πως-συνδέεται-η-παιδική ηπατίτιδα-με-τον-κορονοϊό-και-την-καραντίνα-

Αυξημένα κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά: Πως συνδέεται ο κορονοϊός και η καραντίνα. Πως τα αυξημένα κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά συνδέονται με το κορονοϊό και την καραντίνα από την επιστημονική κοινότητα. 

Ταραχή έχει δημιουργήσει σε γονείς και επιστήμονες το φαινόμενο με τα αυξημένα κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά τις τελευταίες ημέρες. Οι επιστήμονες προσπαθούν να δώσουν στους πολίτες μία λογική εξήγηση για την αύξηση του κρουσμάτων της παιδική ηπατίτιδας.

Δείτε ακόμα Παγκόσμιος συναγερμός: Ανεξήγητα κρούσματα σοβαρής ηπατίτιδας στα παιδιά

Μέχρι τώρα η επιστημονική κοινότητα έχει καταλήξει στο ότι το ανοσοποιητικό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο αν το παιδί εκδηλώσει ή όχι ηπατίτιδα. Η κυρία Παρδάλη, θέτει ένα εύλογο ερώτημα σχετικά με την ηπατίτιδα και την σύνδεση που μπορεί να έχει αυτή με τον κορονοϊό.

Μάλιστα παρατηρεί ότι στην Μεγάλη Βρετανία, όπου ο κόσμος εκεί, είχε αρκετά κρούσματα κορονοϊού, τα κρούσματα της ηπατίτιδας είναι πολλά. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι:

Δείτε ακόμα Σαλμονέλα από αυγά Kinder: Τα συμπτώματα στα παιδιά

«Μου κάνει εντύπωση ότι από τα περίπου 170 περιστατικά, πάνω από 100 εντοπίζονται στη Μεγάλη Βρετανία. Ο κύριος όγκος των περιστατικών εντοπίζεται σε παιδιά 2 έως 5 ετών. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί περιστατικό στη χώρα μας. Είναι ένας πολύ μεταδοτικός ιός, κοινός ιός.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσει κανείς κάποια συμπτώματα έγκαιρα, όπως ο ίκτερος, η κακουχία, η ανορεξία. Ένα παιδί με ηπατίτιδα είναι αρκετά ταλαιπωρημένο. Η ηπατίτιδα είναι μια φλεγμονή του ήπατος που προκαλείται από πολλά αίτια, όπως πχ φάρμακα, ή υπάρχει και η αυτοάνοση ηπατίτιδα.

Δείτε ακόμα Μακροκεφαλία σε παιδιά και βρέφη: Αίτια και αντιμετώπιση

Στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται πως οφείλεται σε έναν ιό, που ονομάζεται αδενοϊός. Πιθανότατα τα παιδιά βρέθηκαν σε ένα καθεστώς αδράνειας του ανοσοποιητικού, που τα εξέθεσε σε αυτόν τον ιό.

Είναι ένας ιός γνωστός, συχνός στα μικρά παιδιά. Τώρα, κύριος όγκος των περιστατικών είναι στην Αγγλία» είπε επίσης.

πως-συνδέεται-η-παιδική ηπατίτιδα-με-τον-κορονοϊό-και-την-καραντίνα-

Πως συνδέεται η καραντίνα με την ηπατίτιδα σε παιδιά

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βρετανική επιστημονική κοινότητα, αποδίδει το ξέσπασμα της ηπατίτιδας στις καραντίνες. Σύμφωνα με τους ίδιους η καραντίνα αποδυνάμωσε το ανοσοποιητικό των παιδιών. Επίσης αξίζει να θυμάστε πως στην χώρα δύο ακόμη παιδιά χρειάζονται μεταμοσχεύσεις ήπατος ενώ δεκάδες άλλα είναι άρρωστα.

Στη Daily Mail αναφέρουν πως μπορεί και τα αυξημένα κρούσματα ηπατίτιδας να οφείλονται στα μέτρα που λήφθηκαν για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός. Τα μέτρα αυτά απέτρεψαν την έκθεση των παιδιών σε κοινές λοιμώξεις τα τελευταία δύο χρόνια.

πως-συνδέεται-η-παιδική ηπατίτιδα-με-τον-κορονοϊό-και-την-καραντίνα-

Ποια είναι τα συμπτώματα της ηπατίτιδας στα παιδιά;

Πρέπει να γνωρίζουμε πως τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε παιδιά με ηλικία κάτω των 5 ετών. Αυτά τα παιδιά αρχικά εμφάνισαν διάρροια και τάση προς εμετό και στην συνέχεια παρουσίασαν ίκτερο.

Άλλα συμπτώματα της ηπατίτιδας μπορεί να είναι τα σκούρα ούρα, η αλλαγή χρώματος στα κόπρανα, φαγούρες στο δέρμα, πόνοι στους μύες, πυρετό, η τάση του ασθενή σε λήθαργο, απώλεια όρεξης και πόνους στο στομάχι.

Τα κρούσματα παιδική ηπατίτιδας στην Ελλάδα

Δυστυχώς ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι εκτιμήσεις για την παιδική ηπατίτιδας και στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Ανέφερε λοιπόν πως είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι ορισμένα παιδιά χρειάστηκαν μεταμόσχευση.  «Αυτή η επέμβαση δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα» τόνισε. Επίσης ανέφερε ότι στην Ελλάδα αναμένεται εμφάνιση περιστατικών οξείας ηπατίτιδας της τάξης του 5%-10%. Συγκεκριμένα:

«Αναμένουμε εμφάνιση περιστατικόν στη χώρα μας της τάξης 5% -10% σοβαρά περιστατικά». Όσο για το αν υπάρχει κάποια συσχέτιση του εμβολίου του κορονοϊού με την ηπατίτιδα, ο κύριος Μαγιορκίνης απάντησε: «Δεν υπάρχει καμία σχέση του εμβολίου με το συγκεκριμένο σύνδρομο».

πως-συνδέεται-η-παιδική ηπατίτιδα-με-τον-κορονοϊό-και-την-καραντίνα-

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την παιδική υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Close