Τα 10 πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να διδάξετε σε ένα 10χρονο παιδί

Τα 10 πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να διδάξετε σε ένα 10χρονο παιδί!Σήμερα θα μάθουμε τα 10 πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να διδάξετε σε ένα 10χρονο παιδί. Γιατί ένα 10χρονο παιδί είναι σε θέση να καταλάβει και ξεκινάει σιγά σιγά να πλησιάζει την εφηβεία. Πράγματα που θα διδάξετε τώρα στο 10χρονο παιδί σας, θα διαμορφώσουν την μετέπειτα συμπεριφορά και τις μετέπειτα απόψεις τους.

Πολλοί γονείς, κάνουν το λάθος να μην συζητούν με τα παιδιά τους, τα θέματα που θα αναλύσουμε στο παρακάτω άρθρο, θεωρώντας ότι είναι πολύ μικρά ακόμη για να καταλάβουν. Όμως ένα παιδί μπορεί να καταλάβει τα πάντα, αρκεί να βρεις τις σωστές λέξεις να περιγράψεις την θεωρία σου.

Δείτε ακόμα Παιδί με επιθετική συμπεριφορά και τρόποι που θα το τιθασεύουν

Ποια είναι όμως τα 10 πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να διδάξετε σε ένα παιδί; Σε ποια θέματα οι γονείς πρέπει να δείξουν προτεραιότητα; Αυτά τα 10 πράγματα θα μάθουμε και θα αναλύσουμε παρακάτω:

Το 10χρονο παιδί σας πρέπει να μάθει να σέβεται τις γυναίκες

Ζούμε σε μία εποχή που δυστυχώς η γυναίκα δεν έχει βρει τον σεβασμό που θα έπρεπε από την κοινωνία. Δεν μιλάμε μόνο για την ενδοοικογενειακή β@α που συνεχίζει να υπάρχει μέχρι και σήμερα, αλλά βρίσκει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας να την κατακρίνει.

Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί για ποιον λόγο β@αζονται οι γυναίκες. Έχεις ακούσει για β@ασμούς από ανήλικους σε ανήλικες και αναρωτιέσαι τι μπορεί να πήγε τόσο λάθος; Ορισμένοι πιστεύουν ότι οι γυναίκες κάθε ηλικίας β@άζονται, επειδή το ντύσιμό τους προκαλεί.

Αυτό όμως δεν ισχύει. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα περισσότερα θύματα β@ασμού την ημέρα του β@ασμού τους φορούσαν φούτερ και τζιν. Ακόμη όμως κι αν μία γυναίκα, φοράει σ3ξυ ρούχα αυτό δεν σημαίνει ότι τα φόρεσε για σένα, ούτε ότι έχεις το δικαίωμα να την ακουμπάς με οποιοδήποτε τρόπο, χωρίς την θέλησή της.

Ο λόγος που οι άντρες και τα αγ@ρια καταλήγουν σε πολλές περιπτώσεις να γίνονται β@αστές είναι επειδή θεωρούν ότι οι γυναίκα είναι κατώτερη. Ότι έχουν το δικαίωμα να της κάνουν οτιδήποτε περνάει από το μυαλό τους και η κοινωνική αθώωση αυτών των ανθρώπων με ατάκες “μπορεί και να τα ήθελε” “τι φορούσε εκείνη την μέρα;” κάνει πιο γόνιμο το έδαφος.

Το 10χρονο παιδί σας πρέπει να μάθει να σέβεται τις γυναίκες και την αυτοδιάθεση στο σώμα τους. Πρέπει να μάθει να σέβεται το “όχι” τους σε οποιαδήποτε συνθήκη. Ακόμη κι αν μία γυναίκα βγει ραντεβού μαζί τους και λίγο πριν το σ@ξ το μετανιώσει και πει “όχι” το 10χρονο παιδί σας, πρέπει να ξέρει ότι μεγαλώνοντας πρέπει να σεβαστεί αυτό το “όχι” .

Πρέπει να μάθει ότι οι γυναίκες είναι ισότιμες με τους άντρες. Έχουν ίδιες αρμοδιότητες, ίδιες υποχρεώσεις και ίδιες ευκαιρίες. Δεν είναι για την κουζίνα, δεν είναι αντικείμενα του σ@ξ και έχουν ακριβώς το ίδιο δικαίωμα να απολαμβάνουν την ζωή σε όλα τα στάδια, ακριβώς όπως κι ένας άντρας.

Αν θέλετε λοιπόν να εξαλειφθούν οι β@ασμοί και  οι σ3ξουαλικές παρενοχλήσεις μην μάθετε στο κ@ρίτσι σας να ντύνεται σεμνά. Μάθετε στο αγ@ρι σας να μην β@άζει.

Το 10χρονο παιδί σας θα πρέπει να μάθει να σέβεται όλους τους ανθρώπους

Θα πρέπει να ξέρει από την ηλικία των 10 ετών ότι κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτως φύλλου θα πρέπει να είναι σεβαστός. Δεν πρέπει να είναι αγενής με κανέναν και δεν πρέπει να είναι υπερβολικά ευγενικός με κανέναν, εφόσον η συμπεριφορά του δεν το αξίζει.

Το 10χρονο παιδί σας θα πρέπει να μάθει να σέβεται όλους τους ανθρώπους

Το 10χρονο παιδί σας πρέπει να κυνηγάει τις γνώσεις και όχι τους βαθμούς

Ζούμε σε ένα ανταγωνιστικό και βαθμοθηρικό σύστημα παιδείας, που τα παιδιά από μικρή ηλικία προτιμούν να μάθουν ένα μάθημα παπαγαλία με στόχο το 10 παρά να εμπεδώσουν αυτά που τους λέει αυτό το μάθημα. Σαν γονείς, πρέπει να τα διδάξουμε ότι η γνώση είναι πιο σημαντική από τους βαθμούς.

