Ο Πινόκιο με τον Ρομπέρτο Μπενίνι είναι η ταινία που αξίζει να δεις φέτος το Καλοκαίρι με τα παιδιά!

Πριν λίγες μέρες λοιπόν, έφτασε στη χωρά μας μια πολύ ενδιαφέρουσα παιδική ταινία. Ο Πινόκιο, το κλασικό παραμύθι που σαν παιδιά όλοι το έχουμε ακούσει, διαβάσει και αγαπήσει , έφτασε στην μεγάλη οθόνη. Μάλιστα η ταινία δεν έχει λίγες μέρες που έφτασε και στην Ελλάδα!

Ο κινηματογράφος, είναι ένα πάρα πολύ όμορφο χόμπι και σίγουρα, αποτελεί μια ποιοτική μορφή διασκέδασης για όλη την οικογένεια. Έχει μεγάλη διαφορά με την τηλεόραση και τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την 7η τέχνη!

Αν θέλεις λοιπόν να κάνεις τα παιδιά σου περισσότερο σινεφίλ, αλλά δεν ξέρεις ποια ταινία να επιλέξεις, εμείς σου βρήκαμε την λύση. Το παιδικό παραμύθι “Πινόκιο” που μεταφέρθηκε και στην μεγάλη οθόνη, φαίνεται πως αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για σένα, αλλά πάνω από όλα για τα παιδιά σου.

Διαβάστε παρακάτω γιατί:

«Ήταν η μοίρα μου να παίξω Πινόκιο και Τζεπέτο» . Ήταν μια ατάκα που μας έμεινε και η οποία ειπώθηκε από τον Ρομπέρτο Μπενίνι, τον περασμένο Φεβρουάριο στη Μπερλινάλε όταν αναφέρθηκε στην ταινία Πινόκιο.

Η ταινία Πινόκιο σε σκηνοθεσία στον Ματέο Γκαρόνε δεν έχει λίγες μέρες που έκανε πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πίσω, στο 2002 ο Ρομπέρτο Μπενίνι είχε γράψει, σκηνοθετήσει και πρωταγωνιστήσει στον δικό του Πινόκιο. Δυστυχώς όμως η ταινία δεν κέρδισε τόσο καλές κριτικές! Φαίνεται όμως, πως ο Ματέο Γκαρόνε δεν μπορούσε να μην δει τον “Τζεπέτο” στα μάτια του!

Η ταινία ξεχωρίζει από όλες τις άλλες διότι δίνει έμφαση στην μοναδική σχέση που έχει ένας πατέρας με τον γιο του! Μάλιστα, αυτή η σχέση δείχνει να μεγαλώνει και δυναμώνει, όσο οι δυσκολίες της ζωής γίνονται όλο και περισσότερες γι’ αυτούς τους δυο!

Σε ταινία με παρόμοια θεματολογία, είχε πρωταγωνιστήσει ο Ρομπέρτο Μπενίνι και το 1997. Η ταινία, Η Ζωή είναι Ωραία καταφέρει να δώσει στον γνωστό και αγαπημένο ηθοποιό το Όσκαρ ‘Α Αντρικού Ρόλου! Δικαιωματικά θα λέγαμε.

Ο σκηνοθέτης Ματέο Γκαρόνε μετά την επιτυχία της ταινίας Gomorrah φαίνεται πως έχει θέσει τον πήχη πολύ ψηλά. Φαίνεται λοιπόν πως ο Πινόκιο έρχεται να τον βγάλει για άλλη μια φορά ασπροπρόσωπο! Μια ταινία με τον Ρομπέρτο Μπενίνι στον ρόλο του Τζεπέτο, έρχεται να κερδίσει μικρούς και μεγάλους.

Πινόκιο: Η ταινία

Αυτό που μας έκανε να την αγαπήσουμε, είναι ότι η πλοκή της ιστορίας είναι ακριβώς σαν αυτή του γνωστού παραμυθιού, που όλοι αγαπήσαμε σαν μικρά παιδιά. Φαίνεται πως ο αρχικός συγγραφέας Κάρλο Κολόντι και η δική του φαντασία, δεν μπορούσε να παραμεριστεί στην ταινία.

Αν την παρακολουθήσετε, θα διαπιστώσετε ότι τα χρώματα της ταινίας δεν είναι τόσο ζωντανά όσο έχουμε συνηθίσει στις υπόλοιπες παιδικές ταινίες. Παρόλα αυτά έχει την απαραίτητη παιδικότητα, έτσι ώστε να την παρακολουθήσουν όλες οι ηλικίες και να περάσουν μοναδικές στιγμές!

Δείτε το υπέροχο trailer, μιας ταινίας που μιλάει με μεγάλη επιτυχία για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον ανάμεσα στις σχέσεις των ανθρώπων στις σύγχρονες κοινωνίες:

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close