Υπολογίστηκαν τα έξοδα που έχουν οι γονείς όταν φέρνουν ένα παιδί στον κόσμο

Όταν αποφασίζεις να φέρεις στον κόσμο ένα παιδί, ξέρεις ότι τα έξοδά του θα είναι πολλά. Τα οικογενειακά έσοδα πρέπει να αυξηθούν, γιατί αυξάνονται και τα έξοδα. Τα πρώτα χρόνια, τα ρούχα του, διαρκώς θέλουν ανανέωση.

Χρειάζεται σίγουρα ένα κάθισμα για το αμάξι, μια κούνια κι άλλα βασικά πράγματα που θα σε βοηθήσουν να το ταΐζεις, να το κάνεις μπάνιο κοκ. Εκτός αυτού, είναι τα έξοδα του μαιευτηρίου, και όταν μεγαλώσει λίγο ακόμη, θα χρειάζεται έξοδα για δραστηριότητες και φυσικά το σχολείο.

Επίσης, τα έξοδα για την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη είναι τα σημαντικότερα. Πολλοί άνθρωποι λοιπόν, πριν γίνουν γονείς, σκεπτόμενοι όλα αυτά πανικοβάλλονται. Φαίνεται, πως όταν δεν έχεις έναν ξεκάθαρο αριθμό στο μυαλό σου, τα έξοδα σε τρομάζουν ακόμη περισσότερο.

Όμως, στο Picodi.com κατάφεραν να υπολογίσουν τα έξοδα που έχουν οι νέοι γονείς, όταν φέρνουν στον κόσμο το παιδάκι τους. Υπολογίστηκαν τα έξοδα που σχετίζονται με τη γέννηση ενός παιδιού, οι βασικές αγορές στην εγκυμοσύνη και στους πρώτους μήνες ζωής του παιδιού. Διαβάστε παρακάτω:

Η λίστα των αγορών χωρίζεται σε 7 θεματικές κατηγορίες και η πρώτη είναι η premium. Η premium περιλαμβάνει τα βασικά προϊόντα, καθώς και μερικά επιπλέον τα οποία δεν είναι απαραίτητα. Για αρχή, έχουμε τα ρούχα της μανούλας η οποία διανύει την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Τα ρούχα της εγκυμοσύνης βρίσκονται περίπου στα 490 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο premium πακέτο περιλαμβάνονται κι άλλα βοηθητικά αξεσουάρ για εγκύους όπως είναι το μαξιλάρι εγκυμοσύνης ή Doppler εμβρύου Baby Sound, και το ποσό φτάνει περίπου στα €735.

Σε ποσά έξοδα θα χρειαστεί να μπουν οι γονείς, όταν φέρουν στον κόσμο ένα παιδί;

Επίσης υπάρχει η βαλίτσα μαιευτηρίου που κοστίζει 80 ευρώ και περιλαμβάνει μέσα όλα τα απαραίτητα αντικείμενα της μητέρας. Στην premium έκδοση η βαλίτσα κοστίζει 150 ευρώ. Σημαντικά είναι επίσης, τα έπιπλα και τα αντικείμενα που χρειάζονται στο σπίτι για το βρέφος.

Όταν ένα παιδί έρχεται στον κόσμο, χρειάζεται μια κούνια με στρώμα, αλλαξιέρα, πάπλωμα, σεντόνια, καρεκλάκι μωρoύ, μπανιέρα, αξεσουάρ βρεφικής φροντίδας, ασφάλειες γωνίας και πρίζας κοκ. Όλα αυτά, κοστίζουν περίπου 475 ευρώ.

Στην premium εκδοσή περιλαμβάνονται κι άλλα προϊόντα όπως είναι η ενδοεπικοινωνία, η ηλεκτρική κούνια, το ηλεκτρικό θήλαστρο, η έξυπνη ζυγαριά, ο θερμαντήρας μπουκαλιών κι άλλα αξεσουάρ και η τιμή φτάνει στα 1. 578 ευρώ.

Η ασφαλή μετακίνηση του παιδιού είναι ιδιαίτερα ακριβή, αφού φτάνει μέχρι και τα 1.500 ευρώ. Ένα καροτσάκι παιδιού μεσαίας κατηγορίας μαζί με ένα καθισματάκι για το αυτοκίνητο, κοστίζουν περίπου 1.000 ευρώ. Ένα καρότσι υψηλής ποιότητας όμως, μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1.500 ευρώ.

Φυσικά υπολογίστηκαν και οι πάνες των βρεφών καθώς επίσης και τα καλλυντικά περιποίησης όπως είναι οι κρεμούλες για τις ευαίσθητες περιοχές κοκ. Οι πάνες, ανακαλύφθηκαν το 1950 και έκαναν τη ζωή των γονιών πιο εύκολη.

Παρόλα αυτά, τα έξοδά τους αυξήθηκαν περισσότερο. Σύμφωνα λοιπόν με το picodi.com, τα έξοδα σε πάνες και καλλυντικά για παιδιά φτάνουν ετησίως από €3.726 έως €6.095, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των γονιών.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μια μητέρα πρέπει να θηλάζει το παιδί τους πρώτους 6 μήνες. Έτσι, κάθε συμπληρωματικό φαγητό, εισάγεται μετά το πρώτο εξάμηνο ζωής. Το κόστος διατροφής σε αυτήν την περίοδο ανέρχεται σε €538, και €645 σε premium μάρκες.

Σε ποσά έξοδα θα χρειαστεί να μπουν οι γονείς, όταν φέρουν στον κόσμο ένα παιδί;

Φυσικά, το παιδί χρειάζεται ρούχα και πολλές φορές οι γονείς μπαίνουν στον πειρασμό, να αγοράζουν περισσότερα ρούχα από αυτά που χρειάζεται όντως το παιδί. Οι γονείς που ελέγχουν τις αγορές τους, μπορεί να ξοδέψουν σε βρεφικά ρούχα περίπου 249 ευρώ τον χρόνο.

Εκείνοι που το παρακάνουν όμως, μπορεί να φτάσουν και 441 ευρώ τον χρόνο. .Το κόστος των απαραίτητων προϊόντων που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη και το πρώτο χρόνο της ζωής του μωρού ανέρχεται σε €3.726 το βασικό πακέτο ή €6.095 το πακέτο premium.

Σε ποσά έξοδα θα χρειαστεί να μπουν οι γονείς, όταν φέρουν στον κόσμο ένα παιδί-Σας έχουμε τη λίστα

Photo via: picodi.com

Σύμφωνα με το ΕΦΚΑ ο μέσος μισθός στην Ελλάδα ετησίως, φτάνει στα €1.153,57. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος του βασικού πακέτου ισούται με το μισθό των 4,1 μηνών. Στην Αυστραλία και στην Αμερική, το ίδιο πακέτο ισούται με τον μισθό ενός μήνα.

Στην Ουκρανία και στην Λευκορωσία φαίνεται πως οι γονείς πρέπει να ξοδέψουν 8,0 και 9,1 των μηνιαίων μισθών τους. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ελληνική Κυβέρνηση παρέχει και το γνωστό επίδομα παιδιού το οποίο σε πολλές περιπτώσεις, ανακουφίζει τις οικογένειες της χώρας.

Σε ποσά έξοδα θα χρειαστεί να μπουν οι γονείς, όταν φέρουν στον κόσμο ένα παιδί-Σας έχουμε τη λίστα

Photo via: picodi.com

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

 

Close