Οι 10 πιο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ νόμοι στον κόσμο! Με τον 2ο θα ξετρελαθούν όλες οι γυναίκες (βίντεο)

Οι νόμοι υπάρχουν για να κάνουν τους ανθρώπους να μην ξεφεύγουν από τα όρια. Με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι μένουν σε κοινωνίες σχετικά αρμονικά. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κακοί νόμοι εκεί έξω. Άλλωστε οι νόμοι δεν είναι αναγκαστικά ηθικοί και σίγουρα δεν είναι πάντα σωστοί, αφού γράφονται από ανθρώπους.

Υπάρχουν λοιπόν μερικοί νομού στον κόσμο που όχι μόνο είναι παράξενοι, αλλά είναι έως και απαράδεκτοι. Φέρνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα σε δεύτερη μοίρα ή έχουν πρώτα από όλα τα δικαιώματα ζώων που σε άλλες χώρες δεν δίνουμε και τόσο σημασία.

Είτε είναι καλοί είτε είναι κακοί, σίγουρα είναι νόμοι που δεν έχουμε συνηθίσει να ακούμε στην Ελλάδα. Δείτε παρακάτω:

Απίστευτοι νόμοι στον κόσμο-
Στη Σιγκαπούρη απαγορεύεται να μασάς τσίχλα

Συγκεκριμένα από το 2004 επιτρέπεται να μασάς τσίχλα μόνο όταν πρόκειται για θεραπευτικούς λόγους. Η τσίχλα νικοτίνης δηλαδή, είναι νόμιμη. Ακόμη και οι τσίχλες νικοτίνης όμως, για να αγοραστούν πρέπει πρώτα να τις συνταγογραφήσει γιατρός.

Δείτε ακόμα Δείτε τα χειρότερα ατυχήματα που έχουν συμβεί σε θάλασσες & πισίνες! Από τι κινδυνεύουμε περισσότερο;

Αυτός ο νόμος ψηφίστηκε, διότι οι δρόμοι, τα πεζοδρομία, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είχαν γεμίσει με χρησιμοποιημένες τσίχλες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να ανεβούν τα έξοδα που αφορούσαν την καθαριότητα των δημόσιων χώρων. Μάλιστα από το 2004 και μετά, όποιος πετάει την τσίχλα του στο δρόμο, πληρώνει 700 ευρώ.

Απαγορεύεται να ξεχάσεις τα γενέθλια της συζύγου σου στη Σαμόα

Στην Ελλάδα αν ξεχάσεις τα γενέθλια της συζύγου σου πιθανότατα να μη σου μιλάει για μερικές μέρες. Στη Σαμόα από την άλλη, κινδυνεύεις με φυλάκιση. Και κάπως έτσι οι περισσότερες γυναίκες που μένουν στην Ελλάδα, σκέφτονται πολύ σοβαρά την μετανάστευση, σε αυτόν τον εξωτικό παράδεισο του Ειρηνικού.

Απίστευτοι νόμοι στον κόσμο-
Στην Ελβετία απαγορεύεται να πατάς το καζανάκι μετά τις 10 το βράδυ

Ο συγκεκριμένος νόμος ισχύει για τα διαμερίσματα πολυκατοικιών. Σύμφωνα με το κράτος έτσι, εξασφαλίζεται η ησυχία του κτηρίου. Τώρα, άμα σε καλέσει η φύση μετά τις 10 το βράδυ…απλά δεν πατάς το καζανάκι…υποθέτουμε.

Στη Ρώμη απαγορεύονται τα χρυσόψαρα

Δεν τα έχουν εξορίσει από την χώρα. Απλά από το 2005, απαγορεύεται να έχεις στην κατοχή σου γυάλα με χρυσόψαρα, διότι θεωρούν είναι μια πολύ σκληρή πρακτική, κατά τη δικαιώματα των ψαριών. Δεν έχουν και άδικο. Τα ψάρια δεν είναι για τις γυάλες και τα πουλιά σίγουρα, δεν είναι για τα κλουβιά.