Να τα ενθαρρύνετε να διαβάζουν εξωσχολικά βιβλία. Να μη φοβούνται να ρωτούν τον δάσκαλο τους και φυσικά να μην απογοητεύονται επειδή στους βαθμούς είναι μέτριοι. Να τους εξηγήσετε, ότι το σημαντικό είναι να μαθαίνουν από την ζωή και να καταλαβαίνουν αυτά που διαβάζουν και όχι ένα 10.

Το 10χρονο παιδί σας πρέπει να κυνηγάει τις γνώσεις και όχι τους βαθμούς

Να μάθετε στο 10χρονο παιδί σας να μην φοβάται να σας ζητήσει βοήθεια

Τα κρούσματα του σχολικού εκφοβισμού έχουν ανέβει τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως. Τα παιδιά δυστυχώς φοβούνται να μιλήσουν σε γονείς και καθηγητές, με το σκεπτικό ότι θα είναι “σπασικλάκια” ή “μαμόθρεφτα” . Το παιδί σας πρέπει να ξέρει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να βασιστεί πάνω σας.

Δεν πρέπει να φοβάται να σας μιλήσει. Πρέπει να γνωρίζει ότι η βοήθεια των γονιών σε πολλές δύσκολες καταστάσεις της ζωής είναι απαραίτητη. Φυσικά αυτό πρέπει να το κάνετε χωρίς να ξεχνάτε ότι ένα παιδί πρέπει να μάθει να αντιμετωπίζει και μερικά προβλήματα μόνο του, έτσι ώστε να γίνει ανεξάρτητο.

Να μάθετε στο 10χρονο παιδί σας να μην φοβάται να σας ζητήσει βοήθεια

Το 10χρονο παιδί σας πρέπει να ξέρει να υπερασπίζεται τον εαυτό του!

Ένα 10χρονο παιδί μπορεί να έρθει αντιμέτωπο με σχόλια και με συμπεριφορές που θα το προσβάλλουν. Πρέπει να ξεκινήσετε να μαθαίνετε στα παιδιά να υπερασπίζονται τον εαυτό τους, χωρίς φυσικά να ασκούν σ@ματική β@α. Πρέπει να μάθουν να απαντούν και να θέτουν όρια στους άλλους.

Το 10χρονο παιδί σας πρέπει να ξέρει να υπερασπίζεται τον εαυτό του!

Το 10χρονο παιδί σας δεν πρέπει να κάνει πράγματα μόνο και μόνο για να αρέσει στους άλλους

Ένα παιδί 10 χρονών μπορεί να μπει στον πειρασμό να κάνει πράγματα που δεν το εκφράζουν μόνο και μόνο για να γίνει αποδεκτό από το σύνολο. Εσείς πρέπει να του δείξετε ότι ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός ακριβώς γι’ αυτό που είναι και δεν πρέπει να αλλοιώσουν τίποτα στην προσωπικότητά τους, απλά και μόνο για να αρέσουν στους άλλους.

Αν η προσωπικότητά τους, δεν βλάπτει κανέναν, τότε σίγουρα έχουν μία όμορφη προσωπικότητα και πρέπει να μάθουν να κερδίζουν τους ανθρώπους με αυτή. Αν τα παιδιά από 10 χρονών μάθουν να πηγαίνουν με το ρεύμα θα γίνουν έφηβοι και ενήλικες χωρίς προσωπικότητα.

Το 10χρονο παιδί σας δεν πρέπει να κάνει πράγματα μόνο και μόνο για να αρέσει στους άλλους 

Το 10χρονο παιδί σας δεν πρέπει να φοβάται να ρωτήσει

Το είπαμε και πιο πάνω. Οι απορίες είναι για τους ανθρώπους και το παιδί σας δεν πρέπει να φοβάται να ρωτήσει είτε τον δάσκαλο είτε τους γονείς του.

Το 10χρονο παιδί σας δεν πρέπει να φοβάται να ρωτήσει

Όταν δεν αισθάνεται καλά πρέπει να το λέει στον δάσκαλο

Πολλές φορές τα παιδιά δεν νιώθουν καλά και φοβούνται να το πουν στον δάσκαλο. Αυτό όμως πρέπει να τους μάθετε ότι δεν είναι σωστό. Δεν έχουμε κάθε μέρα την ίδια ενέργεια και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε πράγματα που δεν μπορούμε.

Όταν δεν αισθάνεται καλά πρέπει να το λέει στον δάσκαλο

Πρέπει να σέβεται το περιβάλλον

Από τα 10 του χρόνια πρέπει να μάθει ότι τον πλανήτη τον έχουμε όσο καθαρό θα θέλαμε να έχουμε και το σπίτι μας. Πρέπει να μάθει την αξία της ανακύκλωσης. Να μην κόβει άσκοπα λουλούδια και δέντρα. Να μην πετάει τα σκουπίδια του κάτω. Δεν είναι μόνο η οικολογία στην μέση. Είναι και δείγμα πολιτισμού.

Πρέπει να σέβεται το περιβάλλον

Να του μάθετε να λέει “όχι”

Πολλοί ενήλικες δυσκολεύονται να πουν “όχι” από φόβο μην δεν γίνουν αποδεκτοί. Το “όχι” όμως είναι σημάδι ισχυρής προσωπικότητας και είναι το ίδιο θεμιτό και απαραίτητο με το “ναι” .

Να του μάθετε να λέει "όχι" 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

All photos via: tilestwra.gr

Close