Άγγελος θανάτου: Ο νοσοκόμος που σκoτωσε 70 ασθενείς για να μην πονούν

Άγγελος θανάτου: Ο νοσοκόμος που σκoτωσε 70 ασθενείς για να μην πονούν! Δυστυχώς σε όλο τον κόσμο, έχουν εμφανιστεί μέσα στα χρόνια νοσοκόμοι που ξέσπασαν τα αρρωστημένα τους ένστικτα πάνω στους ανήμπορους ασθενείς τους. Όταν επισκεπτόμαστε τα νοσοκομεία, σκεφτόμαστε ότι εκεί θα μας περιποιηθούν.

Ακόμη και σε μία Ελλάδα με τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της υγείας, κανείς από εμάς δεν σκέφτηκε ότι ένας νοσοκόμος ή ένας γιατρός, θα θελήσει να μας κάνει εσκεμμένα κακό. Στο εξωτερικό λοιπόν υπήρξε ένας νοσοκόμος που είχε έναν αρρωστημένο τρόπο να “περιποιείται” τους ασθενείς του.

Δείτε ακόμα την Σύγχρονη Μήδεια: Πνίγηκε μαζί με τα παιδιά της για να εκδικηθεί τον άντρα της

Για να τους γλιτώσει από τους πόνους, έδινε τέλος στη ζωή τους. Ομολόγησε τις δ@λοφονίες 70 ασθενών για να τους γλιτώσει από τους πόνους και κατάφερε να γλιτώσει την θανατική ποινή. Ας θυμηθούμε την ιστορία που στιγμάτισε τον κόσμο. Διαβάστε παρακάτω: 

Λίγα λόγια για τον διαβολικό νοσοκόμο

Ο διαβολικός νοσοκόμος ήταν ο Ντόναλντ Χάρβεϊ ήταν ένας Αμερικάνος νοσοκόμος, κατά συρροή δολοφόνος. Αυτός ο νοσοκόμος σκ@τωσε 37 ασθενείς αλλά εκτιμάται ότι ο αριθμός των θυμάτων έφτανε τα 57 άτομα. Ο νοσοκόμος ισχυρίστηκε ότι σκ@τωσε πάνω από 70 ανθρώπους για να τους ανακουφίσει από τον πόνο.

Ο νοσοκόμος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 1987. Το 2017 βρέθηκε νεκρός στο κελί του.

Το χρονικό της ιστορίας

Ο νοσοκόμος λοιπόν που έφερε το όνομα Ντόναλντ Χάρβεϊ, γεννήθηκε στις 15 Απριλίου του 1952, στο Butler County του Οχάιο, στην Αμερική. Ήταν ομοφυλόφιλος και γι’ αυτόν τον λόγο δεν ήταν αποδεκτός στο σχολείο από τους συμμαθητές του.

Γι’ αυτόν τον λόγο εγκατέλειψε την ένατη τάξη και ξεκίνησε να εργάζεται ως νοσοκόμος στα 18 του χρόνια. Η πρώτη του δουλειά λοιπόν ήταν σε ένα νοσοκομείο με ηλικιωμένους στο Marymount Hospital στο Κεντάκι. Από τους πρώτους 10 μήνες που δούλεψε στο συγκεκριμένο νοσοκομείο ομολόγησε ότι σκ@τωσε 12 ασθενείς.

Σύμφωνα με τον ίδιο προχώρησε σε αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις για να ανακουφίσει τους ηλικιωμένους ασθενείς από τον πόνο που ένιωθαν. Μάλιστα αποκαλούσε συχνά τον εαυτό του ως “Άγγελο θανάτου” . Τις περισσότερες φορές τους έπνιγε με τα μαξιλάρια τους, αλλά οι μέθοδοι που χρησιμοποιούσε διέφεραν συχνά.

Τους έδινε αρσενικό, κυανιούχο, ινσουλίνη και διάφορα δηλητήρια μέσω ένεσης ή  μέσω του φαγητού τους. Δεν ήταν λίγες οι φορές που τους απενεργοποιούσε το τεχνικό οξυγόνο ενώ τους χορηγούσε πολλές φορές υγρό μολυσμένο από ηπατίτιδα Β για να μολυνθούν.

Ο νοσοκόμος δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι σε μερικές περιπτώσεις σκ@τωνε τα θύματά του απλά και μόνο επειδή τον είχαν νευριάσει. Συνήθως σκ@τωνε τους ασθενείς που υπέφεραν από την καρδιά τους, αλλά αυτό δεν ήταν δεδομένο.

Ένα 12χρονο παιδί και ο εραστής του Carl Hoeweler ήταν ακόμη δύο θύματά του. Τον δεύτερο τον σκ@τωσε όταν κατάλαβε ότι τον απατούσε και πήρε την απόφαση να κάνει κάτι δραστικό για να πάρει την εκδίκησή του. Δηλητηρίασε το φαγητό του με αρσενικό έτσι ώστε να είναι άρρωστος και να μην μπορεί να βγει από το σπίτι.

Άγγελος θανάτου: Ντόναλντ Χάρβεϊ ο νοσοκόμος που σκότωνε τους ασθενείς του

Θύματά του ήταν επίσης και δύο γειτόνισσές του. Στην πρώτη, έριξε στο ποτό της, μολυσμένο υγρό με ηπατίτιδα Β και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μολυνθεί. Η άτυχη γυναίκα ονομάζονταν Diane Alexander. Η δεύτερη που έφερε το όνομα Helen Metzger, δηλητηριάστηκε από τον νοσοκόμο με αρσενικό.

Επίσης σκ@τωσε τον πατέρα του εραστή του χρησιμοποιώντας και πάλι αρσενικό.

