αυξημένα-κρούσματα-στην-γρίπη-στα-παιδιά-

Τους τελευταίους μήνες παιδίατροι προειδοποιούν ότι η γρίπη θερίζει στα μικρά παιδιά και σήμερα θα σας δείξουμε τα συμπτώματα που πρέπει να σας ανησυχούν σαν γονείς.

Η γρίπη κάθε χρόνο έχει πολλά κρούσματα κυρίως στα παιδιά. Φαίνεται όμως ότι φέτος αυτά τα κρούσματα ξεπέρασαν κατά πολύ τα ποσοστά που περίμεναν οι ειδικοί. Σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε σημαντικά φάρμακα, η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη.

Στο σημερινό άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τα συμπτώματα που πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς. Είναι μερικά συμπτώματα που διαφέρουν και θα πρέπει σαν γονείς να δείξετε μεγάλη προσοχή αν τα παιδιά σας τα εκδηλώσουν. Διαβάστε παρακάτω: 

Δείτε ακόμα Γονείς προσοχή: Σε έξαρση ο στρεπτόκοκκος, η γρίπη και ο ιός της καμήλας που έρχεται μετά το Μουντιάλ

Η ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα της γρίπης σε παιδιά έχει αυξηθεί αφού φέτος υπάρχει και έλλειψη φαρμάκων. Μάλιστα οι ειδικοί προειδοποιούν ότι μέσα στις γιορτές αυτά τα κρούσματα θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο και οι γονείς θα πρέπει να δείξουν ακόμη μεγαλύτερη προσοχή.

Έτσι και αλλιώς τα περισσότερα κρούσματα κάθε χρόνο τόσο για την γρίπη όσο και για τις ιώσεις, παραδοσιακά καταγράφονται τον Φεβρουάριο και τον Ιανουάριο. Η πίεση στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας, τόσο στην δημόσια όσο και στην ιδιωτική υγεία είναι μεγάλη.

αυξημένα-κρούσματα-στην-γρίπη-στα-παιδιά-

Photo via: infokids.gr

Μάλιστα στα δύο νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας η προσέλευση στα εξωτερικά ιατρεία παιδιών με γρίπη και βρογχιολίτιδα έχει χτυπήσει κόκκινο και πολλά παιδιά έχει χρειαστεί να νοσηλευτούν αν και η κατάσταση της υγείας τους, χαρακτηρίζεται διαχειρίσιμη.

Δείτε ακόμα Δύσκολος Χεμώνας για τα παιδιά : Έξαρση σε ιώσεις και ελλείψεις σε αντιβιοτικά – Σαρώνει η γρίπη τύπου Α

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τεστ που κάνουμε στο νοσοκομείο Άγια Σοφία, από τα 10 τα 8 βγαίνουν θετικά στην γρίπη αυτήν την περίοδο. Γι’ αυτόν τον λόγο τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν, ειδικά εκείνα που έχουν υποκείμενα νοσήματα, αναπνευστικά προβλήματα, άσθμα και άλλα.

Πάντα ο εμβολιασμός πρέπει να γίνεται ύστερα από ενημέρωση του κάθε παιδιάτρου που έχει αναλάβει το παιδί. Η έκταση της γρίπης είναι μεγάλη και αυτό φαίνεται αφού για πρώτη φορά στα χρονικά υπάρχουν τεστ της γρίπης στα φαρμακεία.

αυξημένα-κρούσματα-στην-γρίπη-στα-παιδιά-

Photo via: tanea.gr

Από την άλλη αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά που εκδηλώνουν γρίπη δεν εκδηλώνουν κορονοϊό και αυτό συμβαίνει και αντίστροφα. Δηλαδή τα παιδιά που εκδηλώνουν κορονοϊό δεν θα εκδηλώσουν γρίπη στο άμεσο μέλλον με βάση τα μέχρι τώρα ποσοστά.

Πότε ο γονιός θα πρέπει να πάει το παιδί με γρίπη στο νοσοκομείο;

Σύμφωνα με τον καθηγητή κύριο Μίχο,  «αν το παιδί κάνει πάνω από δυο-τρεις μέρες πυρετό, αν παρατείνεται ο βήχας αν το παιδί έχει δύσπνοια, ή εμέτους, αν έχει πυρετό και εξάνθημα, είναι καταστάσεις που σίγουρα θέλουν άμεση εξέταση από παιδίατρο»

Τα παιδιατρικά νοσοκομεία έχουν πολύ μεγάλη προσέλευση αυτές τις ημέρες και μετά την εφημερία γεμίζουν οι κλίνες, αναφέρει ο κ. Μίχος επισημαίνοντας ότι η πληρότητα φτάνει στο 150%.

Κάτι που οφείλεται στη γενικότερη εικόνα των λοιμώξεων, καθώς γεμίζουν τα σχολεία με πολλές ιώσεις, και τα παιδιά τροφοδοτούν ένα φαύλο κύκλο που ανακυκλώνεται στις λοιμώξεις του αναπνευστικού.

αυξημένα-κρούσματα-στην-γρίπη-στα-παιδιά-

Photo via: kathimerini.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την παιδική υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close