7 σειρές κινουμένων σχεδίων που προέβλεψαν το μέλλον!

Πολλές φορές έχουμε δει στο διαδίκτυο να κυκλοφορούν πολλές θεωρίες συνωμοσίας. Μία από αυτές είναι, ότι πολλές τηλεοπτικές σειρές της Αμερικής και ειδικότερα αυτές, των κινουμένων σχεδίων, έχουν προσπαθήσει να περάσουν υποσυνείδητα μηνύματα.

Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε ένα αφιέρωμα, σε εκείνες τις τηλεοπτικές σειρές που κατάφεραν να προβλέψουν πράγματα του σημερινού κόσμου, σε επεισόδια που δημιουργήθηκαν ακόμη και το 1980. Υποσυνείδητα μηνύματα ή απλά καλές μαντεψιές;

Ό,τι κι αν πιστεύετε το παρακάτω άρθρο θα σας φανεί πολύ ενδιαφέρον. Δείτε λοιπόν τις προβλέψεις των σειρών κινουμένων σχεδίων της Αμερικής και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Διαβάστε παρακάτω: 

The Simpsons

Η επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά της Αμερικής, είναι σειρά κινουμένων σχεδίων που απευθύνεται σε ενήλικες. Προβάλλεται στους τηλεοπτικούς δέκτες εδώ και 30 χρόνια και έχει αγαπηθεί όχι μόνο από την Αμερική, αλλά και από άλλες χώρες του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Δείτε ακόμα Οι 10 πιο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ νόμοι στον κόσμο! Με τον 2ο θα ξετρελαθούν όλες οι γυναίκες (βίντεο)

Η πρώτη πρόβλεψη της συγκεκριμένης τηλεοπτικής σειράς αφορούσε το ψάρι Blinki. Ένα μεταλλαγμένο ψάρι με τρία μάτια που ζούσε στη λίμνη, έξω από το εργοστάσιο που εργάζεται ο πρωταγωνιστής της σειράς. Στη σειρά τα απόβλητα από το εργοστάσιο, μετέτρεψαν το ψάρι σε μεταλλαγμένο τέρας.

Το 2011 στην Αργεντινή βρέθηκε ένα ψάρι με τρία μάτια σε μια λιμνούλα κοντά σε ένα πυρηνικό εργοστάσιο. Το ψάρι βρέθηκε από μια ομάδα ψαράδων.

Αστυνόμος Σαΐνης

Μια αγαπημένη παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων που είχε αγαπηθεί πολύ στην Ελλάδα ήταν ο Αστυνόμος Σαΐνης. Η συγκεκριμένη τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων, είχε προβλέψει πολλές φορές στο παρελθόν, διάφορες τεχνολογικές συσκευές που μερικά χρόνια αργότερα οι άνθρωποι του πραγματικού κόσμου, όντως ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν.

Ένα παράδειγμα, είναι το computer book που χρησιμοποιούσε η Πένυ της σειράς. Λίγο αργότερα η Toshiba κυκλοφόρησε ένα laptop που έμοιαζε πολύ με το computer book της σειράς. Επίσης σε ένα άλλο επεισόδιο η Πένυ φαίνεται πως έχει συνδέσει μια ψηφιακή κάμερα με το computer book της για να τραβήξει φωτογραφίες.

Το σχέδιο που προβλήθηκε στη σειρά ήταν αρκετά παλιομοδίτικο βέβαια, αφού οι κάμερες έτσι έδειχναν εκείνη την εποχή. Επίσης, το αμάξι του Αστυνόμου Σαΐνη είχε αυτόματο σύστημα στάθμευσης και μπορούσε να οδηγηθεί μόνο του.

Σήμερα, πολλά αυτοκίνητα έχουν αυτόματο σύστημα στάθμευσης και τα αμάξια Tesla μπορούν να οδηγηθούν μόνα τους. Μπορεί να σας φαίνονται απλές, καθημερινές πληροφορίες, όμως αξίζει να σημειωθεί ότι ο αστυνόμος Σαΐνης δημιουργήθηκε το 1980 και αυτά για εκείνη την εποχή, ήταν πράγματα αδιανόητα.

