Πάσχα 2021: Φτιάξτε με τα παιδιά εύκολες πασχαλινές κάρτες

Φέτος το Πάσχα Φτιάξτε με τα παιδιά εύκολες  πασχαλινές κάρτες  και οικονομικές. Ιδέες για Πασχαλινές κάρτες που θα σας ξετρελάνουν.

Στην σχολή βρεφονηπιοκομίας είχαμε κάνει ολόκληρο μάθημα σχετικά με την κατασκευή πασχαλινών καρτών και οφείλω να παραδεχτώ ότι ήταν από τα αγαπημένα μου μαθήματα. Αυτό, διότι στις κατασκευές δεν πιάνει το χέρι μου και οι πασχαλινές κάρτες μου φάνηκαν πολύ εύκολες.

Το μόνο που χρειάζεσαι για να φτιάξεις πασχαλινές κάρτες, είναι μερικά χρωματιστά χαρτόνια, υλικά για κατασκευές σύμφωνα με το δικό σου γούστο, μερικούς μαρκαδόρους και πολύ καλή διάθεση! Επίσης στην πρακτική μου, οι πασχαλινές κάρτες ήταν από τις αγαπημένες χειροτεχνίες που διάλεγα για να απασχολήσω δημιουργικά τα παιδιά.

Όλα τα παιδιά χαιρόντουσαν να φτιάχνουν πασχαλινές κάρτες! Με αυτές τις σκέψεις λοιπόν και ψάχνοντας να βρω το επόμενο πασχαλινό άρθρο για γονείς και παιδιά, οι πασχαλινές κάρτες μου φάνηκαν μονόδρομος. Εύκολες πασχαλινές κάρτες  που μπορείτε να τις κάνετε παρέα με τα παιδιά σας και έχουν σίγουρη επιτυχία.

Δείτε ακόμα Ιδέες για Χειροποίητες πασχαλινές κάρτες

Στο σημερινό άρθρο αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε για εσάς μερικές ιδέες για εύκολες πασχαλινές κάρτες που μπορείτε να τις φτιάξετε παρέα με τα παιδιά σας. Επίσης βρήκαμε για εσάς πατρόν για πασχαλινό αυγό, γιατί συνήθως το αυγό μπορεί να φαίνεται εύκολο, όμως αν δεν ασχολείσαι με τις κατασκευές η δημιουργία του σκίτσου του μπορεί να σε δυσκολέψει.

Στο τέλος του άρθρου βρήκαμε για εσάς μερικά βίντεο που περιγράφουν ακόμη πιο αναλυτικά το πως μπορούμε να φτιάξουμε παρέα με τα παιδιά μας πασχαλινές κάρτες. Στο τελευταίο βίντεο δε, υπάρχει και ο τρόπος να φτιάξουμε 3D πασχαλινές κάρτες με τα παιδιά μας. Διαβάστε παρακάτω: 

Πασχαλινή κάρτα “κοτοπουλάκι”

Για την παρακάτω πασχαλινή κάρτα θα χρειαστείς ένα κομμάτι χαρτόνι Α4 με το χρώμα της επιλογής σου, ένα κομμάτι λευκό χαρτόνι σε μεγάλες διαστάσεις για να φτιάξεις το κοτοπουλάκι και τα λουλούδια, ένα κομμάτι χαρτόνι σε μεγάλες διαστάσεις για να φτιάξεις τα φτερά και το λειρί, δύο ψεύτικα μάτια για χειροτεχνίες, κορδέλες, χρώματα και κόλλα.

Στην αρχή παίρνεις το Α4 χαρτόνι και το διπλώνεις στα δύο για να φτιάξεις την κάρτα σου. Έπειτα κόβεις ένα στρογγυλό κομμάτι από το λευκό χαρτόνι για να φτιάξεις το κεφαλάκι και ένα σώμα από το ίδιο χαρτόνι. Ζωγραφίζεις πάνω στο λευκό χαρτόνι λουλούδια και τα κόβεις κι αυτά.

Κολλάς το κεφαλάκι του πουλιού πάνω στην κάρτα με κόλλα για χαρτί. Από κάτω κολλάς ενωμένο το σώμα του. Κολλάς όπου θες τα λουλούδια σου πάνω στην κάρτα και τα ζωγραφίζεις μαζί με το παιδί στα χρώματα που του αρέσουν. Το στρογγυλό των λουλουδιών μπορείς να το φτιάξεις με χαρτόνι, κόβοντας απλά ένα στρογγυλό κομμάτι ή και με έναν μαρκαδόρο.

Δείτε ακόμα 25 υπέροχες diy πασχαλινές κατασκευές που θα λατρέψουν τα παιδιά σας!

Χρησιμοποιώντας χαρτόνι στα χρώματα της αρεσκείας σου, κόβεις τα φτερά και το λειρί. Τα χρωματίζετε μαζί με το παιδί με μαρκαδόρους και τα κολλάτε στο πουλί. Μερικές διακοσμητικές κορδέλες, μπορούν να κολληθούν με ισχυρή υγρή κόλλα.

