Μελέτες αποκαλύπτουν: Τα αγoρια χρειάζονται μεγαλύτερη συναισθηματική φροντίδα από τα κoρίτσια

Δυστυχώς, ζούμε σε μια κοινωνία που μας έμαθε ότι τα αγoρια πρέπει να λαμβάνουν την αγάπη με το “σταγονόμετρο” , διότι οφείλουν να γίνουν “σκληροί” και “χωρίς πολλές ευαισθησίες” άντρες. Αυτές οι απόψεις για τα αγoρια και το πόση αγάπη πρέπει να παίρνουν, είναι σίγουρα αναχρονιστικές και έχουν καταρριφθεί τόσο από τους παιδοψυχολόγους όσο και από τους εκπαιδευτικούς.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν αρκετοί γονείς ακόμη, οι οποίοι πιστεύουν ότι πρέπει να δείχνουμε παραπάνω τρυφερότητα στα κoρίτσια, διότι είναι στη φύση τους να τους αρέσουν τα χάδια και λιγότερη στα αγoρια, από φόβο μην γίνουν πολύ “ευαίσθητοι” . Αυτές οι απόψεις, εκτός του ότι μπορεί να δημιουργήσουν άντρες που καταπιέζουν τα συναισθήματά τους και υπάρχει μεγάλος φόβος στο μέλλον να αναπτύξουν ακόμη και ψυχολογικά προβλήματα, φαίνεται πως καταρρίπτονται και με γνώμονα τη βιολογία.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, τα αγoρια όχι μόνο έχουν ανάγκη την τρυφερότητα, χωρίς αυτό να επηρεάσει αρνητικά τον χαρακτήρα τους, αλλά ακόμη και βιολογικά, έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από στοργή και αγάπη, συγκριτικά με τα κoριτσια.

Θέλουμε μια κοινωνία, με ευτυχισμένα παιδιά κι ευτυχισμένους ενήλικες που θα έχουν μάθει να αγαπούν, να σέβονται και να μη φοβούνται να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους, από φόβο μην φανούν “αδύναμοι”. Αυτά τα στερεότυπα, μεγαλώνουν δυστυχισμένους ανθρώπους και ήρθε ο καιρός, να αλλάξουμε τα πράγματα!

Διαβάστε παρακάτω την έρευνα:

Σε σύγκριση με τα κoριτσια, ο εγκέφαλος των αγoριων είναι βαρύτερος και έχει μεγαλύτερο υποθάλαμο. Αυτό, οφείλεται στο γεγονός ότι τα αγoρια, λαμβάνουν ένα “κύμα” τεστοστερόνης στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, το οποίο εκτός από το να κάνει τον εγκέφαλο βαρύτερο, προωθεί επίσης μεγαλύτερο όγκο μυών. Αυτό ενισχύει τη σωματική δύναμη του αγoριου αλλά ταυτόχρονα του στερεί ορισμένες ιδιότητες όπως είναι η αυτορύθμιση των συναισθημάτων.

Τα κoρίτσια ωριμάζουν πιο γρήγορα από τα αγoρια.

Οι εγκέφαλοι των κoριτσιων αναπτύσσονται πολύ πιο γρήγορα από ότι οι εγκέφαλοι των αγoριων. Τα αγoρια προσελκύουν τα κoριτσια από τις πρώτες 6 εβδομάδες μετά την γέννηση. Επίσης, συνεχίζουν να αναπτύσσουν τον εγκέφαλο τους, με πιο αργούς ρυθμούς από ότι τα κoρίτσια. Σύμφωνα με μελέτες ο εγκέφαλος ενός νεογέννητου αγoριου, είναι ψυχολογικά παρόμοιος με τον εγκέφαλο ενός αγoριού ηλικίας 4 με 6 εβδομάδων.

Μελέτες αποκαλύπτουν: Τα αγoρια χρειάζονται μεγαλύτερη συναισθηματική φροντίδα από τα κoρίτσια

Via: vanessalachey

Τα αγoρια είναι πιο ευάλωτα στο μητρικό άγχος και στο τραύμα της γέννησης.

Η μελέτη επισημαίνει επίσης ότι τα αρσενικά έμβρυα είναι πιο ευάλωτα στο μητρικό άγχος, γεγονός που υποδηλώνει ότι ακόμα και στο σημείο της σύλληψης τα αρσενικά είναι πιο ευάλωτα από τα θηλυκά. Επιπλέον, τα αρσενικά έμβρυα είναι επιρρεπή σε διαταραχές όπως η εγκεφαλική παράλυση. Επίσης, τα αγόρια έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γεννηθούν πρόωρα. Όλα αυτά δείχνουν ότι τα αγoρια είναι πιο ευάλωτα στο τραύμα της γέννησης και δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις φροντίδες που τους παρέχουμε, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να προσπαθήσουμε παραπάνω, έτσι ώστε να δείξουμε λίγη παραπάνω στοργή στα αγoρια.

Μελέτες αποκαλύπτουν: Τα αγoρια χρειάζονται μεγαλύτερη συναισθηματική φροντίδα από τα κoρίτσια

Via: ciara

Συμβουλές για να μεγαλώσεις ένα αγoρι σε ένα ευχάριστο συναισθηματικά περιβάλλον.

  • Ενθαρρύνεται το παιδί να εκφράζει τα συναισθήματα του κερδίζοντας του την εμπιστοσύνη.
  • Ακούστε με προσοχή τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του, χωρίς να προσπαθήσετε να του δώσετε αμέσως συμβουλή ή λύση για τα προβλήματά του.
  • Διαβάστε του βιβλία, που προωθούν την καλλιέργεια, την ενσυναίσθηση και την ευγνωμοσύνη.
  • Αρχίστε να του μιλάτε για τα συναισθήματα που είχατε εσείς σε νεαρή ηλικία.
  • Δώστε του αγάπη, άνευ όρων, κάθε μέρα!

Center photo via: Pinterest

Πληροφορίες από brightside.me

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close