τρόποι-να-προφυλάξετε-την-υγεία-του-παιδιού-το-Καλοκαίρι-

8 τρόποι να προφυλάξετε την υγεία του παιδιού το Καλοκαίρι. Αυτά τα βήματα θα σας βοηθήσουν να προφυλάξετε την υγεία του παιδιού το Καλοκαίρι αλλά και όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Το Καλοκαίρι μπορεί να μην αρρωσταίνουμε συχνά αλλά αρρωσταίνουμε. Τα μικρόβια συνεχίζουν να υπάρχουν στο περιβάλλον μας απλά το γεγονός ότι δεν συνωστιζόμαστε τόσο σε κλειστούς χώρους όσο τον Χειμώνα και το ότι αερίζουμε περισσότερο τα σπίτι μας βοηθάει πολύ.

Παρόλα αυτά ένα παιδί μπορεί να αρρωστήσει και το Καλοκαίρι όπως και τον Χειμώνα. Στο σημερινό μας άρθρο θα σας δείξουμε μερικούς τρόπους να προφυλάξετε την υγεία του παιδιού σας το Καλοκαίρι αλλά και όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Δείτε ακόμα Σαράντα μέρες το μωρό στο σπίτι: Μήπως βλάπτει το παιδί;

Δεν θα αναφερθούμε μόνο στις ιώσεις και στην γρίπη που μπορεί να “αρπάξει” ένα παιδί αλλά και στην ψυχική του υγεία. Δεν είναι τόσο ένα άρθρο που αναλύει τις παιδικές αρρώστιες το Καλοκαίρι, όσο ένα άρθρο που θα μας δώσει μερικούς γενικούς κανόνες. Διαβάστε παρακάτω: 

Μάθετε από μικρά στα παιδιά τους κανόνες υγιεινής και τηρήστε τους με ευλάβεια

Φυσικά τα μικρόβια είναι στην ατμόσφαιρα τόσο το Καλοκαίρι όσο και τον Χειμώνα. Παρόλα αυτά αν τηρούμε τους κανόνες υγιεινής με ευλάβεια τότε σίγουρα τα κρατάμε περισσότερο μακριά μας. Έτσι κάντε το σαν ιεροτελεστία το να πλένετε όλοι μαζί τα χέρια πριν το φαγητό.

Το να πλένετε τα δόντια και να κάνετε μπάνιο συχνά μέσα στην εβδομάδα. Δείξτε το καλό παράδειγμα, καθαρίζοντας τα χέρια σας κι εσείς με αντισηπτικά μαντηλάκια όταν πρέπει. Προτιμήστε σαπούνια με όμορφες γεύσεις και χαρούμενα σφουγγάρια και οδοντόκρεμες με παιδικές γεύσεις για να τους το κάνετε πιο διασκεδαστικό.

τρόποι-να-προφυλάξετε-την-υγεία-του-παιδιού-το-Καλοκαίρι-

Photo via: imommy.gr

Να κοιμούνται νωρίς

Πολλές φορές μικροί και μεγάλοι αρρωσταίνουν επειδή δεν ξεκουράζονται επαρκώς. Η κούραση ρίχνει το ανοσοποιητικό κι έτσι ο οργανισμός είναι πιο ευάλωτος στους παθογόνους μικροοργανισμούς. Έτσι το να κοιμούνται από νωρίς όπως ακριβώς και τον Χειμώνα θα κρατά τον οργανισμό τους ισχυρό.

τρόποι-να-προφυλάξετε-την-υγεία-του-παιδιού-το-Καλοκαίρι-

Photo via: tlife.gr

Δώστε σημασία στην διατροφή τους

Ένας οργανισμός με ισχυρό ανοσοποιητικό χρειάζεται σίγουρα τις κατάλληλες βιταμίνες. Έτσι τα σπιτικά, μαμαδίστικα φαγητά που τα έχετε φτιάξει με αγνά υλικά και μεράκια είναι σίγουρα ό,τι πρέπει για το παιδί σας. Δείξτε ιδιαίτερη σημασία στην διατροφή τους αποφεύγοντας την ζάχαρη, το πολύ αλάτι και δίνοντας τους πολλά φρούτα και λαχανικά.

