10 ξεκαρδιστικές φορές που οι γονείς ήθελαν να περάσουν ένα μήνυμα στα παιδιά & τους γύρισε μπούμερανγκ

15 ξεκαρδιστικές φορές που οι γονείς ήθελαν να περάσουν ένα μήνυμα στα παιδιά και τους γύρισε μπούμερανγκ! Σαν γονείς φυσικά και θέλουμε να περάσουμε κάποια βασικά μηνύματα στα παιδιά μας. Σκοπός μας είναι να τα μάθουμε να είναι ευγενικά, να φέρονται όμορφα στους ανθρώπους και να είναι δυναμικά και ανεξάρτητα.

Προσπαθούμε δηλαδή να φτιάξουμε ανθρώπους καλούς που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν και μόνοι τους μεγαλώνοντας. Στη προσπάθειά μας να “χτίσουμε” την προσωπικότητα του παιδιού μας πολλές φορές χρησιμοποιούμε ιστορίες και εκφράσεις. Τις περισσότερες φορές πετυχαίνουν.

Δείτε ακόμα Ξεκαρδιστικό: Μωρό δοκιμάζει για πρώτη φορά λαχανικά & λέει την πρώτη του λέξη

Όμως είναι και αυτές οι φορές που τα πανέξυπνα παιδάκια μας καταφέρνουν να μας βγουν από πάνω. Γιατί καταλαβαίνουν ακριβώς αυτό που θες να τους πεις αλλά το προσαρμόζουν στα μέτρα τους, όταν τα συμφέρει. Και είναι τόσο ξεκαρδιστικό όσο και άβολο.

Γιατί κάτι τέτοιες στιγμές ο γονιός σκέφτεται ταυτοχρόνως πόσο έξυπνο παιδί έχει, πως κατάφερε να του την φέρει έτσι αλλά και τι είπε λάθος που το παιδί το μετέφρασε με αυτό τον τρόπο.

Σήμερα λοιπόν συγκεντρώσαμε τις 15 πιο ξεκαρδιστικές ιστορίες με γονείς που προσπάθησαν να περάσουν ένα μήνυμα στα παιδιά αλλά αυτό το μήνυμα τους γύρισε μπούμερανγκ. Διαβάστε παρακάτω:

Η ζωή δεν είναι δίκαιη

Μία μητέρα προσπάθησε να περάσει το μήνυμα στο παιδί της ότι “η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη” . Φυσικά ήθελε να το κάνει σιγά σιγά να καταλάβει ότι δεν μπορούμε να έχουμε τα πάντα την στιγμή που θέλουμε εμείς και θα πρέπει συχνά στη ζωή μας να έχουμε πείσμα και δυναμισμό. Αλλά φυσικά να είμαστε και ετοιμοπόλεμοι.

Κάποια μέρα λοιπόν έπαιξαν οι δύο τους ένα επιτραπέζιο παιχνίδι και το αγγελούδι της συγκεκριμένης μητέρας θεώρησε δίκαιο να κλέψει στο παιχνίδι για να κερδίσει. Όταν η μητέρα του είπε ότι δε θα συνεχίσει το παιχνίδι μαζί του, αν είναι να κλέβει για να κερδίζει, το παιδί απάντησε “η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη μαμά” . Ένα δίκιο το είχε…

miseleigh via Reddit

“Να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου”

Ένας γονιός στο Reddit υποστήριξε ότι έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να μάθει στο παιδί του να υπερασπίζεται τον εαυτό του με τα λόγια, όταν το αδικούν. Φυσικά και αυτό είναι ένα πολύ χρήσιμο μάθημα. Όμως φαίνεται πως αυτός ο γονιός ξέχασε ότι αυτή την πρακτική, το παιδί θα την δοκιμάσει πρώτα από όλα στον ίδιο τον γονιό που του πέρασε το μήνυμα!

