Τα μελομακάρονα της Γκόλφως – Τα καλύτερα μελομακάρονα για φέτος

Τα μελομακάρονα της Γκόλφως – Τα καλύτερα μελομακάρονα για φέτος!Τα αγαπημένα μας μελομακάρονα ξεκίνησαν ήδη να μαγειρεύονται κι εμείς σας έχουμε την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα φέτος τα Χριστούγεννα! Είναι μία εκπληκτική παραδοσιακή συνταγή που η φίλη μας η Γκόλφω Νικολού την φτιάχνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Είναι μία συνταγή που δεν γίνεται να αποτύχει. Την έχουν δοκιμάσει πολλές γυναίκες στο παρελθόν και όλες έχουν μείνει έκπληκτες με την νοστιμιά τους. Τα συγκεκριμένα μελομακάρονα δεν είναι απλά νόστιμα. Είναι και πανεύκολα στο να μαγειρευτούν.

Δείτε ακόμα ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΓΕΜΙΣΤΑ να ρεει το σιρόπι δαγκωνοντας το !!Σούπερ επιτυχημένα.Δεν την αλλάζω με καμιά!!!! Παλιά συνταγή από τις πρώτες της Βεφας

Οπότε αν είστε άπειρη μαγείρισσα και φέτος αποφασίσατε να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά μελομακάρονα, αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει. Δείτε την εκπληκτική συνταγή για μελομακάρονα της Γκόλφως παρακάτω:

Εκτέλεση για τα μελομακάρονα της Γκόλφως

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, την ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες, το ξύσμα από το πορτοκάλι, την κανέλα και το γαρίφαλο. Ανακατεύουμε το μείγμα μας καλά μέχρι να γίνει ομογενές με το σύρμα. Διαλύουμε την σόδα μέσα στον φυσικό χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε τον χυμό στο μείγμα. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

Στην συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ στο μείγμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε επίσης το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε και πάλι. Στην συνέχεια ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με το σύρμα για λίγο και στην συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι με το σύρμα.

Στην συνέχεια ξεκινάμε να ζυμώνουμε την ζύμη μας με το χέρι μας. Η ζύμη μας δεν θέλει πολύ ζύμωμα επειδή η ζύμη δεν έχει αυγά. Γυρνάμε την λεκάνη και ζυμώνουμε για λίγο παράλληλα μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά.

Ξεκινάμε και πλάθουμε μικρά και λίγο παχουλά μελομακάρονα για να μην διαλυθούν και γίνουν πολύ πλατιά. Επίσης σε αυτό το μέγεθος σιροπιάζονται πιο καλά. Βάζουμε τα μελομακάρονα μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα με απόσταση το ένα από το άλλο.

Ψήνουμε τα μελομακάρονα στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε μέχρι να ροδίσουν, στην εστία πάνω κάτω.

Εκτέλεση για το σιρόπι

Βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, το μέλι, το ξύλο κανέλας και την φλούδα πορτοκαλιού και βράζουμε το σιρόπι μας μέχρι να γίνει ομογενές και να “δέσει” , για περίπου 10 λεπτά. Δεν θέλουμε δηλαδή το σιρόπι μας να είναι νερουλό.

Αφού έχουμε ψήσει τα μελομακάρονα μας, βουτάμε τα μελομακάρονα μέσα στο σιρόπι δύο δύο. Δεν θέλουν πάρα πολύ ώρα μέσα στο σιρόπι γιατί τραβάνε αρκετά. Τα βγάζουμε σε ένα τάπερ ή στην λαδόκολλα ή σε ό,τι έχουμε. Σιροπιάζουμε τα μελομακάρονα καυτά με κρύο σιρόπι.

Μόλις κρυώσουν λίγο ρίχνουμε μέλι πάνω από τα μελομακάρονα και γαρνίρουμε με καρύδια.

Tips για τα μελομακάρονα της Γκόλφως

Αν θέλουμε κάνουμε σχέδια στα μελομακάρονα με τον τρίφτη ή με οτιδήποτε άλλο μας αρέσει. Αν θέλουμε τα αφήνουμε κενά. Τα 340 γρ. ελαιόλαδου είναι δύο ποτήρια. Τα 50 γρ. ζάχαρης άχνης είναι 1/2 ποτήρι. Τα 150 γρ. χυμού είναι 1 ποτήρι. Αντί για 50 γρ. σιμιγδάλι μπορούμε να βάλουμε 1 πιατελάκι του ελληνικού σιμιγδάλι.

Αντί για αλεύρι για όλες τις χρήσεις μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι ΜΑΝΝΑ. Τα 600 γρ, νερού είναι τρία ποτήρια. Τα 600 γρ. ζάχαρης για το σιρόπι είναι 3μιση ποτήρια.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

μελομακάρονα συνταγή μελομακάρονα συνταγή

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις υπέροχες συνταγές μας για μελομακάρονα! 

Close