παιδιατρικές-μικροβιακές-λοιμώξεις-πόση-αντιβίωση-απαιτείται-

Συνιστώμενος χρόνος αντιβίωσης για λοιμώξεις στα παιδιά.  Παιδίατρος εξηγεί ακριβώς ποιος είναι ο Συνιστώμενος χρόνος αντιβίωσης για σε μία μικροβιακή λοίμωξη.

Τα παιδιά τον Χειμώνα αρρωσταίνουν πιο συχνά. Είτε έχεις παιδί που πηγαίνει ακόμη στον παιδικό σταθμό, είτε έχεις παιδί που βρίσκεται στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο ή στο Λύκειο, το μόνο σίγουρο είναι ότι τον Χειμώνα κινδυνεύει περισσότερο να αρρωστήσει από ότι το Καλοκαίρι.

Καταρχάς εξαιτίας του κρύου το ανοσοποιητικό ενός ατόμου πέφτει. Δεύτερον τα παιδιά τον Χειμώνα συνωστίζονται σε κλειστές αίθουσες που δεν αερίζονται επαρκώς και όταν μιλάμε για παιδιά βρεφονηπιακού σταθμού έρχονται συνεχώς σε επαφή με μολυσμένα παιχνίδια.

Δείτε ακόμα Παιδίατρος προτείνει: Πως να αντιμετωπίσουμε τις ιώσεις στα παιδιά που πάνε παιδικό σταθμό

Συνιστώμενη δόση αντιβίωσης για λοιμώξεις στα παιδιά

Δείτε ακόμη Βγάλτε φωτογραφίες το βιβλιάριο υγεία του παιδιού: Μπορεί να σας σώσει

Αυτά τα παιχνίδια πολλές φορές τα βάζουν στο στόμα τους ή φτερνίζονται χωρίς να βάζουν το χέρι μπροστά ή βήχει το ένα πάνω στο μουτράκι του άλλου. Και κάπως έτσι τα παιδιά μας κολλούν διάφορες ασθένειες όπως είναι οι μικροβιακές λοιμώξεις.

Φυσικά οι γονείς δεν γνωρίζουν τα πάντα για τις παιδικές λοιμώξεις. Δεν είναι γιατροί άλλωστε. Ευτυχώς όμως ο παιδίατρος  Στέλιος Παπαβέντσης με ένα πολύ κατατοπιστικό κείμενο αλλά και ένα πινακάκι από τον ίδιο, μας εξηγεί ποιος είναι ο Συνιστώμενος χρόνος αντιβίωσης για λοιμώξεις στα παιδιά. Διαβάστε παρακάτω: 

Συνιστώμενη δόση αντιβίωσης για λοιμώξεις στα παιδιά

Δείτε ακόμη 6 «ύπουλα» πράγματα που κάνεις καθημερινά και μπορεί να βλάψουν την υγεία του παιδιού σου

Τα αντιβιοτικά πρέπει να χορηγούνται σε παιδιά με μικροβιακές λοιμώξεις και όχι με ιώσεις. Η διάρκεια της χορήγησης πρέπει να είναι τόση ώστε τα οφέλη της αντιβίωσης να είναι περισσότερα από τους πιθανούς της κινδύνους. Η επιλογή του κατάλληλου αντιβιοτικού και της κατάλληλης διάρκειας θεραπείας αποτελούν σημαντική κλινική πράξη.

Παρακάτω δίνονται οι κατευθυντήριες γραμμές διεθνών επιστημονικών οργανισμών σχετικά με την διάρκεια χορήγησης αντιβιοτικού στις πιο συνήθεις μικροβιακές λοιμώξεις των παιδιών. Στην επιβεβαιωμένη στρεπτοκοκκική φαρυγγίτιδα, η παραδοσιακή οδηγία είναι η χορήγηση πενικιλλίνης V για 10 μέρες.

Η διάρκεια και η συχνότητα όμως της θεραπείας οδηγούν συχνά σε σταμάτημα πρόωρα της αντιβίωσης από τους γονείς, με συνέπεια υποθεραπεία.  Πρόσφατες έρευνες με αμοξυκιλλίνη ή με αμοξυκιλλίνη-κλαβουλανικό για 3-6 μέρες έχουν βρει παρόμοια αποτελεσματικότητα (Cochrane reviews).

Δείτε ακόμα Παιδίατρος μιλά για τις ιώσεις: Γονείς μην πανικοβάλλεστε και μην τρέχετε στα νοσοκομεία τα παιδιά σας χωρίς λόγο

Είναι εμφανές ότι η τελευταία επιστημονική τεκμηρίωση σε πολλές περιπτώσεις δεν υποστηρίζει καθόλου υπερβολικά μεγάλες διάρκειες θεραπείας με αντιβιοτικά, όπως συχνά διαπιστώνεται ότι γίνεται στην Ελλάδα.

Συνιστώμενος  χρόνος αντιβίωσης για λοιμώξεις στα παιδιά

Παιδιατρικές-μικροβιακές λοιμώξεις-δόση-αντιβίωσης-

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την παιδική υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close