8 διαφορές στο σώμα μίας γυναίκας και ενός άντρα που λίγοι γνωρίζουν

8 διαφορές στο σώμα μίας γυναίκας και ενός άντρα που λίγοι γνωρίζουν. Υπάρχουν 8 διαφορές στο σώμα μίας γυναίκας και ενός άντρα πέρα από τις προφανείς, που λίγοι γνωρίζουν. Ποιες είναι αυτές;

Προσπαθούμε να πετύχουμε την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο φύλα. Παρόλα αυτά θα ήταν ψέμα αν λέγαμε πως το αντρικό και το γυναικείο σώμα είναι ίδια και λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Πέρα από τα προφανή, υπάρχουν όμως και μερικές διαφορές ανάμεσα σε γυναίκες και άντρες όσων αφορά το σώμα τους που λίγοι γνωρίζουν.

Δείτε ακόμα Μπορείς να δεις από το διάστημα το Σινικό Τείχος; Καταρρίπτοντας 11 μύθους

Αυτές τις διαφορές αποφασίσαμε να τις μοιραστούμε μαζί σας στο σημερινό άρθρο. Ποιες είναι οι διαφορές στο σώμα ανάμεσα σε γυναίκες και άντρες; Μερικές από αυτές τις διαφορές δεν θα τις φανταζόσασταν ποτέ. Διαβάστε παρακάτω: 

Οι γυναίκες πάσχουν πιο συχνά από χρόνια δυσκοιλιότητα

Σίγουρα υπάρχουν και άντρες που πάσχουν από δυσκοιλιότητα αλλά φαίνεται ότι τα ποσοστά είναι μεγαλύτερα όσων αφορά τις γυναίκες. Αυτό οφείλεται σε μερικές διαφορές στο γαστρεντερικό σώμα ενός άντρα και μίας γυναίκας αλλά και την τάση που έχουν πολλές γυναίκες να αλλάζουν συχνά την διατροφή τους δοκιμάζοντας δίαιτες που ίσως δεν θα ‘πρεπε.

8 διαφορές στο σώμα μίας γυναίκας και ενός άντρα που λίγοι γνωρίζουν

Οι άντρες έχουν μεγαλύτερα δόντια από τις γυναίκες

Μία επιστημονική ομάδα πραγματοποίησε μία έρευνα σε 500 άτομα. Τα άτομα που έλαβαν μέρος προθυμοποιήθηκαν να αφήσουν τους επιστήμονες να πάρουν δείγματα από τα δόντια τους και διαπιστώθηκε ότι ακόμη και πολλά χρόνια μετά ένας επιστήμονας μπορεί να αναγνωρίσει το φύλο από τα δόντια και τα σαγόνια του σκελετού.

Αυτό διότι τα αντρικά δόντια και σαγόνια είναι μεγαλύτερα από τα γυναικεία. Έτσι φαίνεται πως σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα τα δόντια…έχουν φύλο.

8 διαφορές στο σώμα μίας γυναίκας και ενός άντρα που λίγοι γνωρίζουν

Οι άντρες έχουν δείκτη και παράμεσο σε ίδιο περίπου μήκος

Τα οιστρογόνα και η τεστοστερόνη είναι ορμόνες που καθορίζουν σε ένα βαθμό το μήκος των δαχτύλων σας. Έτσι οι περισσότερες γυναίκες έχουν παράμεσο λίγο μεγαλύτερο από τον δείκτη. Σε αντίθεση με τους άντρες που συνήθως ο παράμεσος έχει περίπου ίδιο μήκος με τον δείκτη.

8 διαφορές στο σώμα μίας γυναίκας και ενός άντρα που λίγοι γνωρίζουν

Οι άντρες έχουν μεγαλύτερες βλεφαρίδες από τις γυναίκες

Η τεστοστερόνη και τα ανδρογόνα γενικότερα είναι υπεύθυνα για την αυξημένη τριχοφυΐα σε ένα αντρικό σώμα αλλά και σε ένα γυναικείο όταν στην δεύτερη περίπτωση μία γυναίκα πάσχει από ορμονικές διαταραχές. Όπως και να ‘χει τα ανδρογόνα δεν επηρεάζουν μόνο τις τρίχες στο στέρνο ή στα χέρια.

