Πυρετός στα παιδιά το Καλοκαίρι

Πυρετός στα παιδιά το Καλοκαίρι – Πως το αντιμετωπίζουμε. Ανέβασε πυρετό το παιδι σας μέσα στο Καλοκαίρι; Εμείς θα σας εξηγήσουμε τι πρέπει να κάνετε.

Καταρχάς πολλοί γονείς θεωρούν ότι επειδή μπήκε το Καλοκαίρι τα παιδιά και οι μεγάλοι δεν μπορούν να αρρωστήσουν. Αυτό όμως είναι μύθος. Τα μικρόβια υπάρχουν όλο τον χρόνο και όλο τον χρόνο ένα βρέφος, ένα παιδί ή ένας ενήλικος μπορεί να αρρωστήσει από κάποια ίωση.

Απλά τον Χειμώνα συνωστιζόμαστε περισσότερο σε κλειστούς χώρους και το κρύο ρίχνει το ανοσοποιητικό μας, οπότε είμαστε πιο επιρρεπείς. Και το Καλοκαίρι όμως τα βρέφη – που ακόμη έχουν έτσι και αλλιώς αδύναμο ανοσοποιητικό – μπορούν να σηκώσουν πυρετό.

Δείτε ακόμα Σαράντα μέρες το μωρό στο σπίτι: Μήπως βλάπτει το παιδί;

 

Όμως μην ξεχνάτε ότι ο πυρετός το Καλοκαίρι συνδυάζεται και με την γενικότερη θερμή ατμόσφαιρα. Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν θα δούμε μερικές συμβουλές για το πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον πυρετό το Καλοκαίρι στα βρέφη. Διαβάστε παρακάτω: 

Πυρετός στα παιδιά το Καλοκαίρι  : Ρυθμίστε την θερμοκρασία του δωματίου

Καταρχάς θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το παιδί έχει πυρετό όταν το θερμόμετρο δείξει 38 βαθμούς Κελσίου και πάνω. Αν λοιπόν το παιδί σας σηκώσει πυρετό το Καλοκαίρι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την κατάσταση της υγείας του, την χειροτερεύει η γενικότερη ζέστη του Καλοκαιριού.

Έτσι μεταφέρετε το βρέφος σε ένα δωμάτιο που κλιματίζεται και διατηρήστε την θερμοκρασία του δωματίου σταθερά από 26-28 βαθμούς Κελσίου. Αν δεν έχετε κλιματιστικό μπορείτε να βάλετε έναν ανεμιστήρα αλλά και στις δύο περιπτώσεις δεν πρέπει η θέρμανση να “πέφτει” ακριβώς πάνω στο παιδί.

πυρετός-στα-βρέφη-το-Καλοκαίρι-αντιμετώπιση-

Photo via: onmed.gr

Πυρετός στα παιδιά το Καλοκαίρι  : Μην σκεπάζετε υπερβολικά πολύ το παιδί

Ο μόνος λόγος για να ντύσετε παραπάνω το παιδί σας ή να το σκεπάσετε λίγο καλύτερα, όντας με πυρετό είναι να συνοδεύεται ο πυρετός με ρίγη. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις αφήνουμε το παιδί μόνο με την πάνα του στην κούνια και το σκεπάζουμε ελαφρώς.

Με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε την θερμοκρασία του σώματος να πέσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στην περίπτωση που ο πυρετός συνοδεύεται από ρίγη δεν χρειάζονται οι υπερβολές στο σκέπασμα.

Πυρετός στα παιδιά το Καλοκαίρι : Κάντε του χλιαρό μπάνιο

Μία άλλη καλή λύση για να αντιμετωπίσετε τον πυρετό μέσα στο Καλοκαίρι είναι να του κάνετε ένα χλιαρό μπάνιο όπου η θερμοκρασία του νερού θα κυμαίνεται από 29-30 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε ακόμα Ανάπτυξη βάδισης στα βρέφη: Αφήστε τα να περπατήσουν ξυπόλυτα

Αρχικά βρέχεται το κεφαλάκι του ή περνάτε το κορμάκι του με ένα σφουγγάρι το οποίο το έχετε μουλιάσει στο νερό. Δεν κάνουμε στο παιδί ποτέ κρύα μπάνια ή περάσματα με σφουγγάρι το οποίο το έχουμε βουτήξει σε οινόπνευμα, όπως έκαναν οι παλιές.

πυρετός-στα-βρέφη-το-Καλοκαίρι-αντιμετώπιση-

Photo via: meygeia.gr

Πυρετός στα παιδιά το Καλοκαίρι  : Εμπλουτίστε την διατροφή του με φρούτα και λαχανικά

Αν θέλετε να τονώσετε τον οργανισμό του παιδιού σας θα πρέπει να εμπλουτίσετε την διατροφή του με πολλά φρούτα και λαχανικά, χωρίς μπαχαρικά. Δεν πρέπει να το πιέζεται να φάει παρόλα αυτά.

Πυρετός στα παιδιά το Καλοκαίρι  : Τι φάρμακα μπορώ να του δώσω;

Σε αυτές τις περιπτώσεις δίνουμε τα κλασικά αντιπυρετικά φάρμακα που παίρνουν τα παιδιά όπως είναι η παρακεταμόλη ή η ιβουπροφαίνη. Παρόλα αυτά αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο για συμβουλές όσο και για το τι φάρμακα πρέπει να δώσετε στο παιδί θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον παιδίατρό σας.

πυρετός-στα-βρέφη-το-Καλοκαίρι-αντιμετώπιση-

Photo via: iatropedia.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την παιδική υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close