η_παράνοια_της_τηλεκπαίδευσης_μέσα_από_τα_μάτια_εκπαιδευτικού_

Η παράνοια της τηλεκπαίδευσης μέσα από τα μάτια εκπαιδευτικού. Τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό οδήγησαν εκπαιδευτικούς και μαθητές στην τηλεκπαίδευση. Η τηλεκπαίδευση είναι η μόνη αποτελεσματική λύση που διαθέτουμε μέχρι τώρα έτσι ώστε να μείνουμε ασφαλείς, χωρίς τα παιδιά μας να μείνουν πίσω στα μαθήματα.

Παρόλα αυτά η τηλεκπαίδευση δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Γονείς και εκπαιδευτικοί παραπονιούνται ότι η τηλεκπαίδευση δεν είναι πάντα τόσο αποτελεσματική. Η σύνδεση του internet είναι αργή, οι διάφορες εφαρμογές τους προδίδουν και κολλάνε που και που.

Για να μην αναφέρουμε τις περιπτώσεις παιδιών που δεν έχουν internet στο σπίτι και δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Πολλοί γονείς έχουν δημοσιεύσει κείμενα σχετικά με την τηλεκπαίδευση. Κείμενα με πολύ μεγάλη ποσότητα σαρκασμού που όμως περιγράφουν μία δύσκολη καθημερινότητα για παιδιά, εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς.

Δείτε ακόμα Το χιουμοριστικό κείμενο της αγωνιζόμενης Ελληνίδας μάνας για την τηλεκπαίδευση.

Στο σημερινό μας άρθρο όμως θα δούμε την παράνοια της τηλεκπαίδευσης, μέσα από τα μάτια μίας εκπαιδευτικού. Μίας εκπαιδευτικού που όπως και οι περισσότεροι του επαγγέλματός της, προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους όσο καλύτερα μπορούν, μέσα από αντίξοες συνθήκες.

Το κείμενο δημοσιεύθηκε και γράφτηκε από την εκπαιδευτικό Konstantina Koutsiou. Το κείμενο φυσικά και έγινε viral με πολλά σχόλια να της δίνουν κουράγιο να συνεχίσει, μέχρι όλα να πάνε καλά και να μπούμε και πάλι στην κανονικότητα. Διαβάστε παρακάτω: 

Ιστορίες καθημερινής τηλεκπαίδευσης. «Παιδιά μ΄ ακούτε»; -Κυρία ανοίξτε μου να μπω… «Admit». «Παιδιά με βλέπετε; Εγώ δε βλέπω τίποτα»…- Κυρία περιμένουν κι άλλοι απ΄ έξω να μπουν… «Αdmit all λοιπόν». -Κυρία κoλαααάει… «Λυπάμαι δεν μπορώ να κάνω κάτι .»

-Κυρία, η Κατερίνα δεν μπορεί να μπει κι ο Νίκος δεν έχει σήμα. « Λυπάμαι …λυπάμαι πολύ!»- Κυρία με πετάει έξω… «Ποιος;»- Κυρία δεν σας βλέπουμε. «Ωωωω το κραγιόν με μάρανε…!». -Κυρία δεν σας ακούμε … «Μα γιατί; Εγώ φωνάζω.

Φωνάζω σαν την τρελή μπροστά σε μια μαύρη οθόνη. Και δεν βλέπω κανέναν από σας… δε νιώθω κανέναν από σας! Και η ώρα περνάει και ο εκνευρισμός μου μεγαλώνει και η απόσταση μεταξύ μας γίνεται τεράστια. Και κρυώνω εδώ πέρα μόνη.

Και όλα τα αναλώσιμα κι ο εξοπλισμός απ΄ την τσέπη μου είναι… αλλά νιώθω τόσο μα τόσο ανεπαρκής». -Κυρία αφήστε με να βγω… δεν ξέρω πώς να βγω… “Και γω να βγω θέλω παιδιά. Να βγω και να τρέξω μακριά απ΄ αυτόν τον παραλογισμό.

Ένα ολόκληρο σύστημα γυμνό ,σκληρό και αδιάφορο μας πετάει έξω και σας και μένα….» End meeting for all λοιπόν! Λύσεις τώρα για όλους!

Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο internet ,για όσους δεν έχουν χρήματα για εξοπλισμό τηλεκπαίδευσης ,για τους εκπαιδευόμενους της κατάρτισης που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και χάνουν εξάμηνα, για τις πλατφόρμες που δεν λειτουργούν, για τα συστήματα που πέφτουν.

Για τις διοικήσεις σχολείων και ινστιτούτων εκπαίδευσης ,που μένουν σαστισμένες. Για τους εκπαιδευτές που μοιράζονται τον εξοπλισμό με τα παιδιά τους. Για τα μελάνια, το ατέλειωτο χαρτί, τους εκτυπωτές , τις κάμερες και τους υπολογιστές, που αναγκαστήκαμε να αγοράσουμε, όντας απλήρωτοι κάποιοι από μας .

Η ΠΑΙΔΕΙΑ του 21ου αιώνα κύριοι, θέλει άλλη προσέγγιση και μην τολμάτε να την ονοματίζετε έτσι . Μόνο παιδεία δεν είναι τούτο το πράγμα που υπηρετούμε όλοι μας. Η μαύρη οθόνη του συστήματος σας είναι, σε όλο της το μεγαλείο !

Διαβάστε όλα τα άρθρα που αφορούν το σχολείο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Photo cover via: creta24.gr

Close