Επηρεάζει και τις βλεφαρίδες που τις κάνουν να φαίνονται πιο πλούσιες και μακριές. Επίσης οι άντρες δεν βάφονται σε τέτοια συχνότητα όπως οι γυναίκες. Αυτό σημαίνει πως δεν επιβαρύνουν τις βλεφαρίδες τους με χημικά που τις αποδυναμώνουν.

8 διαφορές στο σώμα μίας γυναίκας και ενός άντρα που λίγοι γνωρίζουν

Οι γυναίκες ερωτεύονται πιο αργά από ότι οι άνδρες

Δεν ξέρουμε κατά πόσο ισχύει αυτό, πάντως έρευνα έχει δείξει ότι το 25% των αντρών που συμμετείχαν ερωτεύτηκαν μεταξύ τρίτου και τέταρτου ραντεβού ενώ μόλις το 15% των γυναικών που συμμετείχαν είχαν παρόμοια αποτελέσματα. Σίγουρα πάντως αυτό έχει να κάνει και λίγο με τον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου.

8 διαφορές στο σώμα μίας γυναίκας και ενός άντρα που λίγοι γνωρίζουν

Οι άντρες όταν είναι ελεύθεροι μυρίζουν διαφορετικά

Άλλη μία πληροφορία που την μοιραζόμαστε μαζί σας με κάθε επιφύλαξη, απλά μας έκανε να γελάσουμε. Σύμφωνα με μία μερίδα επιστημόνων οι άντρες που είναι ελεύθεροι έχουν αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης και αυτό οδηγεί σε μία πιο έντονη μυρωδιά.

Επίσης άλλοι υποστηρίζουν ότι οι άντρες που είναι εκτός σχέσης δεν προσέχουν και τόσο την υγιεινή τους, όσο αν βρίσκονταν εντός σχέσης. Και πάλι όμως έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του καθενός οπότε αυτή η πληροφορία δεν ξέρουμε κατά πόσο στέκει επιστημονικά.

8 διαφορές στο σώμα μίας γυναίκας και ενός άντρα που λίγοι γνωρίζουν

Δείτε ακόμα Γυναίκα γέννησε το παιδί της 2 φορές σε 3 μήνες

Σίγουρα όμως είναι μία πληροφορία που μπορείτε να την πείτε σε μία παρέα για να γελάσετε. Μπορεί και όχι. Επιστήμονες δεν είμαστε, αλλά οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς!

Οι γυναίκες βλέπουν πιο συχνά εφιάλτες από τους άντρες

Δεν ξέρουμε για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό αλλά οι γυναίκες έχουν συχνά εφιάλτες που τις κυνηγούν, τις απειλούν, έχουν χαθεί ή έχουν μπερδευτεί. Ίσως επειδή ζούμε σε μία κοινωνία σε διαρκής ανασφάλεια από την δουλειά μέχρι και το να γυρίσουμε σπίτι μας μόνες μετά τις 12…Ποιος ξέρει;

8 διαφορές στο σώμα μίας γυναίκας και ενός άντρα που λίγοι γνωρίζουν

Bonus: Οι άντρες δεν επισκέπτονται τόσο συχνά τον γιατρό

Αυτή είναι μία πραγματικότητα που αφορά κυρίως άντρες παλιότερης γενιάς. Σε αυτό μεγάλο ρόλο παίζουν τα στερεότυπα που μέχρι πριν μερικά χρόνια ήθελαν τον άντρα αγέρωχο, άτρωτο, κολόνα του σπιτιού και άλλα τέτοια κλισέ και σ3ξιστικά.

Έτσι όταν ένας άντρα αρρώσταινε θεωρούσε ότι είναι ντροπή να πάει στον γιατρό. Δεν δεχόταν υποδείξεις από κανένα επειδή είναι…άντρας και δεν ήθελε να νιώσει ότι χάνει τις δυνάμεις του. Αυτή η νοοτροπία δυστυχώς ταξίδεψε από γενιά σε γενιά και πλέον έχουν άντρες που δεν είναι συνεπείς με τον γιατρό αλλά δεν ξέρουν ακριβώς τον λόγο.

8 διαφορές στο σώμα μίας γυναίκας και ενός άντρα που λίγοι γνωρίζουν

Διαβάστε όλα τα περίεργα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close