Κρατήστε λίγο ακόμη τα παιδιά μακριά από τους παππούδες τους- Συμβουλές γιατρού για όταν θα ξεκινήσουν τα παιδιά σχολείο

Πριν από λίγες μέρες έληξε η καραντίνα και όλοι μας κάνουμε μερικά δειλά βήματα να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Πολλοί από εμάς γύρισαν στις δουλειές τους, άλλοι κανόνισαν βόλτες κρατώντας τα μέτρα ασφαλείας ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν είναι να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ο κορονοϊός φαίνεται πως βρίσκεται υπό έλεγχο στην χώρα μας οπότε σιγά – σιγά όσες επιχειρήσεις έχουν παραμείνει κλειστές, θα ανοίξουν. Σίγουρα, θα θέλετε να δείτε τους γονείς, τους φίλους κι άλλους συγγενείς που για όσο καιρό μένατε σπίτι σας είχαν λείψει!

Ειδικότερα οι παππούδες και οι γιαγιάδες είχαν στερηθεί τα παιδιά και τα εγγόνια τους, αφού ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Τώρα που η καραντίνα έληξε και η κυβέρνηση μας καθησυχάζει λέγοντας πως όλα τέθηκαν υπό έλεγχο και η επαναφορά στην κανονικότητα είναι θέμα χρόνου, δεν υπάρχει λόγος να μην τα στερηθούν άλλο.

Φαίνεται όμως πως ο παιδίατρος Κώστας Νταλούκας έχει διαφορετική άποψη. Σύμφωνα με μια δημοσίευση που έκανε ο ίδιος μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook μας συμβουλεύει παρόλο που η καραντίνα έληξε, εμείς να μην διακινδυνεύσουμε να φέρουμε τα παιδιά σε επαφή με την γιαγιά και τον παππού. Διαβάστε παρακάτω:

Καλό μήνα και καλή Πρωτομαγιά σε όλους!!!
Πολύ διαφορετική αυτή η Πρωτομαγιά από όλες όσες ξέραμε μέχρι σήμερα. Εύχομαι να έχουμε δύναμη, υπομονή, ελπίδα και πίστη στον Θεό για καλύτερες ημέρες!!

Ας προσπαθήσουμε όλοι να κρατήσουμε όσο μπορούμε από την Δευτέρα που θα γίνει η χαλάρωση, τα μέτρα που έχουμε και τώρα.
Με προσωπική ευθύνη ας κρατήσουμε όσο περισσότερο γίνεται περιορισμένες τις επαφές και τις εξόδους μας χωρίς λόγο.

Ας κρατήσουμε ευλαβικά την απόσταση των δύο μέτρων, τα μέτρα υγιεινής των χεριών μας και να φοράμε την μάσκα όταν η απόσταση αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Όσοι από εσάς είσαστε μιας μεγαλύτερης ηλικίας, μένετε μαζί με μεγαλύτερους ανθρώπους, πάσχετε από κάποιο χρόνιο νόσημα, έχετε πρόβλημα με το ανοσοποιητικό σας ή ανησυχείτε σοβαρά για την υγεία σας αν κολλήσετε τον ιό, μην αφήσετε τα παιδιά σας να πάνε στο σχολείο.

Όσοι μπορείτε να μεταφέρετε τα παιδιά σας με δικό σας αυτοκίνητο στο σχολείο είναι περισσότερο ασφαλές από το σχολικό που θα τα μεταφέρει. Αν δεν γίνεται διαφορετικά, αφιερώστε χρόνο και εκπαιδεύστε τα παιδιά από τώρα πως να φοράνε μάσκα και να μην αγγίζουν το πρόσωπό τους.

Έστω και αν λένε ότι δεν χρειάζεται σίγουρα η σωστή χρήση της μάσκας και από τα παιδιά θα προσφέρει μια μεγαλύτερη προστασία. Όπως και να έχει μην αφήσετε τα παιδιά σας να έρθουν σε επαφή με την γιαγιά τους και τον παππού τους.

Ας θεωρήσουμε μέχρις αποδείξεως του εναντίον, ότι τα παιδιά μεταδίδουν το ίδιο τον ιό όπως και οι μεγαλύτεροι (μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν ερευνητικές εργασίες που να αποδεικνύουν με βεβαιότητα ότι δεν μεταδίδουν).

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close