5 αποτελεσματικοί τρόποι για να σταματήσουν τα παιδιά να τρώνε μπροστά από οθόνη

Το παιδί τρώει μόνο με το κινητό; Tο μωρό δεν τρώει όλο το φαγητό, αν δε του βάλετε να χαζεύει βιντεάκια στο you tube; Αυτοί οι 5 αποτελεσματικοί τρόποι για να σταματήσετε τα παιδιά σας να τρώνε μόνο μπροστά από οθόνη.

Ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας και δυστυχώς έχουμε βάλει έντονα την τεχνολογία στην ζωή των παιδιών. Βλέπουμε παιδιά που ακόμη δεν ξέρουν να μιλήσουν καθαρά να είναι σε θέση να ανοίξουν και να κλείσουν ένα tablet με μεγαλύτερη ευκολία από ότι ένας μεγάλος.

Δείτε ακόμα Μην το πεις στην μαμά, θα είναι το μυστικό μας: Μία φράση που καταστρέφει τα παιδιά

Οι γονείς έχουν βρει κάθε λογής οθόνη σαν ένα μέσο να ηρεμήσουν το παιδί, να απασχολήσουν το παιδί, να κάνουν το παιδί να τρώει. Όμως αυτό δεν είναι σωστό. Αν το παιδί σας λοιπόν έχει μάθει να τρώει μόνο με ανοιχτό υπολογιστή, tablet ή τηλεόραση τότε σίγουρα αυτά τα 5 κόλπα θα σας βοηθήσουν πολύ. Διαβάστε παρακάτω:

Αποτελεσματικοί τρόποι για να σταματήσουν τα παιδιά να τρώνε μπροστά από οθόνη: Όλα ξεκινούν από το δικό σας παράδειγμα

Τα παιδιά και οι άνθρωποι γενικότερα είναι μιμητικά όντα. Αυτό σημαίνει ότι επηρεάζονται από αυτά που βλέπουν και ακούν συχνά και ακόμη και υποσυνείδητα πολλές φορές το μιμούνται. Τα παιδιά σας έχουν ως παράδειγμα εσάς.

Αν θέλετε λοιπόν να δείξετε στο παιδί σας ότι το φαγητό δεν το τρώμε μπροστά από μία οθόνη τότε εσείς θα πρέπει αρχικά να μην το κάνετε. Επιλέξτε να τρώτε όλοι μαζί στο τραπέζι και μην ασχοληθείτε καθόλου με την τεχνολογία όσο τρώτε με τα παιδιά σας.

τρόποι-να-σταματήσει-το-παιδί-να-τρώει-μπροστά-από-οθόνη-

Photo via: infokids.gr

αποτελεσματικοί τρόποι για να σταματήσουν τα παιδιά να τρώνε μπροστά από οθόνη: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία με άλλον τρόπο

5 αποτελεσματικοί τρόποι για να σταματήσουν τα παιδιά να τρώνε μπροστά από οθόνη

Η τεχνολογία σίγουρα δεν είναι ο διάολος. Μπορούμε λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία με τον δικό μας τρόπο και φυσικά ευεργετώντας το παιδί. Εκτός από τα tablet, οι υπολογιστές και οι τηλεοράσεις, υπάρχουν και τα audiobooks.

Μπορείτε λοιπόν την ώρα του φαγητού ή και του ύπνου να βάζετε ιστορίες στα audiobooks και να ενισχύσετε την φαντασία του παιδιού, να μάθει νέες λέξεις και γενικότερα να κάνει κάτι ενδιαφέρον χωρίς να αποβλακώνετε σε μία οθόνη.

τρόποι-να-σταματήσει-το-παιδί-να-τρώει-μπροστά-από-οθόνη-

Photo via: imommy.gr

αποτελεσματικοί τρόποι για να σταματήσουν τα παιδιά να τρώνε μπροστά από οθόνη: Πείτε του εσείς ένα παραμύθι

Τα παιδιά αγαπούν την οθόνη για τους προφανείς λόγους. Γρήγορη εναλλαγή εικόνων, χρώματα και αφηγήσεις. Αν θέλετε λοιπόν να κερδίσετε το παιδί σας και να αφήσει την οθόνη στην άκρη, τότε φτιάξτε εσείς ενδιαφέρουσες ιστορία για το παιδί.

Διαλέξτε όμορφα παιδικά παραμύθια με όμορφες εικόνες που αντιστοιχούν στην ηλικία του παιδιού. Μία καλή ιδέα είναι τα διαδραστικά παραμύθια με 3D φιγούρες. Θα τα λατρέψουν!

τρόποι-να-σταματήσει-το-παιδί-να-τρώει-μπροστά-από-οθόνη-

Photo via: Pinterest

αποτελεσματικοί τρόποι για να σταματήσουν τα παιδιά να τρώνε μπροστά από οθόνη: Συζητήστε με το παιδί σας

Η ώρα του φαγητού είναι η πιο απολαυστική στιγμή της ημέρας. Έτσι γύρω από το τραπέζι θα πρέπει να υπάρχει χαρούμενο κλίμα έτσι ώστε και οι μεγάλοι και το παιδί να μην βαριούνται. Πείτε αστείες ιστορίες με τον μπαμπά, ρωτήστε τι έκαναν την ημέρα τους και γενικότερα, συζητήστε!

τρόποι-να-σταματήσει-το-παιδί-να-τρώει-μπροστά-από-οθόνη-

Photo via: infokids.gr

αποτελεσματικοί τρόποι για να σταματήσουν τα παιδιά να τρώνε μπροστά από οθόνη: Να υπάρχει πρόγραμμα στο σπίτι σχετικά με την οθόνη

Θα πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα και για μικρούς και μεγάλους ή τουλάχιστον για τους μεγάλους όσων αφορά την οθόνη. Για παράδειγμα, μισή ώρα τηλεόραση μετά το διάβασμα κάθε μέρα. Έτσι τα παιδιά θα μάθουν να χρησιμοποιούν την οθόνη με μέτρο και όσο περνάει ο καιρός θα μάθουν να ζουν όμορφα και χωρίς αυτήν.

Δείτε ακόμα Το παιδί έχει ψυχικό τραύμα: Πως μπορούν να το διαχειριστούν οι γονείς

τρόποι-να-σταματήσει-το-παιδί-να-τρώει-μπροστά-από-οθόνη-

Photo via: ethnos.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την διαπαιδαγώγηση του παιδιού στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close