Κι όμως συνέβη – Στην Φιλανδία καταργήθηκαν ΟΛΑ τα σχολικά μαθήματα

Κι όμως συνέβη! Στην Φιλανδία καταργήθηκαν ΟΛΑ τα σχολικά μαθήματα! Ο τίτλος του άρθρου σίγουρα θα έκανε πολλούς μαθητές να ζηλέψουν και πολλούς γονείς να παραξενευτούν. Η Φιλανδία λοιπόν φαίνεται πως προχωράει σε ένα ανατρεπτικό σύστημα παιδείας!

Ένα σύστημα παιδείας που δεν έχουμε ξανά δει να γίνεται κάπου άλλου στον κόσμο και δεν ξέρουμε τι αποτελέσματα θα φέρει. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα η Φιλανδία είναι μία από τις χώρες με τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα στον κόσμο!

Αποφάσισε λοιπόν να καταργήσει όλα τα σχολικά μαθήματα. Για ποιον λόγο θα το κάνει και με ποιον τρόπο οι μαθητές θα λαμβάνουν τις απαραίτητες γνώσεις; Θα διαβάσουμε παρακάτω και αφήνουμε τα σχόλια σε εσάς. Διαβάστε παρακάτω:

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Φιλανδία είχε ανακοινώσει από το 2017 ότι θα προχωρήσει σε κατάργηση των μαθημάτων. Φαίνεται λοιπόν πως αυτή η ανακοίνωση ξεκίνησε να παίρνει σάρκα και οστά. Η Φιλανδία λοιπόν, είναι μία από τις χώρες με τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα στον κόσμο και φαίνεται πως είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μία ριζική αλλαγή.

Δείτε ακόμα Στρογγυλοποίηση αριθμών: Κόλπα για να τη καταλάβουν τα παιδιά

Μια αλλαγή που θα αφορά τον τρόπο που θα διδάσκονται οι μαθητές. Αυτή η αλλαγή έχει σκοπό να εισάγει μεθόδους που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ανθρώπων του 21ου αιώνα. Ο υπουργός Παιδείας στη Φιλανδία λοιπόν αποφάσισε από φέτος να ξεκινήσει να αφαιρεί σχολικά μαθήματα.

Τα σχολικά μαθήματα που θα αφαιρεθούν φέτος, είναι μαθήματα που σύμφωνα με τους ειδικούς ο τρόπος που διδάσκονται μέχρι σήμερα δεν βοηθά τα σημερινά παιδιά να τα κατανοήσουν αρκετά. Οπότε, από φέτος στο σχολικό ωρολόγια δε θα υπάρχει η Φυσική, τα Μαθηματικά, η Λογοτεχνία, η Ιστορία και η Γεωγραφία.

Αντί λοιπόν για χωριστά μαθήματα οι μαθητές θα μελετούν τα γεγονότα και τα φαινόμενα με τρόπο διεπιστημονικό και ολιστικό. Για όποιον δεν κατάλαβε, ακολουθεί παράδειγμα. Ο δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος θα εξετάζεται από την σκοπιά της Ιστορίας, της Γεωγραφία και των Μαθηματικών.

Από την άλλη, με το μάθημα “Δουλεύοντας σε Καφετέρια” οι μαθητές θα αποκτήσουν καλύτερες γνώσεις στην Αγγλική γλώσσα, τα οικονομικά και φυσικά θα αποκτήσουν ταλέντο στην επικοινωνία, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδεία της Φιλανδίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το νέο εκπαιδευτικό σύστημα θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται πρώτα σε μαθητές που βρίσκονται στις τελευταίες τάξεις του σχολείου. Δηλαδή από την ηλικία των 16 και μετά. Σύμφωνα με το υπουργείου, οι μαθητές θα πρέπει να επιλέξουν οι ίδιοι ποιο θέμα ή φαινόμενο θέλουν να μελετήσουν.

Οι μαθητές θα κάνουν την επιλογή, λαμβάνοντας υπόψιν τις μελλοντικές φιλοδοξίες και τις ικανότητες. Έτσι, για τώρα η Αγγλική γλώσσα και η Φυσική, έχουν αφαιρεθεί ήδη από το σχολικό πρόγραμμα κάποιων σχολείων της χώρας.

Συγκεκριμένα σε μερικά σχολεία στο Ελσίνκι αυτά τα μαθήματα έχουν αφαιρεθεί και έχουν αντικατασταθεί με θέματα και γεγονότα. Εσείς τι άποψη έχετε για το θέμα; Εμείς λέμε να κρίνουμε αφού πρώτα δούμε πως θα λειτουργήσει αυτό το νέο εκπαιδευτικό σύστημα στην πράξη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Photo cover via: travelstyle.gr

Close