6 «ύπουλα» πράγματα που κάνεις καθημερινά και μπορεί να βλάψουν την υγεία του παιδιού σου

Κι όμως υπάρχουν μερικά καθημερινά πράγματα που παρόλο που θεωρούνται ευεργετικά για την υγεία ή την ανάπτυξη των παιδιών, στην πραγματικότητα έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Οι ειδικοί μάλιστα προειδοποιούν ότι το πιο ανησυχητικό κομμάτι της ιστορίας είναι το γεγονός πως αρκετά από τα πράγματα που πιστεύουμε ότι κάνουν καλό στην υγεία των παιδιών μας στην πραγματικότητα είναι βλαβερά.

Παρακάτω θα δεις τα 6 πιο γνωστά από αυτά.

#1 Οι περπατούρες

Μπορεί οι παλιοί να πίστευαν ότι οι περπατούρες ψυχαγωγούν τα μωρά όμως στην πραγματικότητα αυτό το βρεφικό αξεσουάρ μπορεί να αποδεχθεί πολύ επικίνδυνο, αφού ευθύνεται για πολλούς παιδικούς τραυματισμούς αλλά και για το γεγονός ότι δεν βοηθούν το παιδί να μάθει να περπατάει νωρίτερα. Μάλιστα, στον Καναδά οι περπατούρες έχουν απαγορευτεί εντελώς.

Δείτε ακόμη: Τα παιδιά είναι σαν τα δέντρα. Πρέπει να τους δίνουμε ρίζες να πατάνε γερά.

#2 Οι παστεριωμένοι χυμοί

Οι περισσότεροι γονείς θεωρούν πως οι χυμοί είναι μία πολύ υγιεινή τροφή για τα παιδιά τους όμως στην πραγματικότητα οι παστεριωμένοι χυμοί δεν περιέχουν βιταμίνες ενώ έχουν υπερβολικά πολλή ζάχαρη.

Πολύ συχνά δεν το συνειδητοποιούμε αλλά όταν εκθέτουμε τα παιδιά μας στη συνεχή χρήση κινητών και τάμπλετς τα αντανακλαστικά τους και η αντίληψη τους μειώνονται σημαντικά

# 3 Τα παιχνίδια σε πολύ έντονα χρώματα

Αντίθετα με την κοινή πεποίθηση που θέλει τα παιχνίδια με πολύ έντονα χρώματα ή εκείνα που παράγουν υπερβολικά έντονους ήχους να ενισχύουν την φαντασία των παιδιών, οι ειδικοί προειδοποιούν πως τα «εκτυφλωτικά» ή πολύ θορυβώδη παιχνίδια μπορεί να βλάψουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου των μικρών παιδιών και γι’αυτό το λόγο πρέπει να αποφεύγονται.

Δείτε ακόμη: Ανάγκες των παιδιών ή ανασφάλεια της μαμάς: πού βρίσκεται η χρυσή τομή;

# 4 Τα υπερβολικά ζεστά ρούχα

Πολλοί γονείς ανησυχούν πολύ μήπως το μωρό τους κρυώσει τους μήνες του χειμώνα αλλά η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική. Όσο πιο μικρό είναι ένα παιδί τόσο περισσότερο ευαίσθητο είναι στο να ζεσταθεί υπερβολικά ή να κρυώσει πάρα πολύ. Οπότε κάθε φορά που κουκουλώνουμε υπερβολικά ένα μωρό το εκθέτουμε στον άμεσο κίνδυνο της θερμοπληξίας.

# 5 Τα ηλεκτρονικά και τα gadgets

Πολύ συχνά δεν το συνειδητοποιούμε αλλά όταν εκθέτουμε τα παιδιά μας στη συνεχή χρήση κινητών και τάμπλετς τα αντανακλαστικά τους και η αντίληψη τους μειώνονται σημαντικά. Κάτι το οποίο μακροπρόθεσμα μπορεί να δημιουργήσει ζητήματα στον τρόπο που εκφράζονται ή λαμβάνουν αποφάσεις.

Δείτε ακόμη: Σπιτι και παιδι:Ολοι οι κανονες ασφαλειας που πρεπει να ξερετε!

# 6 Οι ζώνες ασφαλείας

Αυτό αφορά αποκλειστικά τις έγκυες γυναίκες οι οποίες φορούν πάντα την ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο τους, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύουν το μωρό τους από κάποιον τραυματισμό σε περίπτωση ατυχήματος. Αυτό που κάνουν στην πραγματικότητα όμως είναι το ακριβώς αντίθετο. Αν φοράς τη ζώνη ασφαλείας και συμβεί κάποιο ατύχημα στο δρόμο είναι πολύ πιο πιθανό να τραυματίσεις το μωρό στην κοιλιά σου παρά αν δεν φορούσες ζώνη.

Πηγή: womantoc.gr
Close