Πεντάχρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού κατάπιε αυτό...Γονείς προσοχή

Πολλά παιδιά (και πολλοί ενήλικες) έχουν μια κακή συνήθεια όταν βλέπουν το φαγητό τους αρχίζουν και το τρώνε όσο πιο γρήγορα μπορούν. Και σε περίπτωση που το φαγητό είναι σε μικρά κομμάτια, τότε το καταναλώνουν ακόμη πιο γρήγορα.

Μια Αυστραλέζα blogger μοιράστηκε πρόσφατα μια φωτογραφία στη σελίδα της στο Facebookστην οποία προειδοποιήσε όλους τους γονείς για τους κινδύνους του να αφήνουν τα παιδιά τους να τρώνε χωρίς επίβλεψη.

Δείτε ακόμη: Προσοχή! Τι ακριβώς συμβαίνει όταν μία μύγα προσγειώνεται στο φαγητό μας;

Η Blogger Angela Henderson έχει πτυχίο στην κοινωνική εργασία, την κοινωνιολογία και την ψυχολογία. Το επίκεντρο του blog της συνήθως είναι γύρω από τα παιδιά της, και περιστασιακά δίνει κάποιες συμβουλές για την ανατροφή των παιδιών, μαθήματα που παίρνει και αυτή στη πορεία. Αυτή τη φορά, η ιστορία που μοιράστηκε δεν ήταν δική της. Αλλά όταν δημοσίευσε μια φωτογραφία με μια ακτινογραφία στη σελίδα της στο Facebook , το post της έγινε viral με πάνω από 24.000 κοινοποιήσεις.

Η Angela έγραψε, «Γονείς Προσοχή! Ξέρετε τι είναι τι δείχνει αυτή η ακτινογραφία; Ένα σταφύλι! Ένα σταφύλι που ”κάθισε” στην κορυφή του αεραγωγού ενός πεντάχρονου αγοριού .»

Πεντάχρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού κατάπιε αυτό...Γονείς προσοχή

Εξήγησε, «Αυτή η μικρή ψυχούλα έπρεπε να εγχειριστεί ενώ του έκαναν γενική αναισθησία προκειμένου να αφαιρεθεί το σταφύλι. Είναι πολύ τυχερό το παιδάκι που ένα μέρος του αεραγωγού του ήταν ανοιχτό διαφορετικά αυτό θα μπορούσε να είχε πολύ άσχημο τέλος.»

Η Angela ολοκλήρωσε όσα είχε να πει με μια προειδοποίηση προς άλλους γονείς «Επομένως, σας παρακαλώ να έχετε κατά νου οτι δεν μασούν όλα τα παιδιά την τροφή τους, όταν βιάζονται να πάνε σχολείο, στην παιδική χαρά, κλπ παρακαλώ να είστε προσεκτικοί. Και σε περίπτωση αμφιβολίας, απλά κόψτε καλά τα σταφύλια, τα τοματίνια, κ.λπ.»

 Είναι πολύ τυχερό το παιδάκι που ένα μέρος του αεραγωγού του ήταν ανοιχτό διαφορετικά αυτό θα μπορούσε να είχε πολύ άσχημο τέλος

Η Angela επίσης  έγραψε, «Είμαι ευγνώμων στον παιδίατρο που μοιράστηκε αυτή την ακτινογραφία μαζί μας και ακόμη περισσότερο ευγνώμων στη μητέρα που έδωσε τη συγκατάθεσή της για να μοιραστούμε αυτή την ακτινογραφία σκοπεύοντας να ευαισθητοποιήσει έτσι όλους τους γονείς.»

Δείτε ακόμη: Τι μπορεί να σημαίνει ο χρόνιος βήχας του παιδιού σας;

Οι κίνδυνοι πνιγμού

Πεντάχρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού κατάπιε αυτό...Γονείς προσοχή

Ο κίνδυνος πνιγμού είναι η τέταρτη κύρια αιτία θανάτου από ατύχημα σε παιδιά κάτω των πέντε ετών. Ενώ τα μικρά παιχνίδια έχουν συχνά προειδοποιήσεις κινδύνου πνιγμού , τα τρόφιμα δεν το έχουν τέτοιες προειδοποιήσεις! Αν έχετε μικρά παιδιά, ακολουθήστε αυτές τις απλές συμβουλές για να τα κρατήσετε ασφαλή, μακρυά από πνιγμό:

Δείτε ακόμη: Πνιγμός! Δεν θα υπάρξει κραυγή για βοήθεια από το παιδι

 • Να επιβλέπετε τα παιδιά σας, όσο τρώνε.
 • Εξηγήστε στα παιδιά σας τη σημασία του να μασάνε τα τρόφιμα τους πριν τα καταπιούν.
 • Για παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών, κόψτε την τροφή τους σε μικρά κομμάτια.
 • Για παιδιά κάτω από την ηλικία των δύο, πολτοποιήστε το φαγητό τους, προκειμένου να μειώσετε τις πιθανότητες πνιγμού.
 • Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας τρώνε όσο κάθονται σε όρθια θέση στο τραπέζι. Μην τα αφήνετε να τρώνε ενώ περπατάτε γύρω ή μέσα στο αυτοκίνητο.
 • Μάθετε πώς μπορείτε να εκτελέσετε το χειρισμό Heimlich για μικρά παιδιά σε περίπτωση που θα χρειαστεί να το χρησιμοποιήσετε.

Τα παιδιά κάτω από την ηλικία των τεσσάρων δεν πρέπει να καταναλώνουν τα ακόλουθα τρόφιμα :

 • Χοτ ντογκ
 • Σπόρια και ξηρούς καρπούς
 • Κομμάτια από ωμά λαχανικά
 • Φυστικοβούτυρο
 • Κρέας
 • Τυρί
 • Ολόκληρο σταφύλια
 • Ποπ κορν
 • Σκληρές ή κολλώδεις καραμέλες

Πηγή: davidwolfe.com
Close