AkumaBengoshi via Reddit

“Να καλείς την Αστυνομία παιδί μου…”

Ένας ακόμη χρήστης του Reddit μοιράστηκε μαζί μας μία ιστορία από την δική του παιδική ηλικία. Όταν λοιπόν ήταν 5 ετών οι γονείς του, του είχαν μάθει να καλεί την αστυνομία, αν δει ότι ο οποιοσδήποτε κάνει κάτι παράνομο. Στα 5 του χρόνια λοιπόν, αποφάσισε να καλέσει την Αστυνομία γιατί στην ταινία The Wiggles είδε τον κλόουν να κλέβει ένα κέικ.

Turtelbob via Reddit

Κεφάλαιο: Βιντεοπαιχνίδια

Ένας γονιός αποφάσισε να προειδοποίησε το παιδί του ότι περνώντας πολύ χρόνο μπροστά από μία κονσόλα, θα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στην υγεία του. Το παιδί περνούσε αρκετό χρόνο παίζοντας βιντεοπαιχνίδια και σκέφτηκε πολύ σοβαρά την συμβουλή του γονιού του.

Την επόμενη μέρα λοιπόν, το 8χρονο αστέρι μας, ζήτησε από τον γονιό του, μία καρέκλα ειδική για βιντεοπαιχνίδια έτσι ώστε να μην πονάει η μέση του και ειδικά γυαλιά για να προστατεύει τα μάτια του από την οθόνη. Καλή προσπάθεια αλλά δεν έπιασε μαμά/μπαμπά!

indianaHones via Reddit

Όταν δίνεις το παιδί το δικαίωμα της…επιλογής!

Ένας γονιός μοιράστηκε μαζί μας στο Reddit: ” Κάποια στιγμή διαβάσαμε ένα βιβλίο ψυχολογίας και το βιβλίο έλεγε πως πριν τιμωρήσουμε τα παιδιά, θα έπρεπε να τα ρωτάμε για το ποια τιμωρία θεωρούν τα ίδια ότι τους άξιζε. 

Κάποια στιγμή ο μικρός μου γι@ς, τσίμπησε με δύναμη τον μεγάλο μου γι@. Πριν τον τιμωρήσω λοιπόν, ρώτησα τον μικρό ποια θεωρεί ότι είναι η τιμωρία που αντιστοιχεί σε αυτήν του τη πράξη. Εκείνος τότε μου απάντησε “Βγάλτε μου τα μάτια, κάψτε τα και πετάχτε τα σε ένα βράχο” . Φυσικά και δεν το κάναμε.

Mungobrick via Reddit

Όταν η τύχη…είναι και δεν είναι με το μέρος σου!

Μία άλλη χρήστρια του Reddit μοιράστηκε μαζί μας το εξής: ” Η αδερφή μου, στην προσπάθειά της, να κάνει τα παιδιά να καταλάβουν ότι δεν είναι σωστό να παίζουν τυχερά παιχνίδια γιατί συνεχώς θα χάνουν άσκοπα τα χρήματά τους, αγόρασε λαχεία και τα έπαιξε. Κέρδισε 500$ .

Να χαρείς ή να στεναχωρηθείς;

RedditPoster05 via Reddit

“Μη μιλάς με το στόμα γεμάτο”

Ένας γονιός προσπάθησε να διδάξει στο παιδί του να μην μιλάει ποτέ όταν έχει το στόμα γεμάτο. Το παιδί τήρησε τον κανόνα. Έφτυνε το φαγητό στο πιάτο κάθε φορά που ήθελε να μιλήσει.

MisterCrispy via Reddit

Κεφάλαιο: Ευγένεια

Δύο γονείς προσπάθησαν να διδάξουν στα παιδιά τους ότι αν ήθελαν να απευθυνθούν σε κάποιον μεγαλύτερο θα έπρεπε να βάζουν μπροστά το “κύριε” και “κυρία” . Για να το κάνουν ακόμη πιο κατανοητό χρησιμοποίησαν τα δικά τους ονόματα.

