Πότε τελικά πρέπει να  εισάγουμε στέρεες τροφές στα μωρά;Η παιδίατρος απαντά

Η παιδίατρος Αδαμαντία Μαλλιαρου, στην προσωπική της σελίδα στο facebook ,αναφέρεται στην κατανάλωση στερεών τροφών από τα μωρά, και σε ποια ηλικία οφείλουμε να εισάγουμε την στερεά τροφή στην διατροφή των μωρών. Σας παραθέτουμε, λοιπόν, αυτούσιο το κείμενο.

Δείτε επίσης Περί βρεφικής διατροφής,  Συνταγές και ποσότητες!

Επειδή με ρωτούν για τις μελέτες που κυκλοφορούν σχετικά με την πρώιμη εισαγωγή στερεών, η απάντηση είναι:

Βιβλιογραφικά θεωρούνται τα αποτελέσματα των μελετών αμφιλεγόμενα και προς το παρόν μη αποδεκτά!
Οι εταιρείες προσπαθούν να μειώσουν τη διάρκεια θηλασμού “τεχνηέντως”…..Οι λόγοι προφανείς!!!

Αν ίσχυε πχ ότι, η πριν τους 6 μήνες χρήση του φυστικοβούτυρου, μειώνει την τροφική αλλεργία στην ενήλικη ζωή ….τότε εμείς οι ‘Ελληνες που ποτέ δεν χρησιμοποιούμε, ως βρέφη, φυστικοβούτυρο θα είμαστε όλοι αλλεργικοί σε αυτό! Είμαστε η πληθυσμιακή απόδειξη ότι όλη αυτή η ιστορία είναι κατασκευασμένη και δεν ευσταθεί!

Δείτε επίσης Απίστευτο! Βρέφος γεννήθηκε με δόντι – Σε ηλικία 12 ημερών έγινε ο νεότερος ασθενής σε οδοντίατρο [εικόνες]

Εν κατακλείδι:
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ για τους πρώτους 6 μήνες της ζωής και όσον αφορά τα μη θηλάζοντα: τροποποιημένο γάλα αγελάδας πρώτης βρεφικής ηλικίας, 6 μήνες, εκτός αν το βρέφος καταναλώνει ημερησίως πάνω από 1000 ml γάλα ( και βέβαια είναι > από 4 μηνών, έχει ετοιμότητα για στερεά και το παίρνουν πολύ αγκαλιά* ).
*διότι μερικά μωρά που τα αφήνουν ξαπλωμένα, τρώνε περισσότερο για να τα πάρουν αγκαλιά….(στοργή/φαγητό)

Απο την Παιδίατρο ,Αδαμαντία Μαλλιαρου

Close