Απίστευτοι νόμοι στον κόσμο-
Στο Μιλάνο είσαι υποχρεωμένος να χαμογελάς!

Αυτός ο νόμος είναι ιδιαίτερα παλιός και υποχρεώνει τους ανθρώπους να χαμογελούν μονίμως σε δημόσιους χώρους. Αυτός ο νόμος δεν ισχύει μόνο στα νοσοκομεία και στις κηδείες. Βέβαια, μπορεί να υπάρχει αυτός ο νόμος μέχρι και σήμερα, όμως δεν εφαρμόζεται μέχρι και σήμερα.

Στο Νιού Τζέρσι απαγορεύεται να φοράς αλεξίσφαιρο γιλέκο αν επιχειρήσεις να κάνεις έγκλημα

Δεν είναι μόνο το έγκλημα που πας να κάνεις ποινική πράξη. Ποινική πράξη είναι να φοράς και αλεξίσφαιρο γιλέκο. Δεν ξέρουμε βέβαια κατά πόσο κάποιος που έχει σκοπό να διαπράξει έτσι και αλλιώς ένα έγκλημα, θα ενδιαφερθεί ιδιαίτερα να τηρήσει την συγκεκριμένη νομοθεσία.

Απίστευτοι νόμοι στον κόσμο-
Στη Γαλλία μπορείς να παντρευτείς έναν νεκρό!

Στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο μια γυναίκα έχασε τον αρραβωνιαστικό της και ζήτησε αν γίνεται να τον παντρευτεί μετά θάνατον. Αυτός ο νόμος, υπάρχει μέχρι και σήμερα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια αίτηση η οποία θα αποδεικνύει ότι ο νεκρός, ότι ήθελε να σε παντρευτεί.

Την τελευταία φορά όπου μια γυναίκα παντρεύτηκε έναν νεκρό στην Γαλλία, ήταν το 2009, όπου μια γυναίκα έχασε τον πατέρα των δυο παιδιών της, τρεις ημέρες πριν τον γάμο τους.

Στην Ρωσία απαγορεύεται να μιλήσεις για την ομoφυλοφιλία στα παιδιά.

Τον νόμο τον θέσπισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, το 2013, και ουσιαστικά απαγορεύεται να μιλήσουμε σε παιδιά για την ύπαρξη της ομoφυλοφιλίας. Συγκεκριμένα, διώκεσαι ποινικά με φυλάκιση και πρόστιμα. Αν το παιδί σου είναι ομoφυλόφιλο δεν επιτρέπεται να του πεις ότι υπάρχουν κι άλλα άτομα σαν αυτά και ότι δεν είναι κακό να διαφέρει..

Απίστευτοι νόμοι στον κόσμο-
Στην Νορβηγία απαγορεύεται να πεθάνεις εκεί!

Ο νόμος ισχύει σε μια βόρεια περιοχή της Νορβηγίας. όπου εξαιτίας των ακραίων χαμηλών θερμοκρασιών, τα πτώματα δεν αποσυτίθενται και οι ιοί που τους οδήγησαν στον θάνατο, δεν εξαφανίζονται. Οι άνθρωποι που είναι άρρωστοι και είναι έτοιμοι να πεθάνουν, μεταφέρονται σε άλλη περιοχή της Νορβηγίας.

Στο Χονγκ Κονγκ επιτρέπεται να σκοτώσεις τον σύζυγό σου αν σε απατήσει!

Κι όμως ισχύει! Το μόνο που πρέπει να θυμούνται οι απατημένοι σύζυγοι, είναι ότι πρέπει να το κάνουν με γυμνά χέρια. Δεν επιτρέπεται η χρήση όπλων.

Το βίντεο που αποτέλεσε πηγή γι’ αυτό το άρθρο είναι το παρακάτω:

 

 

 

Close