Α. Μαλλιαρου: Μωρά με ΓΟΠ - Προσοχή στο γάλα!

Η παιδίατρος Αδαμαντία Μαλλιαρου, ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό, ένα άρθρο που αφορά τα παιδιά με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, και τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς στο γάλα του παιδιού, είτε αυτό θηλάζει είτε όχι. Οι πληροφορίες είναι αυτούσιες και σας τις παραθέτουμε παρακάτω.

Δεν νοείται ένα βρέφος που δεν θηλάζει και σιτίζεται με formula να παίρνει epadoren για γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και να ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ πριν τη χορήγηση οι πιο κάτω οδηγίες!!!!

Δείτε επίσης Τραύμα πρόσδεσης του μωρού – πως δημιουργείται

Πότε και πόσο πρέπει να τρώει ένα βρέφος
Συστήνουμε ελεύθερο ωράριο σίτισης του βρέφους όχι μόνον όταν σιτίζεται με μητρικό θηλασμό αλλά και όταν σιτίζεται με τεχνητή διατροφή. Το βρέφος τρώει όποτε θέλει και δεν το αφυπνίζουμε για να φάει. Δεν το ταΐζουμε κοιμισμένο.

Ελεύθερη ποσότητα γάλακτος κατά το γεύμα. Το βρέφος τρώει «όσο θέλει».
Αυτό επιτυγχάνεται προσφέροντας στο βρέφος τόση ποσότητα γάλακτος σε κάθε γεύμα ώστε να περισσεύουν στο μπουκάλι τουλάχιστον 30 ml γάλα. Η ποσότητα αυτή που περισσεύει, εκτός του ότι δείχνει ότι το βρέφος χόρτασε, θα βοηθήσει ώστε το βρέφος να μην καταπίνει αέρα και έτσι θα κάνει λιγότερες αναγωγές.

Σωστή παρασκευή γάλακτος
Οι γονείς πρέπει να ενημερώνονται για τη ορθή μέτρηση της ποσότητας της σκόνης του γάλακτος (μεζούρες) και τον κίνδυνο υπερτονικής αφυδάτωσης που διατρέχει το βρέφος με την υπερδοσολογία. Το νερό με το οποίο διαλύεται το γάλα δεν πρέπει να είναι καυτό διότι μετουσιώνονται τα συστατικά του γάλακτος.(πρέπει να είναι κάτω από 100 ο C και πάνω από 70 οC)

Δείτε επίσης Πως να ξαναρυθμίσετε το θυροειδή σας, να κάψετε λίπος και να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας;

Προσοχή στο σωστό μέγεθος του μπιμπερό. Τα πολύ μικρά είναι μόνον για νεογνά. Xρήση του μπιμπερό μόνον μέχρι τον 1ο χρόνο ζωής. Τα θηλάζοντα μετά τον απογαλακτισμό (σε ηλικία 8 μηνών και άνω) πρέπει να πίνουν γάλα σε ποτήρι, δεν πρέπει να συνηθίζουν το μπιμπερό.

Οδηγίες για τη σωστή αποστείρωση
Επίσης πρέπει να ενημερώνεται η μητέρα για την σωστή αποστείρωση του μπιμπερό. Δεν χρησιμοποιούμε απορρυπαντικά και αν δεν υπάρχει ο ειδικός αποστειρωτής, χρειάζεται 20 λεπτά βρασμός του μπιμπερό και 5 λεπτά των θηλών. Όσο χρησιμοποιείται το μπιμπερό, αποστειρώνεται. Δεν σταματάμε την αποστείρωση επειδή το μωρό μεγάλωσε. Το γάλα είναι το καλλίτερο καλλιεργητικό υλικό των μικροβίων.

Η θηλή του μπουκαλιού πρέπει αν έχει τέτοιο άνοιγμα ώστε, όταν αναστραφεί το μπουκάλι, να επιτρέπει τη συνεχή ροή του γάλακτος στην αρχή και στη συνέχεια η ροή να γίνεται σταγόνα-σταγόνα.

Δείτε επίσης Η ιστορία για το λευκό van, – πως να ενημερώσετε τα παιδια σας

Το βρέφος πρέπει να ταΐζεται καθιστό στην αγκαλιά της μητέρας.
Ποτέ δεν δίνεται το μπιμπερό με το βρέφος ξαπλωμένο στο κρεβάτι. Με την έναρξη της οδοντοφυΐας πρέπει, μετά το νυκτερινό γεύμα γάλακτος, να καθαρίζονται τα δόντια. Προσοχή στο «σύνδρομο μποτίλιας», δηλ. την καταστροφή των δοντιών από τη κατάχρηση του μπιμπερό, την προσθήκη μελιού ή ζάχαρης στο γάλα ή τις πιπίλες για εφησυχασμό του βρέφους.

Από την προσωπική σελίδα της παιδιάτρου Adamantia Malliarou

Photo via Govastileto.gr

Close