Τέλος σχολικής χρονιάς-Τι κάνω με τα βιβλία του παιδιού;

Η σχολική χρονιά έφτασε σχεδόν στο τέλος της!

Κάθε χρόνο μαζεύονται ένα σωρό βιβλία και τετράδια σε κάθε οικογένεια τα οποία είτε πετιούνται, όπως γίνεται συνήθως, είτε τα κρατάμε σε κούτες στην αποθήκη γιατί λυπό,αστε να τα πετάξουμε, μόνο και μόνο για να το πάρουμε απόφαση κάποια χρόνια μετά που θα ξαναβρεθούν μπροστά μας.

Καμία όμως από τις δύο περιπτώσεις δεν προτιμάται! Υπάρχουν τρόποι να αξιοποιήσεις τα παλιά σχολικά βιβλία βοηθώντας έτσι τόσο τον πλανήτη όσο και άλλα παιδιά! Και φυσικά με το να τα ανακυκλώσεις ή να τα ανταλλάξεις!

Δες παρακάτω, σύμφωνα με το infokids.gr, τους τρόπους με τους οποίους μπιορελις να ξεφορτωθείς τα παλιά σου βιβλία κάνοντας παράλληλα καλο στην κοινωνία!
Μην τα πετάς ανακύκλωσε τα!

Τέλος σχολικής χρονιάς-Τι κάνω με τα βιβλία του παιδιού;

“Το χαρτί του μέλλοντος μας” είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης βιβλίων και χαρτιού που υλοποιείται από το ΙΤΥΕ Διόφαντος και πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε όσα σχολεία της χώρας έχουν ενταχθεί σε αυτό.

Το εν λόγω πρόγραμμα αποσκοπεί στην οργανωμένη και συστηματική ανακύκλωση χαρτιού από την ίδια τη σχολική κοινότητα. Αφορά σχολικά και άλλα βιβλία που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, τετράδια και λευκό φωτοτυπικό χαρτί.

Δείτε επίσης Σχολική χρονιά 2019-2020! Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα ολοήμερα νηπιαγωγεία

Η αποκομιδή του χαρτιού γίνεται με τη βοήθεια των Δήμων, το υλικό στέλνεται στην εταιρεία ανακύκλωσης και βάσει των τόνων ανακυκλώσιμου υλικού προκύπτουν τα έσοδα, τα οποία διατίθενται για την αγορά και τη διανομή χαρτιού Α4 σε όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης. Από μελέτη που πραγματοποίησε το ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ προκύπτει ότι είναι απόλυτα εφικτός στόχος ένας μέσος όρος 3 Kg ανά μαθητή.

Το πρόγραμμα αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται στα σχολεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων Πατρέων, Κορίνθου, Αιγιαλείας, Θεσσαλονίκης, Αμυνταίου (Φλώρινας), Πετρουπόλεως, Παλαιού Φαλήρου, Ελευσίνας, Χαϊδαρίου, Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Δήμους και Φορείς.

Τι πρέπει να ξέρετε για την ανακύκλωση σχολικών βιβλίων και τετραδίων

Τέλος σχολικής χρονιάς-Τι κάνω με τα βιβλία του παιδιού;

Η ανακύκλωση αφορά μόνο βιβλία,  τετράδια και λευκό φωτοτυπικό χαρτί
Αφαιρούμε τα πλαστικά ντύματα των εξωφύλλων των βιβλίων
Αφαιρούμε τα πλαστικά εξώφυλλα των τετραδίων
Δε διαλύουμε το βιβλίο και το τετράδιο
Αφαιρούμε συνδετήρες από το φωτοτυπικό χαρτί
Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα πατώντας εδώ

Ή μήπως να τα ανταλλάξεις;

Τέλος σχολικής χρονιάς-Τι κάνω με τα βιβλία του παιδιού;

Το Book4Book είναι μια πλατφόρμα ανταλλαγής βιβλίων με σκοπό την ανακύκλωση τους, ώστε να μη παραμένουν άχρηστα στα ράφια των μαθητών ή στην χειρότερη περίπτωση να πετάγονται. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στην πλατφόρμα και ακολουθώντας τις οδηγίες μπορείτε να προσφέρετε τα σχολικά βιβλία που δεν θέλετε πια και προαιρετικά μπορείτε να ζητήσετε και εσείς κάποιο σχολικό βιβλίο που επιθυμείτε.

Μάθετε περισσότερα για την πλατφόρμα πατώντας εδώ

Δείτε επίσης Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ 2019 -2020: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι γονείς!

Με πληροφορίες από το infokids.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα με ένα κλικ

Close