Θα μπει το εμβόλιο του κορωνοϊού στον υποχρεωτικό εμβολιασμό παιδιών που πάνε σχολείο;

Ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Metropolitan και παιδίατρος Γεώργιος Τσόλας ,εξηγεί με ανάρτησή του στο facebook αν Θα μπει το εμβόλιο του κορωνοϊού στον υποχρεωτικό εμβολιασμό παιδιών που πάνε σχολείο.

Η ανάρτηση του παιδιάτρου Γεωργίου Τσόλα
Πρέπει  να  εμβολιαστούν  και τα παιδιά κατά του ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ;

Το 92% των θανάτων που σχετίζονται με την COVID-19 αφορούν σε ενήλικες άνω των 55 ετών. Μόνο το 0,08% έχουν συμβεί σε άτομα ηλικίας κάτω των 21 ετών.
Τα δεδομένα σχετικά με τα εμβόλια COVID-19 και τα παιδιά είναι ελάχιστα. Οι εταιρείες Moderna και Janssen / Johnson & Johnson μελέτησαν άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω. Η Pfizer περιέλαβε ένα μικρό υποσύνολο εφήβων μεταξύ 16 και 17 ετών.

Δείτε ακόμη Δήλωση 16χρονου για Jonathan Galindo: Απειλούσε να σκοτώσει τους γονείς μου (Βίντεο)

Οι μελέτες των εμβολίων COVID-19 σε παιδιά ηλικίας 12-18 ετών βρίσκονται σε εξέλιξη. Η επόμενη φάση των κλινικών μελετών μπορεί να περιλάβει και τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 και 12 ετών. Μπορεί όμως να μην υπάρξουν μελέτες για παιδιά κάτω των 6 ετών, καθώς αυτά σπάνια προσβάλλονται από COVID-19.

Θεωρώ πως να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε διεθνώς τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12-18 ετών ως το καλοκαίρι του 2021. Μέχρι το φθινόπωρο του 2021, η κατάλληλη δόση του εμβολίου μπορεί να καθοριστεί και για τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 και 12 ετών.

Πάντως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο, ειδικά για το 2021 μου φαίνεται απίθανος. Το πώς θα εξελιχθεί το θέμα του αντι-#COVID_19 εμβολιασμού στα παιδιά στα επόμενα χρόνια κι αν θα περιληφθεί στους υποχρεωτικούς ή προαιρετικούς εμβολιασμούς, δεν μπορώ να το προβλέψω προς το παρόν.

Θα μπει το εμβόλιο του κορωνοϊού στον υποχρεωτικό εμβολιασμό παιδιών που πάνε σχολείο;

Moderna : Ξεκίνησε κλινικές δοκιμές του εμβολίου της σε βρέφη και παιδιά

Η Moderna η η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας ξεκινάει σε παιδιά από την ηλικία 6 μηνών έως 11 ετών κλινικές δοκιμές του εμβολίου της κατά του κορονοϊού.

Η κλινική αυτή δοκιμή αφορά συνολικά 6.750 παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της Moderna, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας ανακοίνωσε ότι πρόκειται για ένα νέο βήμα, που θεωρείται αναγκαίο για να μπει ένα τέλος στην πανδημία.

 

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ;

☑️ Το 92% των θανάτων που σχετίζονται με την COVID-19 αφορούν…

Δημοσιεύτηκε από Γεώργιος Τσόλας στις Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021

Close