Ξεκαρδιστικό: Παιδί λέει δοκιμάζει για πρώτη φορά λαχανικά & λέει την πρώτη του λέξη

Ξεκαρδιστικό: Μωρό  δοκιμάζει για πρώτη φορά λαχανικά και λέει την πρώτη του λέξη!

Όλοι οι γονείς ανυπομονούν τα παιδιά τους να πουν την πρώτη τους λέξη. Όταν ένα παιδί λέει την πρώτη του λέξη δείχνει στους γονείς του ότι μεγάλωσε και μάλιστα είναι υγιέστατο. Ο γονιός όταν ακούει το παιδί του να λέει την πρώτη του λέξη νιώθει περηφάνια που το αγγελούδι του μεγάλωσε τόσο γρήγορα.

Και μεταξύ μας, η κόντρα ανάμεσα στους γονείς για το αν το παιδί πρόφερε πρώτα την λέξη “μαμά” ή “μπαμπά” μένει αναλλοίωτη στον χρόνο και δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα! Τα παιδιά λοιπόν συνηθίζουν η πρώτη τους λέξη να είναι “μαμά” ή “μπαμπάς”.

Δείτε ακόμα Ξεκαρδιστικό βίντεο με μωρά: Δίδυμα σχεδίασαν την τέλεια απόδραση

Αυτό διότι με αυτούς τους δύο περνούν τον περισσότερο χρόνο τους. Κι αν ορισμένοι γονείς νιώθουν μία μικρή απογοήτευση που το παιδί τους δεν πρόφερε πρώτα τη λέξη που χαρακτηρίζει τους ίδιους, σκεφτείτε ότι υπάρχουν και χειρότερα.

Η ιστορία που θα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας, είναι για ένα μωρό που έκανε τους γονείς του να γελάσουν με την ψυχή τους. Το βίντεο που κυκλοφόρησε στο Youtube, δεν άργησε να γίνει viral, αφού το παιδί είπε την πρώτη του λέξη μετά την τραυματική εμπειρία που είχε τρώγοντας λαχανικά. Δείτε παρακάτω: 

Ποια ήταν η πρώτη λέξη του παιδιού της ιστορίας μας;

Ως γνωστόν οι γονείς προσπαθούμε να δίνουμε στα παιδιά μας να τρώνε τα πιο υγιεινά τρόφιμα. Με αυτόν τον τρόπο τα μαθαίνουμε σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και φυσικά εξασφαλίζουμε μία καλή υγεία για τα παιδιά μας.

Οι διατροφολόγοι επισημαίνουν ότι οι γονείς όταν επιχειρούν να δώσουν λαχανικά στα παιδιά ή οποιαδήποτε άλλη τροφή, δεν πρέπει να τα παρατάνε με την πρώτη προσπάθεια. Μπορεί ένα παιδί να δοκιμάσει αγγούρι για πρώτη φορά και να μην του αρέσει. Όμως μπορεί την επόμενη φορά που θα το δοκιμάσει να το φάει όλο.

Ξεκαρδιστικό: Μωρό δοκιμάζει για πρώτη φορά λαχανικά & λέει την πρώτη του λέξη

Επίσης πολλοί διατροφολόγοι και παιδαγωγοί επισημαίνουν ότι η εμφάνιση του φαγητού παίζει καθοριστικό ρόλο. Γι’ αυτό πολλοί γονείς φτιάχνουν πρόσωπα από τα λαχανικά. Ένα παιχνιδιάρικο πιάτο μπορεί να δελεάσει το παιδί να δοκιμάσει τα πρώτα του λαχανικά.

Όμως τα παιδιά όπως και οι μεγάλοι έχουν γούστο και οφείλουμε να το σεβόμαστε. Αν ένα παιδί δοκιμάσει μία φορά, δεύτερη φόρα, τρίτη φορά κάτι και δεν του αρέσει, απλά αλλάζουμε την διατροφή του. Τις περισσότερες φορές που ένα παιδί δεν αρέσκεται σε αυτό που τρώει έχει αστείες αντιδράσεις.

Παίρνει γκριμάτσες, προσπαθεί να βρει δικαιολογίες. Είναι σίγουρα χαριτωμένο, με μερικές εξαιρέσεις όπου οι γονείς αγχώνονται για άλλους λόγους. Στην σημερινή μας ιστορία το συγκεκριμένο μωρό είχε σίγουρα την πιο ξεκαρδιστική και την πιο πρωτότυπη αντίδραση.

Όλα ξεκίνησαν όταν η μητέρα του  αποφάσισε να  δώσει για πρώτη φορά στο κ@ριτσάκι της μπιζέλια. Τα μπιζέλια είναι το αγαπημένο φαγητό πολλών όμως λίγα παιδιά τα προτιμούν. Η μητέρα άλεσε τα μπιζέλια και άνοιξε την κάμερα για να απαθανατίσει στην στιγμή.

Είναι το πρώτο τους παιδάκι οπότε κάθε στιγμή του είναι διπλά σημαντική. Ο μπαμπάς του παιδιού επιχειρεί να του δώσει την πρώτη μπουκιά από την κρέμα των μπιζελιών. Το παιδί ανυποψίαστο ανοίγει το στόμα του πρόθυμα. Όταν όμως νιώθει την γεύση των μπιζελιών φτύνει αμέσως την κρέμα.

Ξεκαρδιστικό: Μωρό δοκιμάζει για πρώτη φορά λαχανικά & λέει την πρώτη του λέξη

Στην δεύτερη προσπάθεια του μπαμπά να δώσει άλλη μία κουταλιά με μπιζέλια στην κ@ρη του, η μικρή ανοίγει και πάλι πρόθυμη το στόμα της. Ίσως η μικρή να ήλπιζε, ότι η γεύση τους θα έχει βελτιωθεί. Την δεύτερη φορά όμως φτύνει και πάλι την κρέμα και τότε λέει την πρώτη της λεξούλα.

Συνειδητοποιημένη ότι αυτή η πράσινη κρέμα δεν πρόκειται να βελτιωθεί προς το καλύτερο λέει γεμάτη παράπονο στους γονείς της “τελείωσα.” Ο πατέρας της μικρής ξαφνιάζεται. Ξεκινάει να λέει “Είπε “τελείωσα” ; Σοβαρά τώρα; Είπε “τελείωσα”; ” .

Όπως κάθε γονιός επιχειρεί να ξανά δώσει άλλη μία κουταλιά μπιζέλια στην μικρή, αυτή τη φορά, όχι για να την μάθει να τα τρώει αλλά για να την ξανά ακούσει να το λέει. Φυσικά η μαμά του κ@ριτσιού την ίδια στιγμή γελούσε με την ψυχή της.

Η μικρή όμως δεν ήταν πρόθυμη να ξαναπεί την λέξη. Από ένα σημείο και μετά χτυπούσε τα χεράκια της στο τραπέζι για να δείξει στους γονείς της την αηδία της. Οπότε και ο πατέρας της…την λυπήθηκε. Δείτε το ξεκαρδιστικό βίντεο παρακάτω: 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close