Μεγάλη προσοχή στα παιδικά μαγιό με εσωτερικό διχτάκι! Μεγάλος κίνδυνος!

Γονείς προσέξτε τα παιδικά  μαγιό με εσωτερικό διχτάκι. Μπορεί να τραυματίσει σοβαρά το παιδί και δεν είχαμε ιδέα πως. Παιδίατρος προειδοποιεί για την υγεία των παιδιών.

Το Καλοκαίρι είναι μια υπεροχή εποχή! Είναι η αγαπημένη εποχή μικρών και μεγάλων. Η αλήθεια είναι όμως ότι τα παιδιά έχουν μια ιδιαίτερη αδυναμία στο Καλοκαίρι. Λατρεύουν να παίζουν με τις ώρες στο μπάνιο, περνούν πολλές ώρες πλατσουρίζοντας στα ρηχά. Τους αρέσει να χτίζουν κάστρα στην άμμο.

Είναι η εποχή της ανεμελιάς και του ατελείωτου παιχνιδιού. Δεν έχουν σχολείο, οπότε μπορούν να ξυπνούν ο,τι ώρα θέλουν τα πρωινά. Έχουν χρόνο να παίξουν με τους φίλους τους και δεν έχουν άγχος για τα μαθήματα και τους βαθμούς.

Δείτε ακόμα Γονείς προσοχή: Ο τεράστιος κίνδυνος που έχουν τα φουσκωτά στην παραλία – Πως ένα τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του

Επίσης, είναι σε θέση να δουν λίγο παραπάνω τους γονείς τους, αφού οι περισσότεροι από εμάς ξεκινάμε σιγά – σιγά να απολαμβάνουμε τις άδειες μας. Όταν έρχεται η μέρα που όλοι μαζί θα πάτε διακοπές, τα παιδιά νιώθουν ότι θα πετάξουν από την χαρά τους.

Μεγάλη προσοχή στα παιδικά αγoρίστικα μαγιό με εσωτερικό διχτάκι! Μεγάλος κίνδυνος!

Τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά το Καλοκαίρι. Μπορεί να υπάρχει κίνδυνος στη θάλασσα όμως οι γονείς παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα και ελπίζουμε μέχρι τώρα όλοι και όλες να είχατε ένα υπέροχο Καλοκαίρι με τα παιδιά σας! Παρόλα αυτά, αυτί η υπεροχή εποχή έχει τους κίνδυνους της.

Ο πνιγμός στη θάλασσα, οι ουρολοιμώξεις από την άμμο και η ηλίαση είναι μερικοί από αυτοί. Είναι κοινοί κίνδυνοι που όλοι οι γονείς γνωρίζουν και παίρνουν τα μετρά τους. Δεν αφήνουν τα παιδιά να μπαίνουν πολύ βαθιά. Ακόμη και όταν παίζουν εκεί που σκάει το κύμα, οι γονείς τα επιτηρούν.

Δεν τα αφήνουν να παίζουν με την άμμο όταν έχει έντονο κύμα. Δεν τα αφήνουν για πολλές ώρες κάτω από τον ζεστό ήλιο χωρίς αντηλιακό και καπέλο. Έχουμε πάρει λοιπόν τα μέτρα μας και άπλα ελπίζουμε για το καλύτερο. Τι γίνεται όμως όταν μιλάμε για κίνδυνους που δεν είχαμε ιδέα ότι υπήρχαν;

Ένας από αυτούς τους κίνδυνους κρύβεται στο εσωτερικό διχτάκι που κρύβουν τα περισσότερα παιδικά αγoριστικα μαγιό. Τα μαγιό, έχουν διχτάκι και οι γονείς τα επιλεγούν μη ξέροντας για τον κίνδυνο που παραμονεύει. Κανένας δε μας είχε μιλήσει γι’ αυτό, οπότε δεν ευθυνόμαστε εμείς.

μαγιό με δίχτυ

Η παιδίατρος Ελένη Ηρ. Ευσταθίου αποφάσισε να μίλησε σχετικά με αυτό με μια πολύ σύντομη δημοσίευση μέσα από την προσωπική της σελίδα στο Facebook. Η δημοσίευση μπορεί να ήταν σύντομη όμως αποκάλυψε έναν σοβαρό κίνδυνο.

Μεγάλος κίνδυνος!

Γι’ αυτόν τον λόγο οι γονείς την αναδημοσίευσαν και το post της παιδιάτρου έγινε γρήγορα viral. Έπεσε λοιπόν και στα δικά μας χέρια και δε θα μπορούσαμε να μην την προωθήσουμε. Οι γονείς οφείλουν να ξέρουν κι εμείς μεγαλώνουμε παιδιά και τρομάξαμε πολύ στην ιδέα.

Η παιδίατρος λοιπόν αποκαλύπτει ότι το εσωτερικό διχτάκι μπορεί να είναι περισσότερο επικίνδυνο από ότι φανταζόμασταν. Διαβάστε την δημοσίευση της παρακάτω και λάβετε τα μέτρα σας:

Πολλή-πολλή προσοχή στα αγορίστικα μαγιό με εσωτερικό διχτάκι. Μπορεί να συμβεί από απλός τραυματισμός της ακροποσθίας (είναι το δερματάκι στην κορυφή του πέους), μέχρι “σταγγαλισμός” της, με συνεπακόλουθο οίδημα που χρειάζεται άμεση ιατρική παρέμβαση.

Cover photo via: shutterstock.com

Close