Βοηθάμε τα παιδιά του Δημοτικού να κατανοήσουν την στρογγυλοποίηση

Στρογγυλοποίηση αριθμών: Κόλπα για να τη καταλάβουν τα παιδιά.

Βοηθάμε τα παιδιά του Δημοτικού να κατανοήσουν την στρογγυλοποίηση. Άλλωστε είναι ένα κεφάλαιο στα Μαθηματικά της Πέμπτης και της Έκτης Δημοτικού, που μπορεί για τα μεγαλύτερα παιδιά και τους ενήλικες να είναι πανεύκολο, όμως για τα παιδιά αυτών των τάξεων, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να το κατανοήσουν.

Η στρογγυλοποίηση όμως είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στα Μαθηματικά της Πέμπτης και της Έκτης Δημοτικού. Βλέπετε η στρογγυλοποίηση, αποτελεί βασική γνώση, για να κατανοήσουν κι άλλους μαθηματικούς κανόνες και πράξεις που θα μάθουν στο μέλλον.

Δείτε ακόμα Μη φοβάστε: 8 λόγοι που οι κακοί μαθητές θα πετύχουν στην ζωή τους

Επίσης την στρογγυλοποίηση την χρησιμοποιούμε πολύ συχνά στην καθημερινή μας ζωή. Πόσες φορές δεν έχει χρειαστεί να στρογγυλοποιήσουμε τιμές για να καταλάβουμε πόσα χρωστάμε στην παρέα ή πόσα χρήματα θα χρειαστούμε για τις διακοπές; Η στρογγυλοποίηση λοιπόν δεν μπορεί να μην διευκρινιστεί.

Πολλές φορές οι γονείς όμως δυσκολεύονται να την εξηγήσουν στα παιδιά. Μπορεί να ξέρουν για τι πράγμα μιλούν, όμως δεν έχουν μεταδοτικότητα. Δεν είναι όλοι οι γονείς εκπαιδευτικοί και η μεταδοτικότητα πολλές φορές είναι ένα ταλέντο που πρέπει να μάθεις στην σχολή.

Αν θεωρείται ότι δεν έχετε την μεταδοτικότητα ή δεν μπορείτε για τους δικούς σας λόγους να βοηθήσετε το παιδί σας να κατανοήσει την στρογγυλοποίηση, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το διαδίκτυο μπορεί να σας βοηθήσει πολύ σε αυτό.

Υπάρχουν πολλά διαδικτυακά μαθήματα ή και συμβουλές από εκπαιδευτικούς που προορίζονται για την βοήθεια των μαθητών αλλά και των…γονιών τους! Βίντεο στο Youtube και άρθρα που μπορούν πραγματικά να σας λύσουν τα χέρια και να προσφέρουν την βοήθεια που χρειάζονται τα αγγελούδια σας.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και το βίντεο της εκπαιδευτικού Ράνιας Κουκλή, που μέσα από την τρυφερότητα των λόγων της, το ευχάριστο αίσθημα που αποπνέει και τις γνώσεις της. βοηθάει τα παιδιά στην στρογγυλοποίηση. Βρήκαμε αυτό το βίντεο τυχαία στο Youtube και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι βοήθησε πολύ τα δικά μας βλαστάρια.

Αποφασίσαμε λοιπόν να το μοιραστούμε μαζί σας. Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Μαθαίνουμε την στρογγυλοποίηση στα παιδιά

Η εκπαιδευτικός Ράνια Κουκλή, αξίζει να σημειωθεί ότι διατηρεί κανάλι στο Youtube που προορίζεται για μικρούς και μεγάλους. Κυρίως όμως για μικρούς. Προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά στα μαθήματα αλλά και την καθημερινότητα μέσα από αγάπη, φροντίδα και ενδιαφέρον.

Είναι από τα διαμαντάκια του ελληνικού Youtube αφού και μόνο το πρόσωπο και το χαμόγελό της, σε κάνουν να θες να την ακούσεις και κερδίζει την προσοχή σου. Αξίζει λοιπόν να την “εξερευνήσετε” λίγο περισσότερο.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι η εκπαιδευτικός δεν γνωρίζει για την…διαφήμιση που ετοιμαζόμαστε να της κάνουμε. Απλά στο Daddy-Cool.gr θέλουμε να μοιραζόμαστε μαζί σας τις απόψεις μας με όνομα και επίθετο και αφού μείναμε ενθουσιασμένοι με την δουλειά της, γιατί να μην σας το αποκαλύψουμε. Όπως και να ΄χει ελπίζουμε να βοηθήσαμε!

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Close