Πάσχα 2021: Φτιάξτε με τα παιδιά εύκολες πασχαλινές κάρτες

Πασχαλινή κάρτα “Πασχαλίτσα”

Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστείς ένα πράσινο χαρτόνι Α4 για να φτιάξεις την βάση της κάρτας, σκληρό χαρτόνι για κατασκευές σε σχέδιο κόκκινο πουά για τα φτερά της πασχαλίτσας, ένα μεγάλο μαύρο χαρτόνι, ένα μεγάλο μπλε χαρτόνι, ένα κίτρινο χαρτόνι για τον ήλιο και ψεύτικα μάτια.

Στην αρχή κόβεις ένα μικρό κομμάτι από το μαύρο χαρτόνι για το κεφάλι της πασχαλίτσας. Στην συνέχεια κόβεις ένα μεγάλο στρογγυλό κομμάτι για το σώμα της πασχαλίτσας. Δεν ξεχνάς να κόψεις δύο μικρές λωρίδες για τις κεραίες της και από το κόκκινο χαρτόνι δύο μικρά κόκκινα στρογγυλά.

Αν θες τα τελειώματα της πασχαλίτσας μπορείς να τα κάνεις και με μαρκαδόρο. Κολλάς το κεφάλι της πασχαλίτσας, τις κεραίες της και το σώμα της. Στην συνέχεια με το σκληρό χαρτόνι κόβεις δύο φτερά και τα κολλάς κι αυτά με με υγρή κόλλα. Φτιάχνεις έναν ήλιο με το κίτρινο χαρτόνι κι μερικά γρασίδια με το μπλε και τα κολλάς κι αυτά στην κάρτα.

Δείτε ακόμα Φτιάξτε DIY πασχαλινό αυγό με την τεχνική παπιέ μασέ! Υπέροχο αποτέλεσμα

Αν δεν βρεις σκληρό χαρτόνι σε πουά σχέδιο μπορείς να φτιάξεις τα φτερά με κανονικό χαρτόνι και να ζωγραφίσεις μαζί με το παιδί τα σχέδια της πασχαλίτσας. Τα ψεύτικα μάτια τα κολλάς με υγρή κόλλα στο τέλος και αφήνεις την κάρτα σου να στεγνώσει.

πασχαλινή_κάρτα_με_πασχαλίτσα_

Εύκολες Πασχαλινές κάρτες με αυγά και πεταλούδες

Πιο κάτω θα βρείτε το πατρόν για το πασχαλινό αυγό. Κόβετε λοιπόν το χαρτόνι της επιλογής σας σε σχήμα αυγού. Μπορείτε να το ζωγραφίσετε μαζί με το παιδί και να προσθέσετε και μερικά γκλίτερ για να γίνει η πασχαλινή σας κάρτα ακόμη πιο εντυπωσιακή.

Κολλάτε στην κάρτα το αυγό με κόλλα και στην συνέχεια προσθέτετε μερικές διακοσμητικές πεταλούδες. Αν έχετε μπορείτε να βάλετε πάνω κορδέλες, πασχαλινά αυτοκόλλητα ή ό,τι άλλο αρέσει στο παιδί σας.

Πάσχα 2021:_ Φτιάξτε_ με_ τα_παιδιά_ πασχαλινές_ κάρτες_

Μία ξεχωριστή πασχαλινή κάρτα από πιάτο μίας χρήσεως

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεπτά χρωματιστά χαρτάκια για κατασκευές, ένα πιάτο λευκό μίας χρήσεως από χαρτί και λίγη κόλλα. Δώστε στο πιάτο το σχέδιο του αυγού και κολλήσετε μαζί με το παιδί τα χρωματιστά χαρτάκια πάνω του.

Μπορείτε να αφήσετε το παιδί να ζωγραφίσει το αυγό του όπως θέλει. Στην άλλη μεριά του πιάτου, γράψτε τις ευχές σας για Καλό Πάσχα. Ιδανική κατασκευή για παιδιά 4 ετών και άνω.

πασχαλινή_κάρτα_σε_πιάτο μίας χρήσεως_με_χαρτί_για_κατασκευές_

Πασχαλινή Κάρτα Καρότο

Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολη όμως δεν είναι. Κόβετε δύο πορτοκαλί χαρτόνια σε σχέδιο καρότου. Θα πρέπει να έχουν ακριβώς το ίδιο σχήμα και μέγεθος οπότε χρησιμοποιήστε το πρώτο καρότο για πατρόν στο δεύτερο. Στην συνέχεια συρράψτε τα δύο χαρτόνια με συρραπτικό.

Κόψτε φύλλα με πράσινο χαρτόνι και κολλήστε τα στο κεφάλι του καρότου. Κολλήστε ψεύτικα μάτια ή φτιάξτε τα δικά σας μάτια με δύο μεγάλα στρογγυλά λευκά χαρτόνια και δύο πιο μικρά μαύρα χαρτόνια. Ζωγραφίστε με το παιδί το καρότο όπως σας αρέσει.

