Προειδοποίηση μητέρας: Η κoρη μου έπαθε εγκεφαλική βλάβη όταν εισέπνευσε αποσμητικό σπρέι

Μία μητέρα προειδοποιεί ότι το αποσμητικό σπρέι δημιούργησε στην κόρη της εγκεφαλική βλάβη και θέλει να προστατεύσει τα υπόλοιπα παιδιά.

Ένα νέο trend έκανε την εμφάνισή του που οι έφηβοι το επιχειρούν συχνά αλλά ακόμη και μικρότερης ηλικίας παιδιά το έχουν δοκιμάσει. Σε αυτό το νέο trend παιδιά σνιφάρουν, δηλαδή ρουφούν από την μύτη αποσμητικά σε σπρέι για να νιώσουν διέγερση και ψυχολογική ανάταση.

Φαίνεται πως αυτό τοψchallenge είναι άκρως επικίνδυνο. Μάλιστα μία μητέρα καταγγέλλει και προειδοποιεί ότι αυτό το trend έκανε την κόρη της να πάθει εγκεφαλική βλάβη. Εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε γνωστή την ιστορία της για να προφυλάξουμε τα παιδιά μας αλλά και τα παιδιά σας.

Φαίνεται πως πολλά επικίνδυνα trends και challenges κυκλοφορούν εκεί έξω και απειλούν τα παιδιά μας όπως είναι το TikTok challenge για γονείς που βάζει σε κίνδυνο παιδιά. Διαβάστε παρακάτω:

Η ιστορία

Η μητέρα ξεκινάει την ιστορία της λέγοντας που το 16χρονο παιδί της, βρέθηκε αναίσθητη σε ένα πάρκο αφού είχε εισπνεύσει τοξικό αέριο από διάφορες συσκευασίες αποσμητικού. Μάλιστα τα τοξικά που εισέπνευσε προκάλεσαν μόνιμη εγκεφαλική βλάβη στο παιδί.

Η μητέρα λέει πως «Μου είπαν η κόρη μου ήταν στην εντατική και δεν ήταν σε καλή κατάσταση γενικότερα. Ρώτησα τι συνέβη και μου είπε ότι την βρήκαν λιπόθυμη και γύρω της επτά μπουκάλια σπρέι Rexona». Αυτό το νέο trend ονομάζεται chroming και είναι πολύ επικίνδυνο.

Τι είναι το chroming

Το chroming ή αλλιώς σνιφάρισμα είναι ένα νέο trend και αρκετά απειλητικό για την υγεία των παιδιών μας. Σύμφωνα με το trend εισπνέεις τοξικά αέρια που σου ανεβάζουν την διάθεση και τα τελευταία χρόνια αυτή η συνήθεια έχει αυξηθεί και έχει παρατηρηθεί μέχρι και σε παιδιά 8 ετών στην Αυστραλία.

Η μητέρα έκανε έκκληση στα καταστήματα να μην δίνουν τέτοια αποσμητικά σπρέι σε παιδιά διότι δεν ξέρουν πως θα τα χρησιμοποιήσουν. «Αν δεν μπορούν να αγοράσουν τσιγάρα ή αλκοόλ, πώς μπορούν να αγοράζουν αποσμητικά, που μπορούν να τα σκοτώσουν στο λεπτό;», σημείωσε.

Η Υπουργός Υγείας της Αυστραλίας πήρε θέση και ανέφερε πως πρέπει να γίνει μία σοβαρή συζήτηση πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Η ίδια μάλιστα δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να κρατήσει τα παιδιά ασφαλή.

Δείτε ακόμα Αγoρι 4 ετών πέθανε στο νηπιαγωγείο από μπαλόνι – Λάθος των γονιών λένε οι νηπιαγωγοί

Σαν γονείς οφείλουμε να προστατεύουμε τα παιδιά μας και να ενημερωνόμαστε για τυχόν trends ακόμη κι αν δεν αφορούν την χώρα μας. Άλλωστε τα trends και τα challenges ταξιδεύουν εύκολα με την βοήθεια του διαδικτύου και πρέπει να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την παιδική υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close