Πως να αφαιρέσετε την κόνιδα από το κεφάλι του παιδιού με 2 απλά υλικά-Έρευνες το επιβεβαίωσαν!

Πως να αφαιρέσετε την κόνιδα από το κεφάλι του παιδιού με 2 απλά υλικά

Αν μεγαλώνεις παιδιά ξέρεις πως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, είναι οι ψείρες και οι κόνιδες. Φυσικά, τα περισσότερα παιδιά κολλούν ψείρες κατά τη σχολική χρονιά. Η συναναστροφή τους με άλλα παιδιά σε καθημερινή βάση, κάνει την μετάδοση των ψειρών ακόμη πιο εύκολη!

Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγα τα παιδιά που κολλούν ψείρες ακόμη και το καλοκαίρι. Οι κατασκηνώσεις που μπορεί να επισκεφθούν, τα φέρνει για ακόμη μια φορά σε επαφή με άλλα παιδιά.

Διαβάστε ακόμη τον λόγο που τα αντηλιακά σπρέι δεν είναι ασφαλή για τα παιδιά 

Όπως και να ‘χει η ψείρα, δεν έχει εποχή. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα καθαρό κεφάλι. Το πρόβλημα είναι, όταν αποφασίζεις να την απομακρύνεις από το κεφαλάκι των παιδιών σου! Μερικοί γονείς κουρεύουν τα παιδιά τους για ακόμη πιο άμεσα αποτελέσματα.

Ξεφορτωθείτε τις κόνιδες από τα μαλλιά του παιδιού!

Είμαστε σίγουροι ότι έχεις δοκιμάσει πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία δημιουργήθηκαν αποκλειστικά και μόνο γι’ αυτόν τον σκοπό. Παρόλα αυτά, γνωρίζουμε κι εμείς ότι αυτά τα σκευάσματα, πολλές φορές δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο νομίζαμε.

Ξέρουμε ότι τις ψείρες, τις απομακρύνεις πολύ πιο εύκολα από ότι τις κόνιδες. Οι ψείρες, είναι ζωντανοί οργανισμοί. Αυτό σημαίνει ότι τα φάρμακα που θα χρησιμοποιήσεις τις σκοτώνουν και στη συνέχεια το κεφάλι τις απομακρύνει με το λούσιμο.

Μπορεί να χρειαστεί και κάποιο ειδικό χτενάκι, άλλα σπάνια. Αυτό που πραγματικά σε δυσκολεύει, είναι οι κόνιδες. Αυτό διότι είναι μικρά και λευκά αυγά, που κολλούν πάνω στην τρίχα! Δεν απομακρύνονται εύκολα ακόμη κι αν πεθάνουν.

Είναι τόσο γερά κολλημένες πάνω στην τρίχα, που μπορεί να σπαταλήσεις άπειρες ώρες από την ζωή σου, προσπαθώντας να τις αφαιρέσεις, μην καταφέρνοντας να κάνεις και πολλά πράγματα. Και φυσικά, δεν είναι εύκολο να κρατήσεις ένα παιδί ακίνητο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ψαχουλεύοντας το κεφάλι του, χωρίς διαμαρτυρίες!

Διαβάστε ακόμη γιατί πρέπει να βγάλετε φωτογραφίες το βιβλιάριο του παιδιού 

Σήμερα λοιπόν, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σου ένα μυστικό που λίγοι γονείς γνωρίζουν. Υπάρχουν δυο υλικά που βρίσκονται σε όλα τα σπίτια και κανείς δεν πίστευε, ότι μπορεί να είναι τόσο αποτελεσματικά! Είναι δύο κοινά και πολύ φθηνά υλικά, που δεν γνωρίζαμε πόσο αποτελεσματικά είναι, όσων αφορά την αφαίρεση των κονίδων.

Μάλιστα, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι είναι πολύ αποτελεσματικά, ύστερα από επιστημονικές έρευνες και πειράματα. Οπότε, δεν πρόκειται για ακόμη ένα diy μαντζούνι της αγαπημένης μας γιαγιάς!

Διαβάστε παρακάτω και δώστε τέλος στο πρόβλημα των κονίδων:

Μια επιστημονική ομάδα στο Βέλγιο λοιπόν, αποφάσισε να κάνει μια έρευνα σχετικά με το ποια υλικά αφαιρούν πιο εύκολα τις κόνιδες από την τρίχα. Συγκέντρωσε λοιπόν 605 τρίχες από 6 διαφορετικά παιδιά, για να καταλάβει αν τα υλικά που πωλούνται στα φαρμακεία είναι περισσότερο αποτελεσματικά, από άλλα υλικά που υπάρχουν στο σπίτι.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Journal of Medical Entomology» και αποκάλυψε δυο υλικά που υπάρχουν σε όλα τα σπίτια και φαίνεται πως είναι το ίδιο αποτελεσματικά με τα μαλακτικά που υπάρχουν στην αγορά και αφορούν την απομάκρυνση των κονίδων.

Οι 605 τρίχες είχαν κολλημένη πάνω τους από μια κόνιδα. Η ομάδα λοιπόν, ήθελε να παρατηρήσει πιο δύσκολα ξεκολλούσε η κόνιδα ανάλογα την τρίχα. Φαίνεται πως οι τρίχες που δεν είχαν υποστεί κανενός είδους θεραπεία, είχαν τις πιο γερά κολλημένες κόνιδες πάνω τους.

Από την άλλη φαίνεται πως οι τρίχες που είχαν μουλιάσει σε κοινό μαλακτικό για τα μαλλιά ή απιονισμένο νερό, είχαν απαλλαχθεί από τις κόνιδες με την ίδια ευκολία που απαλλάχθηκαν οι τρίχες, που είχαν μουλιάσει σε ειδικό μαλακτικό για ψείρες και κόνιδες.

Διαβάστε ακόμη για την γαστρεντερίτιδα στα παιδιά: Πως μπορούμε να την προλάβουμε & πότε πρέπει να καλέσουμε γιατρό;

Έτσι, το κοινό μαλακτικό για τα μαλλιά μας και το απιονισμένο νερό φαίνεται πως έχουν ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα με τα ειδικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά για τις ψείρες και τις κόνιδες!

Πως κάνουμε την εφαρμογή;

Για να βοηθήσει το μαλακτικό ή το απιονισμένο νερό στην απαλλαγή μας από τις κόνιδες, πρέπει να ακολουθησουμε την εξής απλή διαδικασία. Προσθέτουμε λίγο μαλακτικό για τα μαλλιά στο κεφάλι του παιδιού και το αφήνουμε να δράσει για περίπου 20 λεπτά.

Στη συνέχεια, ξεκινάμε να αφαιρούμε τις κόνιδες με το ειδικό χτενάκι. Το ειδικό χτενάκι, θα πρέπει να το έχουμε βουτήξει στο απιονισμένο νερό και να το ξεπλένουμε συχνά  για ακόμη πιο δραστικά αποτελέσματα.

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close