γνωρίζει την Πέππα! Τα περισσότερα παιδάκια την λατρεύουν, με τα μεταγλωτισμένα επεισόδια να προβάλλονται στις περισσότερες τηλεοράσεις.

Δείτε επίσης Γυναίκα γέννησε δίδυμα, αλλά τα παιδιά ήταν από διαφορετικό πατέρα!

Αν και στη χώρα μας το παιδικό αυτό όπως προαναφέρθηκε είναι μεταγλωτισμένο, το μικρό γουρουνάκι έχει καταγωγή από την Μεγάλη Βρετανία και η προφορά του είναι καθαρά βρετανική. Γι’ αυτό και όλο και περισσότεροι γονείς στην Αμερική εκφράζουν την ανησυχία τους, όταν τα μωρά και τα νήπιά τους που παρακολουθούν τις περιπέτειες της Πέππα αρχίζουν να εκφέρουν διαφορετικά τον λόγο τους και να μιλούν με… βρετανική προφορά!

Και όμως, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Plymouth, τα παιδιά ξεκινούν να αναπτύσσουν την προφορά τους στην ηλικία των 20 μηνών, επομένως είναι απολύτως λογικό να εντοπίζονται επιρροές (ναι, ακόμη και από την Πέππα) σε τόσο μικρή ηλικία. Επιπλέον, όπως τονίζεται από την ίδια μελέτη και το τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστημίου, η γλώσσα και η ομιλία του παιδιού δεν επηρεάζεται τόσο από τους γονείς, τα αδέρφια και το σχολείο του, όσο από τα παιδιά τα οποία συναναστρέφεται και παίζει μαζί τους.

Σείτε επίσης Επικίνδυνο «παραθυράκι» για εγγραφή ανεμβολίαστων παιδιών σε σχολεία

Με λίγα λόγια, το κοινωνικό πλαίσιο είναι πολύ σημαντικό ακόμη και σε τόσο μικρή ηλικία. Επομένως, θεωρείται λογικό τα παιδιά να υιοθετούν διαφορετική προφορά από εκείνη της οικογένειάς τους, την οποία ακούν στο κοινωνικό περιβάλλον τους.

Πηγή: tlife.gr

Close