Σαλμονέλα-από-αυγά Kinder-συμπτώματα-

Σαλμονέλα από αυγά Kinder: Τα συμπτώματα που εκδήλωσαν παιδιά που μολύνθηκαν από σαλμονέλα από τα αυγά Kinder. 

Συναγερμός έχει σημάνει σε όλη την Ευρώπη από την περασμένη εβδομάδα ύστερα από κρούσματα σαλμονέλας σε παιδιά που κατανάλωσαν σοκολάτα Kinder.

Τα κρούσματα εμφανίστηκαν σε 8 ευρωπαϊκές χώρες και ύστερα από σχετική ενημέρωση από την παραγωγό εταιρία των προϊόντων Kinder, δηλαδή την Ferrero Rocher, στην Ελλάδα ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), εξέδωσε εντολή να μην καταναλώνονται τα Kinder Schokobons και Kinder Surprise Maxi των 100gr.

Δείτε ακόμα ΕΦΕΤ : Αυτές τις παρτίδες KINDER ανακαλεί στην Ελλάδα λόγω πιθανής Σαλμονέλας

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην χώρα μας δεν έχει καταγραφεί κάποιο κρούσμα όμως το μέτρο ισχύει κι εδώ για προληπτικούς λόγους, ειδικά το Πάσχα που παραδοσιακά τέτοια προϊόντα πωλούνται περισσότερο.

Η μητέρα Σάρλο Γουίνγκφιλντ από την Βρετανία ανέβασε στον λογαριασμό της στο Facebook τα συμπτώματα σαλμονέλας που εμφάνισε η τρίχρονη κόρη της, αφού είχε προηγουμένως καταναλώσει ένα από τα σοκολατένια προϊόντα της Kinder.

Η μητέρα αναφέρει ότι η μικρή Μπρούκλιν Μέι «ήταν τόσο χάλια από τότε που την πήρα από τον παιδικό σταθμό τη Δευτέρα. Επειδή είχα αρρωστήσει την προηγούμενη εβδομάδα, σκέφτηκα ότι κόλλησε από μένα. Όμως, έφτασε να κοιμάται 21 ώρες το 24ωρο».

Δείτε ακόμα  Συμπτώματα γρίπης: Το σοβαρό σύμπτωμα που δεν ξέρετε

Αναλύοντας τα συμπτώματα είπε, «είχε πυρετό που ξεπέρασε τους 39° C. Μίλησα με τον παιδίατρο, πιστέψαμε πως ήταν κάποιος ιός, ωστό τρεις μέρες μετά επιβεβαιώθηκε πως είχε σαλμονέλα από τα σοκολατένια προϊόντα Kinder που είχε φάει την Κυριακή.

Σε σύνολο 96 ωρών, ήταν ξύπνια για 12-14 ώρες συνολικά, αλλά ακόμα και τότε, ήταν… αλλού. Δεν είχε ενέργεια, αν και πρόκειται για ένα πολύ ενεργητικό παιδί».

Σαλμονέλα-από-αυγά Kinder-συμπτώματα-

Τα συμπτώματα της σαλμονέλας

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες μολύνσεις σαλμονέλας παρερμηνεύονται συχνά ως γαστρεντερίτιδα. Τα συμπτώματα είναι συνήθως ναυτίες, εμετοί, κοιλιακοί πόνοι και κράμπες στην κοιλιά, διάρροια, πυρετός, ρίγη, πονοκέφαλοι και αίμα στα κόπρανα

Τα συμπτώματα διαρκούν από 4 μέχρι 7 μέρες και μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες για το εντερικό σύστημα να συνέλθει τελείως. Μερικοί τύποι σαλμονέλας οδηγούν σε τυφοειδή πυρετό, μία ασθένεια που σε μερικές χώρες αποδεικνύεται θανατηφόρα και είναι πιο συχνή στην αναπτυσσόμενες χώρες.

Η ανάκληση των προϊόντων Kinder από τον ΕΦΕΤ

«Ο ΕΦΕΤ στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όσον αφορά στην προληπτική ανάκληση προϊόντων Kinder λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας, ενημερώνει ότι η εν λόγω ανάκληση επεκτείνεται πλέον στο σύνολο των προϊόντων Kinder Schokobons και Kinder Surprise Maxi των 100gr, ανεξαρτήτως παρτίδας.

Η εν λόγω εξέλιξη οφείλεται στην αδυναμία της παραγωγού επιχείρησης ‘Ferrero Ardennes’, που εδρεύει στο Βέλγιο, να διασφαλίσει την καταλληλότητά τους.

Σαλμονέλα-από-αυγά Kinder-συμπτώματα-

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν και να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών της εταιρείας ‘Ferrero International S.A. Greece ΜΕΠΕ’ στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Δείτε ακόμα Το αθώο φιλί ενός συγγενή στοίχισε την ζωή ενός νεογέννητου βρέφους

Ο Ε.Φ.Ε.Τ συνεχίζει τους σχετικούς ελέγχους και σε κάθε νεότερη εξέλιξη θα ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό (με την έκδοση Δελτίων Τύπου, είτε μέσω της ιστοσελίδας του Ε.Φ.Ε.Τ. www.efet.gr)».

Η ανακοίνωση της Ferrero Rocher

«Η Ferrero έχει ενημερώσει τον ΕΦΕΤ για το θέμα μίας ενδεχόμενης σύνδεσης με αναφερθείσες περιπτώσεις κρουσμάτων σαλμονέλας σε άλλες χώρες εκτός της Ελλάδας.

Αν και κανένα από τα προϊόντα μας Kinder που κυκλοφορούν στην αγορά δεν έχει βρεθεί θετικό σε σαλμονέλα, ούτε και έχουμε λάβει παράπονα από καταναλωτές, αντιμετωπίζουμε το θέμα αυτό με ιδιαίτερη σοβαρότητα καθώς η προστασία του καταναλωτή αποτελεί για εμάς βασική προτεραιότητα.

Σαν μέτρο πρόληψης, αποφασίσαμε να ανακαλέσουμε από την ελληνική αγορά τα προϊόντα Kinder Schokobons και Kinder Surprise maxi 100gr, που έχουν σαν χώρα παραγωγής το Βέλγιο.

Δείτε ακόμα Βομβαρδισμός λοιμώξεων: Η άγνοια γονιών και εκπαιδευτικών που βάζει σε κίνδυνο τα παιδιά

Όλα τα άλλα προϊόντα Ferrero, περιλαμβανομένων όλων των υπολοίπων προϊόντων Kinder μεταξύ των οποίων και τα Πασχαλινά Αυγά Kinder, δεν επηρεάζονται από αυτή την αυτόβουλη ανάκληση».

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την παιδική υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close