Πονόλαιμος στα παιδιά το Καλοκαίρι: Αντιμετώπιση

Πονόλαιμος στα παιδιά το Καλοκαίρι: Αντιμετώπιση. Έχει το παιδί σας πονόλαιμο το Καλοκαίρι; Δείτε συμβουλές για να τον αντιμετωπίσετε.

Μπορεί το Καλοκαίρι οι άνθρωποι να αρρωσταίνουν λιγότερο αλλά συνεχίζουν και αρρωσταίνουν. Σίγουρα το να αρρωστήσεις μέσα στο Καλοκαίρι και ειδικά αν είσαι παιδί είναι δύσκολο. Αν τα παιδιά πάθουν πονόλαιμο το Καλοκαίρι δεν μπορούν να πάνε για μπάνιο, να φάνε παγωτά ή ακόμη και να παίξουν με τους φίλους τους για λίγες μέρες.

Αν λοιπόν το παιδί σας αρρωστήσει μέσα στο Καλοκαίρι ετοιμαστείτε για πολύ… γκρίνια. Όπως και να ‘χει στο σημερινό μας άρθρο θα μοιραστούμε μαζί σας μερικές συμβουλές για τον πονόλαιμο στα παιδιά το Καλοκαίρι. Γιατί προκαλείται και πως αντιμετωπίζεται; Διαβάστε παρακάτω: 

Γιατί τα παιδιά έχουν πονόλαιμο το Καλοκαίρι;

Τα παιδιά λοιπόν συνήθως παθαίνουν πονόλαιμο εξαιτίας ιών ή βακτηριδίων. Πιο συγκεκριμένα τα βακτήρια streptococcus pyogenes βρίσκεται στο δέρμα και στον λαιμό και εξαπλώνεται μέσω της άμεσης επαφής με ένα μολυσμένο άτομο.

Κολλάει πιο εύκολα, με έναν απλό βήχα ή φτέρνισμα και δεν θέλει πολύ για να εξαπλωθεί η λοίμωξη από στρεπτόκοκκο. Τα συμπτώματα λοιπόν είναι ο πονόλαιμος, οι κόκκινες και πρησμένες αμυγδαλές και ο πυρετός που συνήθως οφείλεται στην φλεγμονή των αμυγδαλών.

πονόλαιμος-στο-παιδί-το-Καλοκαίρι-αντιμετώπιση-

Photo via: healthview.gr

Επίσης ένα παιδί μπορεί να εμφανίσει και κόκκινα μικρά σημάδια στο στόμα και να έχει πονοκέφαλο, τάση προς εμετό, πόνους σε όλο του το σώμα και πρησμένους λεμφαδένες. Όταν λοιπόν το παιδί μολυνθεί από αυτό το βακτήριο είναι πολύ σημαντικό να επικοινωνήσετε άμεσα με τον παιδίατρό σας.

Δείτε ακόμα 8 τρόποι να προφυλάξετε την υγεία του παιδιού το Καλοκαίρι

Ένας άλλος λόγος που το παιδί μπορεί να πάθει πονόλαιμο είναι η απότομη εναλλαγή από το κρύο στην ζέστη ή το αντίστροφο. Αυτό μπορεί να γίνει με την κατανάλωση παγωτών και παγωμένων χυμών ή αναψυκτικών αλλά ακόμη και από το κλιματιστικό.

Αφού με το κλιματιστικό το παιδί πολλές φορές παίζει στην παιδική χαρά και έτσι όπως είναι φουντωμένο, μπαίνει στο σπίτι το οποίο κλιματίζεται, ιδρωμένο. Επίσης ένας χώρος που κλιματίζεται δεν αερίζεται σωστά και αυτό σημαίνει πως τα μικρόβια είναι περισσότερα και εξαπλώνονται πιο εύκολα.

πονόλαιμος-στο-παιδί-το-Καλοκαίρι-αντιμετώπιση-

Photo via: capital.gr

Αυτός είναι και ο λόγος που τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι τον Χειμώνα αρρωσταίνουν πιο εύκολα. Τέλος τα παιδιά μπορεί να νιώσουν πονόλαιμο εξαιτίας του καυσαερίου που σε συνδυασμό με τον καύσωνα μπορεί να προκαλέσει στο παιδί τσούξιμο στον λαιμό και ξηρότητα.

Πώς αντιμετωπίζουμε τον παιδικό πονόλαιμο;

Ο πιο αποτελεσματικός αλλά και γνωστός τρόπος είναι να πίνει το παιδί πολλά και ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου υγρά. Τσάι, χαμομήλι, γάλα με μέλι είναι μερικές από τις επιλογές σας. Τα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου υγρά βοηθούν τον λαιμό να μαλακώσει και απαλύνει τα συμπτώματα.

Δείτε ακόμα Σαράντα μέρες το μωρό στο σπίτι: Μήπως βλάπτει το παιδί;

Τέλος αν ο πονόλαιμος δεν περνάει μπορείτε φυσικά να επικοινωνήσετε με τον παιδίατρό σας. Μπορεί το παιδί να χρειαστεί κάποιο σιρόπι ή κάποια αντιβίωση. Αχρείαστο να είναι αυτό το άρθρο και να έχουμε όλοι ένα υπέροχο Καλοκαίρι!

πονόλαιμος-στο-παιδί-το-Καλοκαίρι-αντιμετώπιση-

Photo via: infokids.cy

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την παιδική υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close