11 -μύθοι- για -τα -ζώα που-θα- σας- εκπλήξουν -

11 μύθοι για τα ζώα που θα σας εκπλήξουν. Σήμερα θα δούμεμύ θους και αλήθεια για τα ζώα και θα καταρρίψουμε τα στερεότυπα.

Οι άνθρωποι πολλές φορές βγάζουν συμπεράσματα για τα ζώα αλλά και για άλλους ανθρώπους με βάση την εμφάνισή τους. Βλέπουμε λοιπόν ένα κροκόδειλο και αμέσως τρέχουμε να κρυφτούμε. Βλέπουμε ένα άλλο μικρό ζωάκι που μοιάζει χαριτωμένο και νιώθουμε ότι μπορούμε να το πάρουμε ακόμη και σαν κατοικίδιο.

Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνουμε είναι ότι όπως με όλα τα πράγματα σε αυτή την ζωή έτσι και με τα ζώα, τα φαινόμενα απατούν. Σήμερα λοιπόν θα μάθουμε 11 μύθους αλλά και αλήθειες για τα ζώα που θα καταρρίψουν τα στερεότυπα. Διαβάστε παρακάτω:

Mύθοι για τα ζώα: Οι περισσότεροι κροκόδειλοι είναι αβλαβείς.

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, τα περισσότερα είδη κροκοδείλων δεν είναι πραγματικά επικίνδυνα. Στην πραγματικότητα, προτιμούν να μένουν μακριά από τους ανθρώπους αντί να τους αντιμετωπίζουν.

Τα είδη που είναι γνωστά για την επικινδυνότητά τους ως προς τον άνθρωπο είναι ο κροκόδειλος του Νείλου και ο κροκόδειλος του αλμυρού νερού, επομένως αυτά τα 2 πρέπει να αποφευχθούν με κάθε κόστος. Μπορούν να βρεθούν στην Υποσαχάρια Αφρική, τη Νοτιοανατολική Ασία, την Αυστραλία, τη Νέα Γουινέα και τα νησιά του Σολομώντα.

11-μύθοι-και-αλήθειες-για-τα-ζώα-

Mύθοι για τα ζώα:Τα μυρμήγκια δεν είναι εργατικά.

Η εικόνα του εργατικού μυρμηγκιού διατηρήθηκε για αιώνες λόγω των μύθων και των διηγημάτων που ακούμε από τότε που ήμασταν παιδιά.

Δείτε ακόμα 16 μοναδικοί άνθρωποι και ζώα που γεννήθηκαν για να ξεχωρίζουν από το πλήθος

Αλλά αυτή η δημοφιλής πεποίθηση πρέπει να επανεξεταστεί, επειδή δεν είναι όλα τα μυρμήγκια εργατικά, σύμφωνα με τους ερευνητές. Παρατήρησαν υψηλό επίπεδο αδράνειας σε ορισμένα μυρμήγκια και δήλωσαν ότι σχεδόν τις μισές φορές, τα μυρμήγκια ήταν ανενεργά.

11-μύθοι-και-αλήθειες-για-τα-ζώα-

Mύθοι για τα ζώα:Τα γουρούνια είναι καθαρά.

Τα γουρούνια έχουν τη φήμη ότι είναι βρώμικα ζώα, αλλά είναι πραγματικά πολύ καθαρά. Στην πραγματικότητα, είναι μερικά από τα πιο καθαρά ζώα στο αγρόκτημα.

Το να κυλιούνται στη λάσπη τους δίνει μια βρώμικη εμφάνιση, αλλά το κάνουν επειδή δεν μπορούν να ιδρώσουν και η λάσπη τους βοηθά να δροσιστούν. Επίσης, δεν απελευθερώνουν ποτέ τα κακά τους ή τα τσίσα τους κοντά στους χώρους ύπνου ή φαγητού.

11-μύθοι-και-αλήθειες-για-τα-ζώα-

Mύθοι για τα ζώα: Οι αράχνες είναι ειρηνικές.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει πραγματικά να κάνετε κάποια δουλειά για να σας δαγκώσει μια αράχνη γιατί δεν θέλουν να σας δαγκώσουν. Γενικά, οι αράχνες είναι ειρηνικά πλάσματα και δεν επιτίθενται στους ανθρώπους, δαγκώνουν μόνο όταν ξαφνιάζονται ή ενοχλούνται.

Στην πραγματικότητα, οι αράχνες θηρεύουν έντομα αντί για ανθρώπους και οι περισσότερες από αυτές δεν μπορούν να τρυπήσουν ανθρώπινη σάρκα.

11-μύθοι-και-αλήθειες-για-τα-ζώα-

Mύθοι για τα ζώα: Τα δελφίνια είναι επικίνδυνα.

Το κολύμπι με δελφίνια φαίνεται πάντα σαν μια καλή ιδέα, και με τα χαμόγελα στα πρόσωπά τους και τις υπέροχες αλληλεπιδράσεις που έχουν με τους ανθρώπους, μπορεί να μπούμε στον πειρασμό να έχουμε αυτή την εμπειρία.

