Έρευνα  δίνει κουράγιο στις μαμάδες:Τα πεισματάρικα και ανυπάκουα παιδιά γίνονται επιτυχημένοι ενήλικες

Μπορεί να είστε από τις μητέρες που μεγαλώνουν ένα μικρό επαναστάτη. Το πείσμα, η αντίδραση και η ανυπακοή μπορεί πολλές φορές να είναι άνω από εσάς και να σας φέρνει στα όριά σας. Μπορεί να βλέπετε τα παιδιά της οικογένειας στο διπλανό τραπέζι να κάθονται ήσυχα χωρίς να ενοχλούν και να μιλούν, και να σκέφτεστε σοβαρά να τους προτείνετε ανταλλαγή.

Δεν ξέρετε όμως πόσο πολύ χαρισματικά είναι τα παιδιά σας και πόσο σημαντικά είναι για την ενήλικη ζωής τους τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Και δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά και επιστημονικές μελέτες που θα δείτε παρακάτω. Χαρείτε λοιπόν τότε! Εϊναι ευλογία το παιδί με άποψη και τσαγανό.

Αν τα βάζετε με τον εαυτό σας και σκέφτεστε καθημερινά τι έχετε κάνει λάθος και το παιδί σας είναι τόσο πεισματάρικο και αντιδραστικό, ξανασκεφτείτε το. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της ReasearchGate, υπάρχουν αρκετοί λόγοι που πρέπει να χαίρεστε για το πείσμα του. Και αυτό γιατί τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι τα πεισματάρικα παιδιά γίνονται επιτυχημένοι ενήλικες.

Δειτε ακομα Τα χαστούκια και οι φωνές προκαλούν σοβαρά προβλήματα υγείας, στα παιδιά!  

Με το που αρχίζει ένα παιδί το σχολείο, πιστεύουμε ότι πρέπει να εκπληρώσει ορισμένες προσδοκίες μας, όπως το να πάρει καλούς βαθμούς και να είναι συνεργάσιμο και υπάκουο. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα εφικτό. Ωστόσο δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθώς αυτά τα στοιχεία δεν εξασφαλίζουν την επιτυχία. Η συγκεκριμένη έρευνα βασίστηκε αρχικά σε μια μελέτη που αναλύει τη συμπεριφορά περίπου 3000 παιδιών ηλικίας 8 έως 12 ετών και περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την νοημοσύνη και τις σχολικές επιδόσεις. Βοηθητικό στοιχείο αποτέλεσε και ένα ερωτηματολόγιο που αφορούσε τις καθημερινές σχολικές -και μη- δραστηριότητες, τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις συνήθειες των μαθητών.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η επιτυχία δεν προϋποθέτει να έχει κάποιος άριστες σχολικές επιδόσεις ή να προέρχεται από ένα ευκατάστατο οικογενειακό περιβάλλον. Το πείσμα και η θέληση όμως αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την επίτευξη αυτού του στόχου. Με βάση τις μεταβλητές που εξετάστηκαν, διαπιστώθηκε ότι η επιτυχία των πεισματάρικων παιδιών στην ενήλικη ζωή τους μπορεί να είναι αποτέλεσμα του έμφυτου εγωισμού τους και της ικανότητάς τους να βάζουν πρώτα τον εαυτό τους. Λόγω του ότι δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες που τους επιβάλλονται, προσαρμόζονται πολύ εύκολα σε δύσκολες καταστάσεις και αναζητούν συνεχώς την πιο συμφέρουσα επιλογή. Ο δυναμισμός και το πείσμα τους μπορεί να μας ταλαιπωρούν στην παιδική ηλικία, όμως, αυτό που τώρα μοιάζει ενοχλητικό ελάττωμα μπορεί στο μέλλον να γίνει η μεγαλύτερή τους αρετή. Με την αγάπη και την υπομονή σας, ένα πεισματάρικο παιδί μπορεί να εξελιχθεί σε έναν ενήλικα με κριτική σκέψη, θέληση και ανεξαρτησία που θα ζήσει πατώντας γερά στα πόδια του! Γι’ αυτό, ξανασκεφτείτε το… ίσως δείτε το πείσμα του με άλλο μάτι.

Δειτε ακομα Δείτε τις 5 κινήσεις που πρέπει να κάνετε ΑΦΟΥ βάλετε τις φωνές στα παιδιά σας

Έρευνα δίνει κουράγιο στις μαμάδες:Τα πεισματάρικα και ανυπάκουα παιδιά γίνονται επιτυχημένοι ενήλικες

 

 

Με πληροφορίες από brightside.me

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα αρθρα

Close