τρόποι-να-προφυλάξετε-την-υγεία-του-παιδιού-το-Καλοκαίρι-

Photo via: imommy.gr

Να είστε συνεπείς με τον εμβολιασμό τους

Πριν μερικά χρόνια κάτι τέτοιο θα ήταν δεδομένο. Πλέον όμως οι άνθρωποι θεώρησαν τόσο δεδομένο το προσδόκιμο ζωής μέχρι τα 80 που πίστεψαν λανθασμένα ότι μπορούν και χωρίς τα εμβόλια να το πετύχουν αυτό. Αν θέλετε λοιπόν τα παιδιά σας να είναι υγιή θα πρέπει να δείξετε μεγάλη συνέπεια στα εμβόλιά τους.

τρόποι-να-προφυλάξετε-την-υγεία-του-παιδιού-το-Καλοκαίρι-

Photo via: tovima.gr

Βρείτε έναν παιδίατρο που να εμπιστεύεστε

Φυσικά ένας καλός παιδίατρος στο πλευρό σας είναι πάντα απαραίτητος. Έτσι θα μπορέσει να σας βοηθήσει σε διάφορες απορίες και με την παραμικρή ανάγκη θα είναι εκεί για να σας κατευθύνει και να βοηθήσει εσάς και το παιδί σας.

Παράλληλα θα κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις κι έτσι θα ξέρετε ότι το παιδί είναι όντως υγιή και όχι ο παιδίατρος απρόσεκτος. Υπάρχουν πολύ καλοί παιδίατροι εκεί έξω κι εσείς πρέπει να βρείτε έναν…τέτοιο.

τρόποι-να-προφυλάξετε-την-υγεία-του-παιδιού-το-Καλοκαίρι-

Photo via: gr.dreamstime.com

Μην ξεχνάτε το καθισματάκι στο αμάξι

Αν θέλετε το παιδί σας να είναι πραγματικά ασφαλή τότε πρέπει σίγουρα να μην ταξιδεύει χωρίς το καθισματάκι του. Το καθισματάκι όχι μόνο κρατάει το παιδί σε μία ιδανική στάση για το σώμα του, προσφέρει ιδανική ασφάλεια σε περίπτωση ατυχήματος.

τρόποι-να-προφυλάξετε-την-υγεία-του-παιδιού-το-Καλοκαίρι-

Photo via: protothema.gr

Ενισχύστε τους την αυτοπεποίθηση

Φυσικά αυτό έχει να κάνει με την ψυχική τους υγεία που φυσικά επηρεάζει και την σωματική. Έρευνες έχουν δείξει ότι παιδιά με χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι πιο επιρρεπή στις καταχρήσεις μεγαλώνοντας αλλά και στις διατροφικές διαταραχές είτε μιλάμε για παχυσαρκία, είτε για βουλιμία, είτε για νευρική ανορεξία.

Έτσι προσπαθήστε να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή τους από μικρή ηλικία έτσι ώστε να προσέχουν την διατροφή τους όχι για να δείχνουν όμορφα αλλά γιατί αγαπάνε ουσιαστικά το σώμα τους και θέλουν να το προσέχουν.

Δείτε ακόμα Ανάπτυξη βάδισης στα βρέφη: Αφήστε τα να περπατήσουν ξυπόλυτα

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι πρέπει να αποφεύγετε να τα υπερασπίζεστε μπροστά σε φίλους και συμμαθητές τους. Θα πρέπει να αφήνετε το παιδί να θέτει μόνο του τα όριά του κι εσείς απλά από το σπίτι να ενισχύετε συνεχώς την πεποίθηση ότι είναι όμορφο εσωτερικά και εξωτερικά, ότι αξίζει και ότι τα ελαττώματά του το κάνουν να ξεχωρίζει.

τρόποι-να-προφυλάξετε-την-υγεία-του-παιδιού-το-Καλοκαίρι-

Photo via: bestofyou.gr

Photo cover via: hellomama.com.cy

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την παιδική υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close