Δείτε ακόμα 14 ζώα που δεν φοβόμαστε αλλά θα έπρεπε

Αλλά η αλήθεια είναι ότι το χαμογελαστό πρόσωπο είναι απλώς μια ανατομική ανωμαλία και είναι άγρια ​​ζώα που μπορεί να είναι πολύ επιθετικά με τους ανθρώπους, τα άλλα δελφίνια και μπορούν ακόμη και να βλάψουν τον εαυτό τους.

11-μύθοι-και-αλήθειες-για-τα-ζώα-

Mύθοι για τα ζώα: Οι ελέφαντες είναι δρομείς.

Οι ελέφαντες είναι αρκετά καλοί δρομείς, δεδομένου του μεγάλου βάρους και μεγέθους τους. Παρόλο που ζυγίζουν από 6.000 λίβρες έως και 15.000 λίβρες, μπορούν να τρέξουν με ταχύτητες άνω των 10 mph, κάτι που είναι πολύ αξιοσημείωτο για αυτά τα γιγάντια πλάσματα.

Οι ερευνητές ισχυρίστηκαν ότι οι ελέφαντες χρησιμοποιούν μια βιομηχανική τεχνική για να το κάνουν αυτό, επειδή πρέπει πάντα να κρατούν το ένα πόδι στο έδαφος για να ισορροπούν το σώμα τους.

11-μύθοι-και-αλήθειες-για-τα-ζώα-

Mύθοι για τα ζώα: Οι κουκουβάγιες δεν είναι σοφές.

Οι κουκουβάγιες συνήθως συνδέονται με τη σοφία, αλλά ελάχιστοι γνωρίζαμε ότι οι κουκουβάγιες δεν είναι πιο έξυπνες από άλλα πουλιά. Μάλιστα, έχουν διεξαχθεί μελέτες για να εξακριβωθεί αυτός ο μύθος.

Αποδεικνύεται ότι οι ειδικότητες και τα μεγαλύτερα δυνατά σημεία των κουκουβαγιών είναι το κυνήγι, το καμουφλάρισμα του φτερώματος, η υπερευαίσθητη ακοή και τα μοναδικά μάτια που τις βοηθούν να πιάσουν θήραμα.

11-μύθοι-και-αλήθειες-για-τα-ζώα-

Οι βραδύποδες δεν είναι τεμπέληδες.

Πιθανότατα να σας έχουν αποκαλέσει βραδύποδα επειδή είστε τόσο τεμπέλης από καιρό σε καιρό, αλλά αυτή η δήλωση δεν είναι απολύτως σωστή. Οι βραδύποδες μπορεί να είναι τα πιο αργά θηλαστικά στον κόσμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι τεμπέληδες.

Έχουν λίγη ενέργεια, επομένως πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτήν. Τρώνε, κοιμούνται και κινούνται μόνο όταν είναι απαραίτητο και με συγκεκριμένη ταχύτητα γιατί ο βασικός μεταβολισμός τους είναι ρυθμισμένος σε πολύ χαμηλό επίπεδο.

11-μύθοι-και-αλήθειες-για-τα-ζώα-

Mύθοι για τα ζώα: Οι αγελάδες είναι έξυπνες.

Όσον αφορά την ευφυΐα, οι αγελάδες δεν κερδίζουν τους υψηλότερους βαθμούς, ή τουλάχιστον αυτό πιστεύαμε. Έχει δηλωθεί, από ερευνητές, ότι οι αγελάδες διαθέτουν προηγμένες γνωστικές ικανότητες και συναισθηματική ικανότητα.

Αναπτύσσουν φιλίες, θρηνούν απώλειες και χωρισμό και δείχνουν αγάπη ο ένας στον άλλον και ανακαλύπτουν προβλήματα ενώ απολαμβάνουν τις πνευματικές προκλήσεις.

11-μύθοι-και-αλήθειες-για-τα-ζώα-

Mύθοι για τα ζώα: Τα φίδια είναι προσεκτικά.

Τα φίδια δεν έχουν αυτιά, αλλά είναι ικανά να αισθάνονται ήχους. Αυτό συμβαίνει επειδή οι δονήσεις που ταξιδεύουν στο έδαφος, όπως τα βήματα των αρπακτικών ή των θηραμάτων, προκαλούν δονήσεις στο οστό του φιδιού, μεταδίδοντας ένα σήμα στον εγκέφαλο μέσω αυτού του εσωτερικού αυτιού.

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι είναι πολύ προσεκτικοί και μπορούν να αντιληφθούν τα πράγματα μέσα από τα εσωτερικά τους αυτιά.

11-μύθοι-και-αλήθειες-για-τα-ζώα-

Mύθοι για τα ζώα: Τα Λόρις είναι θανατηφόρα.

Τα Λόρις προέρχονται από την οικογένεια Lorisidae και βρίσκονται στη Νοτιοανατολική Ασία και στις παραμεθόριες περιοχές. Παρά τη χαριτωμένη και αξιολάτρευτη εμφάνισή τους, μπορούν να δώσουν μια μπουκιά με τοξίνες αρκετά ισχυρές ώστε να προκαλέσουν τη διόγκωση και τη σήψη της σάρκας του θύματος.

Μπορεί να είναι θανατηφόρα για τους ανθρώπους και το να τους πλησιάσετε είναι μια τρομερή ιδέα.

11-μύθοι-και-αλήθειες-για-τα-ζώα-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα περίεργα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close