Άγγιγμα ψυχής-πληροφορίες-για-την-σειρά-αντιδράσεις-Χριστόδουλος-

Το Μαύρο Ρόδο ξεκίνησε να προβάλλεται φέτος στους τηλεοπτικούς μας δέκτες και έχει αγαπηθεί πολύ από ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Μερικά χρόνια πριν όμως το Άγγιγμα Ψυχής, ήταν μία σειρά – επανάσταση για την εποχή, αφού πρόβαλλε τον έρωτα ανάμεσα σε έναν αρχιμανδρίτη και μία φοιτήτρια. Την θυμάστε την σειρά;

Βρε την Πολυξένη μας…

Φέτος, η ελληνική μυθοπλασία έχει πάρει τα πάνω της. Προβάλλονται τόσες πολλές σειρές, που ο κόσμος πραγματικά δεν ξέρει τι να πρωτοδεί και αυτό είναι κάτι πολύ ευχάριστο, ύστερα από τον “πάγο” που είχαν φάει οι Έλληνες ηθοποιοί, τα πρώτα χρόνια της κρίσης αλλά και κατά την διάρκεια της καραντίνας.

Μέσα σε αυτές τις σειρές, είναι και το Μαύρο Ρόδο, που εξιστορεί την ζωή των καλογριών αλλά και τον έρωτα ανάμεσα σε μία νεαρή που θέλει να γίνει καλόγρια και σε έναν νεαρό, που προσπαθεί να την κερδίσει. Κι αν αυτή η σειρά σας φαίνεται ξεχωριστή από τα αναμενόμενα, που να μάθετε για το Άγγιγμα Ψυχής.

Δείτε ακόμα Μαύρο Ρόδο: Το θαύμα που θα ανατρέψει τα πάντα

Προβλήθηκε την σεζόν 1998-1999 και μιλούσε για τον έρωτα ανάμεσα σε έναν αρχιμανδρίτη και μία φοιτήτρια. Όπως καταλαβαίνετε ήταν ένα πρωτότυπο σενάριο για τα ελληνικά δεδομένα και μέχρι και ο μακαριστός Χριστόδουλος είχε κάνει δηλώσεις πριν την προβολή της. Διαβάστε παρακάτω: 

Την σεζόν 1998-1999 προβλήθηκε στους τηλεοπτικούς δέκτες η ελληνική σειρά Άγγιγμα Ψυχής. Μία σειρά που από την αρχή ήταν σίγουρο ότι θα διχάσει την ελληνική κοινωνία αλλά και θα τεστάρει την ανεκτικότητα και την προοδευτικότητά της.

Άγγιγμα ψυχής-πληροφορίες-για-την-σειρά-αντιδράσεις-Χριστόδουλος-

Η σειρά μιλούσε για τον αρχιμανδρίτη πατήρ Ιωάννη και την νεαρή Δέσποινα, 20 χρονών και φοιτήτρια. Οι δυο τους έμελλαν να ερωτευτούν παράφορα. Τα πρώτα δημοσιεύματα για την σειρά, προτού καλά καλά δείξει το πρώτο της επεισόδια έδιναν και έπαιρναν.

Δείτε ακόμα Yπόδειγμα οικογενειάρχη εν ζωή κατά συρροή βιαστής μετά θάνατο – Πώς αποκαλύφθηκε η δράση του

Η προβολή μίας τέτοιας σειράς, έφτασε μέχρι και στους εκκλησιαστικούς κύκλους με την αρχιεπισκοπή, να βγαίνει και να κάνει σχετικές δηλώσεις. Τα πρώτα δημοσιεύματα βλέπετε μιλούσαν για τον έρωτα ανάμεσα σε έναν αρχιμανδρίτη και σε μία άθεη φοιτήτρια.

Παρόλο που οι σειρές με ερωτικούς δεσμούς και παράνομους έρωτες μέχρι και σήμερα είναι από τις πιο εμπορικές στην Ελλάδα, μία τέτοια σειρά ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων σε ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού.

Άγγιγμα ψυχής-πληροφορίες-για-την-σειρά-αντιδράσεις-Χριστόδουλος-

Ο σκηνοθέτης της σειράς ήταν ο Μανούσος Μανουσάκης. Επειδή δεν ήθελε να ανοίξει κόντρα με την εκκλησία, κάλεσε τότε τον μακαριστό Χριστόδουλο σε μία ιδιωτική συνάντηση για να του εξηγήσει μερικά πράγματα.

Δείτε ακόμα Κώστας Πάσσαρης: Άλλος άνθρωπος ο διαβόητος κακοποιός 21 χρόνια μετά την φυλάκιση του

Αρχικά του εξήγησε πως η σειρά δεν ήθελε να θίξει την ελληνική ορθοδοξία και την εκκλησία. Δεν ήθελε να στοχεύσει στον παράνομο έρωτα του αρχιμανδρίτη, αλλά στην εσωτερική του πάλη με τα “πάθη” τους.

Επίσης σημείωσε ότι ακούστηκαν πολλές ανακρίβειες για την σειρά από τα τότε δημοσιεύματα και η σειρά σε καμία περίπτωση δεν θέλει να θίξει τα χρηστά ήθη της εκκλησίας. Κάθε άλλο παρά να τα αναδείξει ήθελε. Ο μακαριστός Χριστόδουλος άκουσε με προσοχή τον σκηνοθέτη και συμφώνησε μαζί του, λέγοντας ότι η εκκλησία δεν λογοκρίνει.

Άγγιγμα ψυχής-πληροφορίες-για-την-σειρά-αντιδράσεις-Χριστόδουλος-

Το μόνο που δεν ήθελε, είναι η πρωταγωνίστρια να προβάλλονταν σαν άθεη. Παρόλο που ο μακαριστός Χριστόδουλος στήριξε την συγκεκριμένη σειρά, οι αντιδράσεις ήταν πολλές τόσο από ένα μεγάλο μέρος του κόσμου όσο και από εκκλησιαστικούς συλλόγους.

Δείτε ακόμα Τα αυτοκίνητα του παρελθόντος και οι ανέσεις που τα σημερινά αυτοκίνητα δεν μπορούν ούτε να φανταστούν

Μηνύσεις που ζητούσαν την διακοπή της σειράς αλλά και απαιτούσαν από τον Μανούσο Μανουσάκη, ένας τέτοιος έρωτας να μην έχει χαρούμενο τέλος, έδιναν και έπαιρναν, αν και τα ελληνικά δικαστήρια, δεν δικαίωσαν τους μηνυτές.

Δεν ήταν όμως και λίγοι ιερείς και μητροπολίτες που παραδέχονταν μέσα σε συζητήσεις ότι έβλεπαν την σειρά. Παρόλα αυτά, η σειρά είχε τηλεθέαση άνω του 70% σε κάθε επεισόδιο. Δηλαδή πάνω από 2.000.000 θεατές.

Άγγιγμα ψυχής-πληροφορίες-για-την-σειρά-αντιδράσεις-Χριστόδουλος-

Το Άγγιγμα Ψυχής ολοκλήρωσε τα επεισόδια, το Καλοκαίρι του 1999 με περισσότερους από 3.000.000 τηλεθεατές να είδαν το τέλος. Παρόλα αυτά το τέλος μάλλον δυσαρέστησε τους θαυμαστές και ευχαρίστησε τους εκκλησιαστικούς κύκλους που από την αρχή, είχαν τις αντιρρήσεις τους. Ο πατήρ Ιωάννης και η Δέσποινα, δεν κατέληξαν μαζί.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μηχανή του χρόνου στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close