«Πάντα στο κόκκινο»: Η νέα ταινία της Disney για το άγχος των εφήβων

«Πάντα στο κόκκινο»: Η νέα ταινία της Disney για το άγχος των εφήβων.  Μία ταινία που άν το παιδί σας έχει μπεί στην εφηβεία πρέπει να δείτε.

Η εφηβεία όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν είναι μία δύσκολη περίοδος τόσο για τους εφήβους όσο και για τους γονείς τους. Πάνω από όλα όμως σκεφτόμαστε τους εφήβους, διότι αν οι γονείς που και που εκνευρίζονται με τα νεύρα των παιδιών τους οι έφηβοι σχεδόν κάθε μέρα βιώνουν περίεργα συναισθήματα.

Αλλαγές στις ορμόνες, τριχοφυϊά, αλλαγές στο σώμα που τους κάνουν σε μερικές περιπτώσεις να ντρέπονται, νεύρα, μελαγχολία, ένα συναίσθημα να θέλουν να ξεχωρίσουν, να επιβληθούν και ταυτόχρονα να είναι αποδεκτοί. Το να είσαι έφηβος σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Δείτε ακόμα Η βαλίτσα της εφηβείας

Και σαν να μην έφτανε το άγχος που μερικές φόρες νιώθουν απλά και μόνο επειδή οι ορμόνες τους παίζουν περίεργα παιχνίδια, έχουν και τους γονείς τους, που μέσω της υπερπροστατευτικότητας και του ελέγχου το κάνουν ακόμη πιο έντονο.

Η νέα ταινία της Disney “Πάντα στο κόκκινο” πραγματεύεται ακριβώς αυτό. Πως μία 13χρονη έφηβη που προσπαθεί να προσαρμοστεί με τις αλλαγές που συμβαίνουν στην ζωή της, προσπαθεί επίσης να ανταπεξέλθει στην υπερπροστατευτική μητέρα της, που την γεμίζει άγχος. Διαβάστε παρακάτω: 

«Πάντα στο κόκκινο»: Η ταινία της Disney για το άγχος των εφήβων

 

 

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας “Πάντα στο κόκκινο” είναι η Μέι Λι, μία ενθουσιώδης έφηβη που θέλει να αδράξει την μέρα με τις φίλες της. Όμως ξαφνικά μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο κόκκινο Πάντα. Η Μέι ζει κάτω από το βλέμμα της μητέρας της που την αγαπάει πολύ και την υπερπροστατεύει.

Καλείται να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της εφηβείας και νιώθει έντονα συναισθήματα. Μέχρι που τα έντονα συναισθήματά της την κάνουν να μεταμορφώνεται σε ένα κόκκινο Πάντα. Το κόκκινο Πάντα παίρνει ξανά την μορφή της Μέι, όταν η Μέι νιώθει όμορφα και γαλήνια.

«Πάντα στο κόκκινο»-ταινία-για-εφήβους-

Photo via: pixar.com

Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας κυκλοφόρησε και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως μας εξέπληξε. Δείχνει την αλλαγή στο σώμα των εφήβων και πως αυτό μπορεί να τους αγχώσει. Δείχνει πως τα συναισθήματα των εφήβων μπορούν πολλές φορές να τους καταβάλλουν, ακόμη κι αν στην πραγματικότητα δεν γίνονται Πάντα ή γατάκια.

Δείτε ακόμα Η εφηβεία είναι σαν να γεννιέται το παιδί δεύτερη φορά

Δείχνει πόσο γαλήνια μπορεί να νιώσει ένας έφηβος όταν καταλάβει πως το πλάι του έχει αληθινούς φίλους που τον αποδέχονται και τον καταλαβαίνουν. Η ταινία είναι της Disney – Pixar και σκηνοθέτης είναι η Ντόμι Σι, που το 2018 είχε φτιάξει την ταινία Bao.

«Πάντα στο κόκκινο»-ταινία-για-εφήβους-

Επίσης η Ντόμι Σι είναι η πρώτη γυναίκα που σκηνοθέτησε ταινία μικρούς μήκους στην Pixar και βάζει την υπογραφή της στην 25η μεγάλου μήκους ταινία της ίδιας εταιρίας. Αν δεν έχετε δει την ταινία Bao πρέπει να το κάνετε εξίσου αφού πραγματεύεται την περίπλοκη σχέση μητέρας και παιδιού που είναι μετανάστες πρώτης γενιάς.

«Η Μέι μεγαλώνει ανάμεσα σε δύο κόσμους, την Ανατολή και τη Δύση, σε μία περίοδο που ανθίζει η εφηβεία της. Και όλες αυτές τις αλλαγές δεν συμβαίνουν μόνο στο σώμα της, αλλά και στις σχέσεις με τη μητέρα και τους φίλους της», σημειώνει η σκηνοθέτης. Μπορείτε να δείτε την ταινία στους κινηματογράφους αφού κυκλοφόρησε στις 11 Μαρτίου.

«Πάντα στο κόκκινο»-ταινία-για-εφήβους-

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ:

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την εφηβεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close