Η αποκάλυψη

Ο νοσοκόμος κατάφερνε να δρα ανενόχλητος για 17 ολόκληρα χρόνια χωρίς να κινήσει τις υποψίες. Τον Μάρτιο του 1987 όμως αυτή η τρέλα έλαβε τέλος. Η νεκροψία που έγινε στον Τζον Πάουελ, ο οποίος έχασε την ζωή του ξαφνικά ύστερα από νοσηλεία αρκετών μηνών αποκάλυψε την τρομαχτική αλήθεια.

Ο άτυχος άνδρας ζούσε με υποστηρικτικό μηχανισμό διότι είχε πάθει ένα ατύχημα με την μηχανή του. Στον οργανισμό του λοιπόν εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητας κυανιδίου. Ο Χάρβεϊ έγινε ο κύριος ύποπτος, αφού οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο νοσοκόμος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το Cincinnati V.A. Medical Hospital.

Ο λόγος που τον οδήγησε στην παραίτησή του ήταν ότι είχε πιαστεί να κλέβει ανθρώπινα μέλη για να εκτελεί τελετουργίες. Όταν τον κάλεσαν για ανάκριση ο ίδιος ομολόγησε πως αυτός ήταν ο δ@λοφόνος.

Μάλιστα ο δημοσιογράφος Pat Minarcin στο Σινσινάτι δεν μπορούσε να αφήσει την υπόθεση ακάλυπτη. Του ήταν αδιανόητο πως ένας νοσοκόμος φρόντιζε σχεδόν 20 χρόνια ασθενείς και ξαφνικά βρέθηκε να σκ@τωνει κάποιον ασθενή χωρίς να είχε επαναλάβει αυτή την πράξη στο παρελθόν.

Άγγελος θανάτου: Ντόναλντ Χάρβεϊ ο νοσοκόμος που σκότωνε τους ασθενείς του

Ο δημοσιογράφος λοιπόν ξεκίνησε έρευνα και αποκάλυψε πως αρκετές νοσοκόμες του Cincinnati’s Drake Memorial Hospital είχαν παρατηρήσει μία αύξηση στους θ@νάτους για τουλάχιστον 7 μήνες, όσο δούλευε εκεί ο νοσοκόμος.

Είχαν αναφέρει στους ανωτέρους αυτή την αύξηση θ@νατων όμως εκείνοι είχαν επιλέξει να μην κάνουν τίποτα. Ο δημοσιογράφος κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετά αποδεικτικά στοιχεία που συνέδεαν τον Χάρβεϊ με τουλάχιστον 24 δολοφ@νίες σε μία περίοδο τεσσάρων ετών.

Ο διαβολικός νοσοκόμος κατάφερνε να περνά απαρατήρητος από τους υπόλοιπους νοσοκόμους διότι τα θύματά του ήταν άνθρωποι μεγάλης ηλικίας με βαριές ασθένειες οπότε ο θάνατός τους, ήταν ζήτημα χρόνου.

Η ομολογία και η ποινή

Ο δικηγόρος του νοσοκόμου ήταν ο Bill Whalen ο οποίος ενημερώθηκε σχετικά με τα ευρήματα του δημοσιογράφου Minarcin και ρώτησε τον Χάρβεϊ αν έχει διαπράξει κι άλλες δ@λοφονίες. Εκείνος απάντησε ότι με μία πρόχειρη εκτίμηση είχε σκ@τώσει περίπου 70 άτομα.

Ήταν σίγουρο λοιπόν πως τον δ@λοφόνο τον περίμενε η θανατική ποινή. Για να σώσει τον πελάτη του λοιπόν ο Bill, πρότεινε στους εισαγγελείς, αντί για θανατική ποινή να τον καταδικάσουν σε ισόβια κάθειρξη. Σαν αντάλλαγμα ο πελάτης του θα ομολογούσε όλους τους φ@νους που διέπραξε.

Εκείνοι δέχτηκαν και ο Χάρβεϊ ομολόγησε πως είχε σκ@τώσει 24 ανθρώπους. Μάλιστα σε μία δήλωση του είχε αναφέρει ότι:  «Ένιωσα ότι έκανα το σωστό. Βγάζω τους ανθρώπους από τη δυστυχία τους. Ελπίζω αν είμαι ποτέ άρρωστος και γεμάτος σωλήνες ή στηριζόμενος από αναπνευστική συσκευή, κάποιος να έρθει και να το τελειώσει».

Άγγελος θανάτου: Ντόναλντ Χάρβεϊ ο νοσοκόμος που σκότωνε τους ασθενείς του

Ο Χάρβεϊ εξετάστηκε από ψυχιάτρους μετά την σύλληψή του και αποδείχθηκε πως είχε κακ@ποιηθεί σ3ξουαλικά από συγγενείς του. Τον Αύγουστο του 1987 κρίθηκε ένοχος για 24 δ@λοφονίες πρώτου βαθμού και καταδικάστηκε τρεις φορές σε ισόβια κάθειρξη.

Στην πορεία όμως ομολόγησε άλλες 13 δ@λοφονίες που είχε διαπράξει στο νοσοκομείο Marymount στο Κεντάκι, τη δεκαετία του 1970. Προστέθηκαν άλλα 20 χρόνια στην ποινή του. Κρίθηκε λοιπόν ένοχος για 37 δ@λοφονίες και φυλακίστηκε στο σωφρονιστικό ίδρυμα του Τολέδο στις 26 Οκτωβρίου του 1987.

Η πρώτη του ακρόαση για απαλλαγή είχε προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2043. Στις 28 Μαρτίου του 2017 όμως βρέθηκε βαριά τραυματισμένος στο κελί του, ύστερα από βαριά χτυπήματα και άφησε την τελευταία του πνοή δύο μέρες μετά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

All photos via: mixanitouxronou.gr

Close