υπάρχουν_γονείς_που_δεν_αποδέχονται_την_διαφορετικότητα_των_παιδιών_τους_

Υπάρχουν γονείς που κρύβουν την διαφορετικότητα του παιδιού τους. Το κείμενο ξέσπασμα που βρήκαμε στο Facebook και τα λόγια του, μας έκαναν να ταυτιστούμε πλήρως.

Για ποιον λόγο πολλοί γονείς κρύβουν ή ντρέπονται για τα παιδιά με οποιαδήποτε  ιδιαιτερότητα;

Δυστυχώς υπάρχουν γονείς που υπολογίζουν περισσότερο την άποψη του κόσμου από ότι την ευτυχία του παιδιού τους. Και μεγαλώνουν παιδιά σε ένα περιβάλλον ντροπής και καταπίεσης. Το παιδί δεν μαθαίνει ποτέ να αγαπάει τον εαυτό του και φυσικά δεν βιώνει ποτέ την αγάπη των γονιών του.

Δείτε ακόμα Οι αξιόπιστοι γονείς δημιουργούν πειθαρχημένα και υπομονετικά παιδιά

Και όλα αυτά; Γιατί το παιδί γεννήθηκε διαφορετικό από όλα τ’ άλλα; Όλοι δεν είμαστε λίγο ή πολύ διαφορετικοί; Φοβάσαι τι θα πει ο κόσμος, τι θα πει το οικογενειακό περιβάλλον, τι θα πουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές και κρύβεις την ιδιαιτερότητα του παιδιού σου; Αντί να μπει μπροστά και να υπερασπιστείς αυτή την ιδιαιτερότητα μέχρι τέλους;

Μεγαλώνουμε σε μία κοινωνία με πολλές παθογένειες. Ελπίζουμε όμως πως αυτή η κοινωνία κάποια στιγμή θα αλλάξει προς το καλύτερο. Η αλλαγή όμως ξεκινάει πρώτα από μέσα μας και στην συνέχεια έχει αντίκρισμα και στο υπόλοιπο σύνολο.

Δεν μπορούμε από την μία να πατάμε “τέλειο” και “νοιάζομαι” σε άρθρα και εικόνες που παρουσιάζουν την ομορφιά της διαφορετικότητας και από την άλλη να μην αποδεχόμαστε την διαφορετικότητα στο ίδιο μας το παιδί. Δεν μπορούμε να μεγαλώνουμε παιδιά καταπιεσμένα και χωρίς αγάπη επειδή γεννήθηκαν ξεχωριστά.

Τα παιδιά μας πρέπει να τα αγαπάμε και να τα αποδεχόμαστε όπως κι αν είναι. Είτε έχουν κάποιας μορφής αναπηρία, είτε έχουν οτιδήποτε διαφορετικό. Πρέπει πάντα να τα δεχόμαστε γι’ αυτό που είναι. Να τα αγαπάμε και να τα μάθουμε με την σειρά τους να αγαπούν τον εαυτό τους και οποιονδήποτε άλλο διαφορετικό άνθρωπο συναντήσουν.

Κρίνουμε έναν άνθρωπο για τον χαρακτήρα του. Και όχι για την διαφορετικότητά του. Σε έναν τέτοιο κόσμο θέλουμε να μεγαλώσουμε εμείς τα δικά μας παιδιά. Το κείμενο το βρήκαμε στην σελίδα ΔΕΠΥ και αξίζει να το διαβάσετε. Διαβάστε παρακάτω: 

Δεν ξέρω τι γίνεται εκει έξω πραγματικά και δεν καταλαβαίνω…
Εάν το παιδί σας έχει δεπ, ΔΕΠΥ, αυτισμό, σύνδρομο Down, η οποιαδήποτε άλλη ιδιαιτερότητα να είστε 💪🏻ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ💪🏻 δεν ξέρω αλήθεια γιατί κάποιοι το κρύβουν… δεν ξέρω εάν και γιατί ντρέπονται.

Εσείς δεν θα έπρεπε να ντρέπεστε και να το κρύβετε θα έπρεπε να είστε περήφανοι!!! Ότι τι ; θα πουν το παιδί σας διαφορετικό;; ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ!! η διαφορετικότητα του το κάνει ποιο ιδιαίτερο, ποιο όμορφο!  Ότι τι ; σκέφτεστε μην σας λυπηθούν ; Δεν υπάρχει λόγος για λύπηση ούτε 1 στο εκατομμύριο!!! Αντιθέτως!!

Σίγουρα όλοι στην αρχή στεναχωριόμαστε παθαίνουμε ένα σοκ…για την άγνωστη αυτή ιδιαιτερότητα…αλλά μόλις ανακαλύπτουμε αυτόν τον περίεργα καταπληκτικό και παράλληλα περιπετειώδες κόσμο καταλαβαίνουμε πως τελικά δεν είναι κάτι κακό…παντού υπάρχουν δυσκολίες… παντού υπάρχουν και οι λύσεις…

Εγώ λυπάμαι ανθρώπους που σκέφτονται έτσι για παιδάκια με ιδιαιτερότητες … δεν είναι άξιος κανένας μας να λυπάται παιδάκια με ιδιαιτερότητες!!!

Γνωρίζω ανθρώπους που δεν πάνε το παιδί τους έστω για μια αξιολόγηση ενώ φαίνεται ότι χρειάζεται… ξέρετε γιατί ; Γιατί αγαπάνε τον εαυτό τους περισσότερο από το παιδί τους!!!

Γιατί τους νοιάζει περισσότερο να μην τους πιάσει ο κόσμος στο στόμα του από το χαμόγελο του παιδιού τους… δεν θέλω να πω πολλά γι’ αυτούς τους ανθρώπους γιατί δεν θέλω να μιλήσω άσχημα…

Αλλά όλοι εσείς εκεί έξω θέλω να είστε περήφανοι για τα παιδιά σας!! Τότε θα το νιώσουν και αυτά και θα είναι περήφανα και αυτά για την ιδιαιτερότητα τους!!!

Θέλω να τους εξηγήσετε πως δεν είναι όλος ο κόσμος καλός… πως όσο τέλειοι και να ήμαστε πάλι κάτι κακό θα βρουν να πουν… να μην επηρεάζονται από την γνώμη κανενός!!! Να αγαπάνε τον ιδιαίτερο πανέμορφο εαυτό τους!!!

Να τους δώσετε ένα φιλί από μια μαμά που είναι πολύ περιφανή για το δεπάκι της!!!
Να τους πείτε πως ΔΕΠΥ σημαίνει

«Δεν Είμαι Πολύ Υπέροχος-η;»
Και η απάντηση είναι ΝΑΙ Χίλιες φορές ΝΑΙ!!!
Η μαμα του Γιάννη ενός υπέροχου παιδιού με ΔΕΠΥ

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την παιδική ψυχολογία στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close