Οι 5 λιγότερο γνωστές συμπεριφορές των νεογέννητων & τι σημαίνουν

Οι 5 λιγότερο γνωστές συμπεριφορές των νεογέννητων και τι σημαίνουν! Τα νεογέννητα είναι σίγουρα δύσκολο να τα καταλάβουμε. Δεν έχουν την δυνατότητα να μας μιλήσουν ή να μας κοιτάξουν εκφραστικά. Υπάρχουν όμως μερικές συγκεκριμένες συμπεριφορές νεογέννητων που λίγο ή πολύ ξέρουμε τι σημαίνουν.

Για παράδειγμα, ξέρουμε ότι αν ένα νεογέννητο κλάψει σημαίνει ότι είτε πεινάει, είτε θέλει άλλαγμα είτε έχει κάποια πονάκια. Υπάρχουν κι άλλες πέντε συμπεριφορές που δεν τις γνωρίζουν οι περισσότεροι γονείς! Σημαίνουν όμως πολλά και αξίζει να τις μάθουμε.

Δείτε ακόμα  Πότε αρχίζουν να δακρύζουν και να ιδρώνουν τα μωρά

Στο σημερινό άρθρο λοιπόν θα ερμηνεύσουμε τις πέντε λιγότερο γνωστές συμπεριφορές των νεογέννητων και θα μάθουμε τι σημαίνουν. Έτσι αν τις δούμε από εδώ και πέρα θα ξέρουμε και θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα. Διαβάστε παρακάτω: 

Γυρνούν από την άλλη το πρόσωπό τους!

Αν το νεογέννητο γυρίσει από την άλλη το πρόσωπό του για αρκετή ώρα ενώ στο δωμάτιο υπάρχει αρκετός κόσμος ή ξένες προς αυτό φυσιογνωμίες σημαίνει ότι το νεογέννητο νιώθει άβολα. Θα ήθελε δηλαδή να το μεταφέρετε σε ένα δωμάτιο για να βρει τον δικό του ιδιωτικό χώρο και να βλέπει πρόσωπα οικεία προς αυτό.

Μωρό θηλάζει

Σας κοιτούν με επιμονή στα μάτια όταν θέλουν να παίξουν!

Αν το νεογέννητο σας κοιτάζει με επιμονή στα μάτια και βγάζει διάφορους ήχους όπως “α α α” ή κάτι παρόμοιο τότε μπορεί να θέλει να παίξετε μαζί του. Τα νεογέννητα παιδιά βρίσκουν από τους πρώτους κιόλας μήνες τρόπους να επικοινωνούν μαζί σας. Γελάκια, έντονη οπτική επαφή και ήχοι μπορεί να είναι μηνύματα, ότι έχουν όρεξη για λίγο παιχνίδι και χάδια.

μωρό κοιτάζει επίμονα τον γονιό και του χαμογελάει

Όταν σας σφίγγει το δάχτυλο δείχνει ότι το νευρικό του σύστημα έχει αναπτυχθεί σωστά!

Σε όλους αρέσει να βάζουμε το δάχτυλό μας στα χέρια των νεογέννητων για να μας το σφίξουν. Είναι μία πολύ τρυφερή στιγμή και μας κάνει να καμαρώνουμε για το πόση δύναμη μπορεί να έχει ένα τόσο μικρό πλασματάκι.

Στην πραγματικότητα όμως εκτός από μία πολύ γλυκιά εικόνα, είναι κι ένα σημάδι ότι το νευρικό σύστημα του παιδιού έχει αναπτυχθεί σωστά και πλήρως!

μωρό σφίγγει το δάχτυλο της μαμάς

Όταν ξυπνάει ήρεμο υπάρχει λόγος!

Όταν τα νεογέννητα ξυπνούν ήρεμα δεν είναι επειδή έκαναν απλά έναν καλό ύπνο. Οι ειδικοί ονομάζουν αυτό το φαινόμενο “φάση αθόρυβης προειδοποίησης” . Μπορεί να δείτε το μ@ρό σας να κοιτάζει προσεκτικά το περιβάλλον του και να είναι υπερβολικά ήρεμο. Με αυτόν τον τρόπο καταλαβαίνουν περισσότερο τον χώρο τους και γνωρίζουν εσάς.

μωρό κλαίει πριν κοιμηθεί και ξυπνάει ήρεμο

Το κου – κου – τσα βελτιώνει τις γνώσεις τους!

Το κου – κου – τσα μπορεί να σας φαίνεται ένα παιδικό παιχνίδι που δεν έχει ιδιαίτερο νόημα, όμως τα παιδιά το λατρεύουν γιατί βελτιώνει τις γνώσεις τους. Τα νεογέννητα από 6 μηνών και μετά έχουν ανάγκη να μάθουν ότι τα πράγματα συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμη κι αν δεν τα βλέπουν.

Έτσι βοηθάτε το παιδί να αναπτύξει το γνωσιακό του κέντρο, βοηθώντας το να καταλάβει ότι ο μπαμπάς θα συνεχίσει να είναι στον χώρο ακόμη κι αν κρύβεται πίσω από τα χέρια του!

μπαμπάς κάνει κου κου τσα στο μωρό του

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

All photos via: brightside.me

Close