Legents of Chamberlain Heights

Μία σειρά κινουμένων σχεδίων που μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστή όμως κατάφερε να αγαπηθεί πολύ από αυτούς που την έβλεπαν. Σε ένα επεισόδιο της το 2016, είχε δείξει τον θρυλικό Κόμπι Μπράιαντ να πέφτει με το ελικόπτερο του και να χάνει την ζωή του. Είχε προβλέψει σχεδόν τέλεια τον θάνατο του μπασκετμπολίστα, που έχασε την ζωή του φέτος.

Family Guy

Σε αυτό το σημείο δε θα αναφερθούμε σε κάποια πρόβλεψη, αλλά στην αλήθεια που διατύπωσε μερικά χρόνια πριν ο δημιουργός του Family Guy, Seth MacFarlane σε ένα επεισόδιο του πρώτου κύκλου. Ο Στούι, φαίνεται πως σε κάποιο επεισόδιο, τρέχει γυμνός στο διάδρομο φωνάζοντας πως τρέχει να σωθεί από τον Κέβιν Σπέισι.

Η σατυρική σειρά κινουμένων σχεδίων φαίνεται πως δεν δίστασε να βγάλει στην επιφάνεια σκοτεινές πτυχές του Κέβιν Σπέισι, που μέχρι και λίγα χρόνια πριν, κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει ανοιχτά γι’ αυτές.

Αν αναλογιστούμε ότι το Hollywood πολλές φορές αποφασίζει να σιωπήσει απέναντι σε γνωστούς σ3ξουαλικούς εγκληματίες, επειδή είναι διάσημοι, ο Seth McFarlane φαίνεται πως αξίζει ένα μπράβο.

The Simpsons…vol2

Η επιτυχημένη σειρά φαίνεται πως έβλεπε πολύ μπροστά για την εποχή της. Καταρχάς σε ένα παλιό επεισόδιο, είχε καταφέρει να προβλέψει ότι η Fox θα εξαγοράζονταν από την Disney. Το 2017, όντως συνέβη αυτό. Στη συνέχεια, σε ένα επεισόδιο έδειξαν για πρώτη φορά τα hand watch.

Συσκευές που μέχρι και σήμερα πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν. Εκείνη την εποχή όμως, κανείς δε θα μπορούσε να τα φανταστεί. Τέλος, φαίνεται πως είχαν προβλέψει αρκετά χρόνια πριν, τα κινητά της Apple ενώ δεν είχαν διστάσει να διακωμωδήσουν το σημερινό T9, προτού καλά καλά εφευρεθεί!

Δίδυμοι Πύργοι!

Οι δημιουργοί του Τζόνι Μπράβο σε κάποιο επεισόδιο της σειράς, ενώ ο πρωταγωνιστής μάλωνε έξω από ένα σινεμά, φαίνεται πως έδειξαν μια αφίσα με δύο πύργους να φλέγονται και πάνω της να γράφει “Coming Soon” .

Επίσης και πάλι στη τηλεοπτική σειρά Simpsons, φαίνεται πως αρκετά χρόνια πριν την επίθεση, ο Bart, κρατάει στα χέρια του μια αφίσα που δίπλα στο 9, έχει δύο πύργους στην Νέα Υόρκη. Μπορεί να θεωρούνται συμπτώσεις, όμως πολλοί πίστεψαν πως επρόκειτο για υποσυνείδητα μηνύματα.

Ντόναλντ Τραμπ

Το 2000, οι Simpsons (το περιμένατε ε;) είχαν προβάλει ένα επεισόδιο όπου ο εκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ, έβαλε υποψηφιότητα για πρόεδρος. Στο τέλος, η κòρη της οικογένειας Λίζα πήρε τη θέση της προέδρου.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς, το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος εκατομμυριούχους ήθελε και προσπάθησε να καταλάβει την θέση της εξουσίας τους φάνηκε πολύ αστείο, γι’ αυτό και προχώρησαν στην δημιουργία του επεισοδίου.

Το 2015 όμως ο Ντόναλντ Τραμπ όντως θα έβαζε υποψηφιότητα και όντως θα έπαιρνε την θέση του Προέδρου της Αμερικής.

Τις πληροφορίες από το παραπάνω άρθρο τις αντλήσαμε από το βίντεο που μπορείτε να δείτε κι εσείς παρακάτω:

 

Close