Πως μπορούμε να ελαττώσουμε τα γλυκά από την διατροφή των παιδιών μας; Παιδίατρος συμβουλεύει

Μικροί και μεγάλοι έχουν μια αδυναμία στα γλυκά. Σε ποιον δεν αρέσει μια γλυκιά σοκολάτα ή μια μπάλα παγωτό; Ποιος δεν έχει λιγουρευτεί, ένα κέικ ή μια τάρτα; Τα παιδιά φαίνεται πως έχουν ακόμη μεγαλύτερη αδυναμία στα γλυκά.

Πρώτον διότι γνωρίζουν ότι είναι κάποιου είδους…απαγορευμένη τροφή και αυτό την κάνει ακόμη πιο απολαυστική και δεύτερον, διότι σίγουρα έχουν πιο ευχάριστη γεύση από τα καρότα και τις μελιτζάνες! Πολλές φορές λοιπόν οι γονείς έρχονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα των γλυκών.

Από την μια δεν θέλουν να τα στερήσουν από τα αγγελούδια τους. Από την άλλη όμως, γνωρίζουν ότι τα γλυκά δεν κάνουν κακό τόσο στα δόντια όσο και στον οργανισμό. Γενικότερα  όλοι οι γονείς, επιθυμούμε τα παιδιά μας να ακολουθούν όσο πιο υγιεινό πρόγραμμα διατροφής γίνεται.

Δείτε ακόμα Τα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι γονείς & τα παιδιά αποκτούν λάθος διατροφικές συνήθειες

Αν αντιμετωπίζετε κι εσείς το ίδιο προβλήματα με τα παιδιά σας, σχετικά με τα γλυκά θα πρέπει να σας καθησυχάσουμε λέγοντας σας ότι δεν είστε οι μόνοι. Μάλιστα, η παιδίατρος Αλεξάνδρα Κατσαφάδου μέσα από την επίσημη σελίδα της στο Facebook συμβουλεύει τους γονείς, πως μπορούν να κάνουν τα παιδιά τους να αγαπήσουν την υγιεινή διατροφή.

Κι όμως, μπορείτε να κρατήσετε όσο μπορείτε περισσότερο μακριά από τα γλυκά τα παιδιά σας, αρκεί να ακολουθήσετε μερικές απλές συμβουλές.

Διαβάστε παρακάτω:

😋Σχεδόν όλοι μας αγαπούμε τα γλυκά και το παιδί σας δεν διαφέρει σε τίποτε από τους υπόλοιπους. Όπως συμβαίνει με όλους τους ανθρώπους, γεννήθηκε με γευστικό αισθητήριο για τα γλυκά και είναι ήδη αρκετά ευαίσθητο στις διάφορες διαβαθμίσεις του γλυκού.🍨

Προσφέρετέ του μια γλυκοπατάτα και μια πατάτα, κάθε φορά θα διαλέγει την πρώτη. Δώστε του να διαλέξει ανάμεσα σε μια γλυκοπατάτα και ένα μπισκότο, θα προτιμήσει το δεύτερο.

Το σφάλμα δεν είναι δικό σας -να είστε βέβαιοι γι’ αυτό- αν σε κάθε περίπτωση οδεύει κατ’ ευθείαν προς τα κουλουράκια ή το παγωτό, τη στιγμή που εσείς θα προτιμούσατε να έτρωγε ένα κομμάτι τυρί.

Ευθύνη σας όμως είναι να περιορίσετε τα γλυκά που του δίνετε και να του προσφέρετε ένα διαιτολόγιο που βασικά να αποτελείται από θρεπτικές τροφές, οι οποίες ευνοούν την ανάπτυξή του και όχι την τερηδόνα.

Δείτε ακόμα Ένα κείμενο που εξηγεί γιατί ποτέ ΔΕΝ πρέπει ταΐζουμε το παιδί μας ενώ βλέπει τηλεόραση

Κρατήστε τα γλυκά  έξω από το οπτικό του πεδίο και έξω από το μυαλό του.  Μην φέρνετε γλυκά στο σπίτι ή κρύβετε τα. Αποφεύγετε επίσης να προσθέτετε ζάχαρη στο φαγητό του και μην κάνετε το επιδόρπιο καθημερινή συνήθεια.

Όσον αφορά τα ενδιάμεσα γεύματα, αντί να του προσφέρετε κάτι γλυκό ή λιπαρό, δώστε του να φάει μικρές ποσότητες φρούτων, ψωμί, κρακεράκια και τυρί. Με άλλα λόγια, καλλιεργήστε υγιεινές διατροφικές συνήθειες, που πιθανόν να το ακολουθήσουν σε όλη του τη ζωή.

Cover photo via: mothersblog.gr

Close