Το καλοκαίρι οι τραυματισμοί των παιδιών αυξάνονται! Πώς να τους αντιμετωπίσετε!

Τώρα το καλοκαίρι πληθαίνουν οι μικροτραυματισμοί των παιδιών και η αιτία δεν είναι μόνο κάποια εποχική απασχόληση όπως το κολύμπι, αλλά καθημερινές δραστηριότητες όπως το ποδήλατο ή απλώς το παιχνίδι!
Η συνηθέστερη αιτία τραυματισμού είναι οι πτώσεις, ενώ ειδικά στην ποδηλασία αποδίδεται σχεδόν ένας στους δέκα τραυματισμούς των παιδιών.
Η μικρή μου μέσα σε δυο μέρες έπεσε με το ποδήλατό και γέμισαν με γρατζουνιές τα πόδια της και την επομένη μέρα έπεσε στη θάλασσα που είχε βράχια και έσκισε το γόνατο. Καταλαβαίνεται τι επακολούθησε!!! Τσιρίδες, κλάματα, ένας χαμός. Συνήθως το κλάμα ενός παιδιού είναι χειρότερο από τον τραυματισμό του και η θέα του αίματος τα τρομοκρατεί, όπως επίσης και εμάς πολλές φορές!

Σε προηγούμενο άρθρο σας είχα ενημερώσει για το πώς δεν θα μείνει σημάδι στο παιδί δείτε εδώ

Για να γλιτώσετε γρήγορα από όλη αυτή την ταλαιπωρία και το παιδάκι σας να ηρεμήσει γρήγορα και να επιστρέψει χαμογελαστό στο παιχνίδι του, σας έχω τη λύση!
Αυτό που θα σας σώσει είναι το Sofargen spray, ένα ειδικό, σύγχρονο προϊόν για την αντιμετώπιση δερματικών μικροτραυμάτων, αμυχών, γδαρσιμάτων, κοψιμάτων, επιφανειακών τραυμάτων και γενικά λύσεων της συνέχειας του δέρματος. Το Sofargen spray είναι φιλικό στο περιβάλλον και ιδιαιτέρως εύκολο στην χρήση, αφού μπορεί με έναν απλό ψεκασμό, να καλύψει το τραυματισμένο μέρος. Χωρίς να χρειαστεί να ακουμπήσετε την πληγή! – αντικαθιστώντας τα υπόλοιπα προϊόντα (γάζες, τραυμαπλαστ, οξυζενέ, αντισηπτικό και βαμβάκι).

Το καλοκαίρι οι τραυματισμοί των παιδιών αυξάνονται! Πώς να τους αντιμετωπίσετε!

Περιέχει δυο κύρια συστατικά, τον καολίνη (light kaolin) και την αργυρούχο σουλφαδιαζίνη (silver sulfadiazine). Χαρή σε αυτά τα συστατικά
•Δημιουργεί μηχανικό φραγμό προς τους εξωτερικούς παράγοντες
•Διατηρεί το τραύμα στεγνό
•Αποτρέπει τη μόλυνση της πληγής
•Διευκολύνει και επιταχύνει τη φυσική επούλωση

Ο καολίνης, λεπτή, λευκή πούδρα, καλύπτει το τραυματισμένο δέρμα με προστατευτική κρούστα και ταυτοχρόνως, αποστραγγίζει και απορροφά τα εξιδρώματα.
Η αργυρούχος σουλφαδιαζίνη χάρη στην ευρεία αντιμικροβιακή της δράση (Gram+, Gram-, αναερόβια) αποτρέπει τη μόλυνση του τραύματος.
Η σύνθεση του Sofargen δημιουργεί ένα περιβάλλον που διευκολύνει αλλά και επιταχύνει τη φυσική επούλωση, με ασφάλεια.
To Sofargen μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις φάσεις επούλωσης της πληγής

Δείτε και το video :

Επίσης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!

  1. Αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο τις ώρες μεγάλης ηλιοφάνειας (11 το πρωί με 5 το μεσημέρι).
  2. Προστατεύουμε τα παιδιά από τον ήλιο πάντα, με καπέλο, γυαλιά ηλίου, ανοιχτόχρωμα ρούχα  και αντηλιακό
  3. Φροντίζουμε τα παιδιά να κολυμπούν στη θάλασσα πάντα κάτω από την επίβλεψη μας . Επίσης, φροντίζουμε να έχουν περάσει 3 ώρες  τουλάχιστον από το τελευταίο γεύμα του παιδιού πριν κολυμπήσει
  4. Φροντίζουμε τα παιδιά να μην περπατούν ξυπόλητα (ούτε στην παραλία). Τα κοψίματα, ειδικά στην πατούσα, είναι συνήθη στην παραλία. Σε περιοχές με πολλά κοχύλια, είναι καλύτερο να φοράνε σανδαλάκια.     
  5. Φροντίζουμε να προστατεύουμε τα παιδιά από τσιμπήματα εντόμων, γιατί υπάρχει κίνδυνος επιμόλυνσης.
  6. Φροντίζουμε τα παιδιά να καταναλώνουν επαρκή ποσότητα υγρών.
  7. Δεν αφήνουμε ποτέ μόνο το παιδί στο αυτοκίνητο ακόμα και υπό σκιά, γιατί αναπτύσσονται μεγάλες θερμοκρασίες και υπάρχει κίνδυνος θερμοπληξίας.
  8. Έχουμε πάντα μαζί το Sofargen για τυχών μικροτραυματισμους!

 

Καλό καλοκαίρι με πολλές βουτιές!

Close