Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και για τα παιδιά του ογκολογικού: Καλή δύναμη στους μαχητές μας

Τα σχολεία ξεκίνησαν και εμείς θέλουμε να στείλουμε όλες τις ευχές μας στους μικρούς μας μαχητές που άλλη μία χρονιά θα παλέψουν με το τέρας.

Τα σχολεία ξεκίνησαν και αυτό γέμισε χαρά τα παιδιά, που ακόμη κι αν δεν τους αρέσει να διαβάζουν, σίγουρα τους αρέσει να παίζουν και να περνούν όμορφες στιγμές με τους συμμαθητές τους. Όμως δεν είναι για όλα τα παιδιά τόσο εύκολα και ανέμελα τα πράγματα.

Μέχρι και σήμερα, η επιστήμη μπορεί να έχει προχωρήσει πολύ όμως ακόμη δεν έχει βρεθεί μία λύση στον παιδικό καρκίνο. Ψυχούλες, που από μικρή ηλικία έμαθαν να είναι μαχητές, ξεκινούν άλλη μία σχολική χρονιά μέσα στο ογκολογικό. Η Vaso Sidi μοιράζεται ένα κείμενό της μαζί μας και ραγίζει καρδιές. Διαβάστε παρακάτω: 

Επιστροφή στα θρανία

Χθες οι μαθητές, ένα χαρούμενο μελίσσι, επέστρεψαν στα σχολεία τους. Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα – ειδικά – σχολεία που λειτουργούν μέσα στις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων.

νέα σχολική χρονιά-για-τα-παιδιά-με-παιδικό καρκίνο-

Photo via: childrens.com

Η ύπαρξη σχολείων στο χώρο των Παιδιατρικών /Ογκολογικών Τμημάτων με στόχο την μαθησιακή και την ψυχοπαιδαγωγική υποστήριξη των παιδιών , βοηθά στην ανάπτυξη των δημιουργικών δυνάμεων και της γνωστική ικανότητας των παιδιών.

Επέστρεψαν λοιπόν στο σχολείο κι αυτοί οι μαθητές, που μια δύσκολη αρρώστια έχει ανατρέπει την καθημερινότητά τους. Γιατί, τα παιδιά που νοσηλεύονται δεν διαφέρουν από τα συνομήλικά τους. Έχουν τις ίδιες επιθυμίες, παίζουν τα ίδια παιγνίδια, μεγαλώνουν, εξελίσσονται, ονειρεύονται, προσδοκούν…..

Δείτε ακόμα «Έτσι μοιάζει ο παιδικός καρκίνος»: Η φωτογραφία που έγινε viral και λυγίζει γόνατα!

Ένα τέτοιο σχολείο άνοιξε και φέτος. Αυτό το σχολείο είναι λίγο διαφορετικό από το κλασσικό. Είναι παιδότοπος, είναι και τόπος συνάντησης, γνωριμιών, συζήτησης, εξομολογήσεων. Είναι χώρος απασχόλησης των παιδιών που νοσηλεύονται, αλλά και χώρος παιγνιδιού, μελέτης, επικοινωνίας και έκφρασης.

νέα σχολική χρονιά-για-τα-παιδιά-με-παιδικό καρκίνο-

Photo via: reader.gr

Η δασκάλα- η ψυχή του σχολείου – είναι πάντα παρούσα με ενσυναίσθηση, γνησιότητα και ευγένεια. Είναι πάνω από όλα φίλη αληθινή, που στέκεται δίπλα στα παιδιά για το κάθε τι. Πέρα από τη διδασκαλία, βοηθά τα παιδιά να εξωτερικεύσουν συναισθήματά όπως το φόβο, το θυμό, την αγωνία, μέσα από τη δημιουργία.

Κι ακόμη έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Ακούει προσεκτικά τα προβλήματά και βοηθά να βρουν κάποια λύση, ακόμη και παροδική. Γνωρίζει ότι «…. μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια…» (Antoine de saint Exupery – Μικρός Πρίγκιπας ).

Δείτε ακόμα Η συγκινητική αντίδραση παιδιού με καρκίνο όταν 70.000 φίλαθλοι το χαιρέτησαν (βίντεο)

Μέσα στο χώρο του σχολείου αυτού προάγονται: η επικοινωνία, η εμπιστοσύνη, η εξοικείωση και η συντροφικότητα. Η γνωριμία και η συναναστροφή των παιδιών, τα βοηθά να αποδεχθούν το πρόβλημα της υγείας και να πιστέψουν στον αγώνα τους.

νέα σχολική χρονιά-για-τα-παιδιά-με-παιδικό καρκίνο-

Photo via: maxmag.gr

Όταν αρχίζουν να δημιουργούν τα δικά τους έργα ενεργοποιούνται οι εσωτερικές τους δυνάμεις. Είναι αφοσιωμένα, σχεδιάζουν, χρωματίζουν και πετούν σε κόσμους γεμάτους πολύχρωμα όνειρα.

Κι ακόμα, η αγάπη, η φιλία, οι εκμυστηρεύσεις με τους φίλους, τα γεμίζουν αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να επιστρέψουν όχι μόνο στο παλιό σχολείο τους, αλλά και να επανενταχθούν κοινωνικά!
Καλή Σχολική Χρονιά – Δημιουργική για μαθητές και διδασκάλους!

13 Σεπτέμβρη 2022, Βάσω Σίδη

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το σχολείο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close