Πάσχα 2021: Φτιάξτε με τα παιδιά εύκολες πασχαλινές κάρτες

Πασχαλινή κάρτα με κοτοπουλάκι

Φτιάξτε την δική σας πασχαλινή κάρτα με κοτοπουλάκι αντιγράφοντας τα σχέδια της παρακάτω εικόνας. Θα χρειαστείτε λίγο χαρτόνι για να φτιάξετε το κοτοπουλάκι και μία κόλλα για χαρτί. Στο τέλος μπορείτε να κολλήσετε με υγρή κόλλα ένα κομμάτι σπάγκου για να δώσετε περισσότερη ομορφιά στην κάρτα σας.

πασχαλινή κάρτα_με_κοτοπουλάκι_

Πασχαλινή κάρτα με μπιχλιμπίδια

Αυτή η πασχαλινή κάρτα είναι μία πασχαλινή κάρτα που θα την φτιάξετε με παιδί που πηγαίνει Δημοτικό. Για τα πιο μικρά είναι επικίνδυνη. Σχηματίστε ένα πασχαλινό αυγό με έναν μαρκαδόρο και χρωματίστε το με διάφορα μπιχλιμπίδια. Κολλήστε τα μαζί με το παιδί με υγρή ισχυρή κόλλα.

πασχαλινή κάρτα_με_αυγό_

Εύκολες Πασχαλινές κάρτες με αυγά

Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι χαρτόνι Α4 και διπλώστε το με το άνοιγμά του προς τα κάτω. Στην συνέχεια κόψτε πασχαλινά αυγά και διακοσμήστε τα όπως σας αρέσουν. Κολλήστε τα πάνω στην κάρτα με την κορυφή του να εξέχει από την κάρτα. Διακοσμήστε την κάρτα όπως σας αρέσει.

πασχαλινή κάρτα_με_αυγό_

Πασχαλινή κάρτα με αυγά

Μία υπέροχη πασχαλινή κάρτα. Απλά κόβετε πασχαλινά αυγά και τα κολλάτε πάνω στην κάρτα. Αν βρείτε χαρτόνια με σχέδια ακόμη καλύτερα. Διακοσμείτε την κάρτα με γκλίτερ, φτερά και μπιχλιμπίδια της αρεσκείας σας.

πασχαλινή κάρτα_με_αυγό_ Πάσχα 2021:_ Φτιάξτε_ με_ τα_παιδιά_ πασχαλινές_ κάρτες_

Πασχαλινή κάρτα με λουλούδια και έντομα

Αυτή η κάρτα είναι περισσότερο για τους ανθρώπους που έχουν εμπειρία με τις κατασκευές. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία φτιάξτε με χαρτόνια πασχαλίτσες, πεταλούδες, λουλούδια και φιογκάκια και διακοσμήστε την κάρτα σας. Αν πάλι είστε σαν εμένα που το χέρι μου δεν πιάνει, μπορείτε να βάλετε αληθινά λουλουδάκια!

πασχαλινή κάρτα_με_αυγό_

Πασχαλινή κάρτα για παιδιά νηπίου

Μπορείτε να ζωγραφίσετε μία αμυγδαλιά και να αφήσετε τα παιδιά να ζωγραφίσουν τα φύλλα της. Μπορούν να τα ζωγραφίσουν με νερομπογιές, τέμπερες ή και με τα δάχτυλά τους για πινέλα. Θα τους αρέσει πολύ πιστέψτε με ακόμη κι αν το αποτέλεσμα βγει λίγο…αφηρημένο.

πασχαλινή κάρτα_με_λουλούδια_

Πασχαλινή κάρτα “Καλαθάκι”

Μπορείτε να βρείτε χαρτόνι που να έχει σχέδιο ξύλου στα μαγαζιά με τις χειροτεχνίες. Χρησιμοποιώντας αυτό το χαρτόνι φτιάξτε το καλάθι και κολλήστε το πάνω στην κάρτα. Διακοσμήστε με λουλούδια, σπάγκους και ό,τι άλλο σας αρέσει.

πασχαλινή κάρτα_με_καλάθι_

Πασχαλινή κάρτα προβατάκι

Σχηματίστε σε ένα μεγάλο λευκό χαρτόνι τα μαλλιά του προβάτου. Στην ουσία τα σχηματίζετε φτιάχνοντας μεγάλα…λουλούδια με λίγο ακαθόριστο σχήμα. Μερικά στρογγυλά από μπεζ χαρτόνι και διακοσμητικές πεταλούδες και το προβατάκι μας είναι έτοιμο

πασχαλινή κάρτα_με_προβατάκι_

Παρακάτω βλέπουμε το πατρόν για το πασχαλινό αυγό:

 

πατρόν_για_πασχαλινό_αυγό_

 

Δείτε παρακάτω τρία χρήσιμα βίντεο για να φτιάξετε μόνοι σας εύκολες πασχαλινές κάρτες:

 

All photos via Pinterest

Διαβάστε για όλες τις παιδικές κατασκευές στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

Close