Τα παιδιά παρερμήνευσαν το μήνυμα και για δύο μήνες φώναζαν τον μπαμπά και την μαμά “κύριε” και “κυρία” .

Aphrodisiacbirds via Reddit

Κεφάλαιο: Φαγητό

Μία χρήστρια του Reddit λέει: “Προσπάθησα να διδάξω στο παιδί μου να μην χρησιμοποιεί την λέξη “αηδία” για το φαγητό, προτού το δοκιμάσει. Τώρα δεν με αφήνει να αποκαλέσω “αηδία” το στρατιωτάκι που βάζει στο στόμα του, γιατί δεν το έχω δοκιμάσει πρώτα.

fruitjerky via Reddit

Πολεμικές τέχνες στα παιδιά…

Προσπάθησα να διδάξω στο παιδί μου μερικές κινήσεις πυγμαχίας έτσι ώστε να το γυμνάσω και να μην είναι ανυπεράσπιστο μπροστά στους κινδύνους. Για να μην τα πολυλογώ περάσαμε όλη την Γ’ Δημοτικού στέλνοντας παιδάκια με σπασμένες μύτες στο σπίτι

joneSee via Reddit

“Αν δεν είσαι καλό παιδί ο Άγιος Βασίλης δε θα σου φέρει δώρο”

Είπα στα παιδιά μου ότι αν δεν είναι καλά παιδία ο Άγιος Βασίλης θα του φέρει άνθρακα για δώρο τα Χριστούγεννα. Με ρώτησαν τι είναι ο άνθρακας και τους απάντησα ότι είναι ένα υλικό που μπορείς να ανάψεις φωτιά. Τώρα θέλουν άνθρακα για τα Χριστούγεννα

geekworking via Reddit

Μαθήματα από την μεγάλη αδερφή

Αυτό δεν έχει να κάνει με γονείς αλλά είναι ξεκαρδιστικό. Δε θα μπορούσαμε να μην το μοιραστούμε λοιπόν. Η χρήστρια του Reddit μοιράστηκε μαζί μας: ” Όταν ή αδερφή μου ήταν 5 χρονών είχε την συνήθεια να γράφει το όνομά της στον τοίχο με κραγιόν. 

Σαν μεγάλη και ώριμη αδερφή σκέφτηκα μία μέρα να την συμβουλεύσω ότι αν ήθελε να ασχοληθεί με το γκραφίτι μεγαλώνοντας δε θα έπρεπε να βάζει το δικό της όνομα, για να μην προδώσει την ταυτότητά της στις Αρχές. Ξεκίνησε λοιπόν να κάνει γκραφίτι ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΟΝΟΜΑ

frozennie via Reddit

Όταν οι γονείς γίνονται παράλογοι.

Κάποια στιγμή ένας πατέρας αποφάσισε να υιοθετήσει έναν τελείως παράλογο κανόνα. Δεν άφηνε τα παιδιά να σηκωθούν από το τραπέζι μέχρι να φάνε και την τελευταία μπουκιά από το πιάτο τους. Κάποια στιγμή το ένα παιδί της οικογένειας είχε φουσκώσει πολύ και δεν μπορούσε να φάει άλλο.

Ο πατέρας όμως επέμενε πως έπρεπε να το φάει όλο. Το παιδί λοιπόν, έφαγε και την τελευταία μπουκιά στο πιάτο και αμέσως έκανε εμετό πάνω στο τραπέζι. Ο μπαμπάς άλλαξε κανόνα αμέσως.

catastrophichysteria via Reddit

“Να έχεις επιχειρήματα παιδί μου”

Μια μαμά μοιράζεται μαζί μας στο Reddit: “Είπα στα παιδιά μου πως πρέπει να έχουν σωστά επιχειρήματα όταν θέλουν να κάνουν κάτι. Τώρα είμαι αναγκασμένη να ακούω επιχειρήματα με τις ώρες για κάθε τους πράξη.”

Shanisasha via Reddit

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close