Το αρχαίο "Λύκειο" στην Αθήνα: Η εντυπωσιακή ιστορία_

Το αρχαίο” Λύκειο στην Αθήνα και η εντυπωσιακή του ιστορία. Σίγουρα ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός έχει πολλά ακόμη να μας δείξει και φαίνεται πως το αρχαίο “Λύκειο” στην Αθήνα, είναι από τα πιο νέα και σημαντικότερα ευρήματα. Σήμερα λοιπόν θα δούμε την εντυπωσιακή ιστορία του αρχαίου “Λυκείου” στην Αθήνα.

Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός άλλωστε έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι έχει να δείξει και να προσφέρει πολλά στην σύγχρονη Ελλάδα αλλά και σε όλη την υπόλοιπη ανθρωπότητα. Ευρήματα από τα αρχαία ελληνικά χρόνια, συνεχίζουν να ανακαλύπτονται ακόμη και σήμερα.

Δείτε ακόμα Οϊμιάκον: Αυτό είναι το πιο παγωμένο χωριό στην Γη

Το αρχαίο “Λύκειο” στην Αθήνα, φαίνεται πως είναι από τα πιο πρόσφατα ευρήματα που αφορούν την αρχαία Ελλάδα. Στο σημερινό άρθρο λοιπόν, θα μάθουμε την σπουδαία του ιστορία. Διαβάστε παρακάτω: 

Λίγα λόγια για το αρχαίο Λύκειο των Αθηνών!

Το αρχαίο “Λύκειο” στην Αθήνα όπως σας αναφέραμε και στον πρόλογο είναι από τις πιο σύγχρονες ανακαλύψεις που αφορούν την αρχαία Ελλάδα. Έχει ανοίξει τις πύλες του εδώ και μία δεκαετία περίπου αν και τώρα με την καραντίνα δυστυχώς είναι κλειστό.

Είναι από τους πιο καινούριους αρχαιολογικούς χώρους στην Αθήνα. Με το άνοιγμα του αρχαιολογικού χώρου άνοιξε μαζί και ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της ελληνικής αρχαίας ιστορίας όπως εξελίχθηκε στην αρχαία Αθήνα.

Ο χώρος αυτός ονομάζεται Λύκειο και αποτελεί στην πραγματικότητα την φημισμένη σχολή του Αριστοτέλη. Το αρχαίο Λύκειο της Αθήνας βρίσκεται στην οδό Ρηγίλλης και συγκεκριμένα σε πολύ κοντινή απόσταση από το Ωδείο των Αθηνών.

Το Λύκειο ή αλλιώς Λύκαιο, όπως θα ακούσεις να το αποκαλούν πολλοί, ήταν ουσιαστικά ένας ναός αφιερωμένος στον Θεό Απόλλωνα. Μάλιστα ήταν η πιο γνωστή σχολή φιλοσοφίας που αφορούσε την Περιπατητική, και ιδρύθηκε από τον Αριστοτέλη το 334 π.Χ.

Αποδεικνύεται από πολλές αρχαίες μαρτυρίες, πως το Λύκειο στην αρχαιότητα, αποτελούσε ένα πανέμορφο κτίριο. Βρισκόταν σε ένα ειδυλλιακό καταπράσινο προάστιο στα ανατολικά των Αθηνών, έξω από την πύλη του Διοχάρους.

Το_αρχαίο_Λύκειο_στην_Αθήνα_πληροφορίες_

Photo via: enalaktiko.eu

Το αρχαίο Λύκειο της Αθήνας σήμερα!

Η αλήθεια είναι πως η καραντίνα δεν μας επιτρέπει να επισκεπτόμαστε αρχαίους ελληνικούς χώρους και όχι μόνο. Όμως όταν με το καλό ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και βγούμε και πάλι από το σπίτι, είναι σημαντικό να επισκεφθούμε το αρχαίο Λύκειο των Αθηνών.

Προτού το κάνουμε όμως, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και τι μπορούμε να δούμε στο αρχαίο Λύκειο των Αθηνών, σήμερα όταν περάσει η φουρτούνα του κορονοϊού. Σε αυτόν τον αρχαιολογικό χώρο λοιπόν απλώνεται όλη η πρακτική εφαρμογή της θεωρίας του Αριστοτέλη.

Όλα όσα απέμειναν από τον χώρο που γινόταν η πρακτική εξάσκηση των μαθητών του Αριστοτέλη. Είναι ένα κτίριο ιδιαίτερα επιβλητικό. Στο κτίριο υπάρχει και η παλαίστρα. Είναι ένα μεγάλο κτίριο του δεύτερου μισού του 4ου αιώνα π.Χ.

Διατηρήθηκε, επισκευάστηκε και προστέθηκαν μερικά πράγματα για περίπου επτά αιώνας, μέχρι και τις αρχές του 4ου αιώνα μ.Χ. Τότε ήταν που δυστυχώς εγκαταλείφθηκε οριστικά. Το κτίριο, αποτελείται από μία εσωτερική αυλή που καλύπτει περίπου μισό στρέμμα.

Η αυλή, περιβάλλεται από μεγάλες στοές στις τρεις πλευρές της. Πίσω από κάθε στοά αναπτύσσονται με αξιοπρόσεκτη συμμετρία, ορθογώνια και αρκετά ευρύχωρα δωμάτια. Όταν μπορέσουμε να βρεθούμε στο αρχαίο Λύκειο της Αθήνας, θα δούμε ότι καλύπτει περίπου 11 στρέμματα.

Το_αρχαίο Λύκειο_στην_Αθήνα_

Photo via: newsgf.net

Οι άνθρωποι που θα το επισκεφθούν, θα έχουν την τύχη να βρεθούν σε ένα αρχαιολογικό τόπο που θα τους γεμίσει γαλήνη. Είναι ένα μέρος γεμάτο ενδημικά φυτά όπως είναι οι λεβάντες, η ρίγανη, το θυμάρι και οι ελιές.

Καθώς διασχίζεις το μέρος, ενημερώνεσαι από πινακίδες για την ιστορία του χώρου. Βρίσκονται στο σημείο διάφορα τμήματα της παλαίστρας του Γυμνασίου από την φάση των ρωμαϊκών χρόνων. Επίσης θα βρεις δύο υπόκαυστες δεξαμενές, λουτρά του Εφηβείου-Διδασκαλείου, του Κονιστηρίου, του ελαιοθεσίου, όπου εκεί οι αθλητές αλείφονταν με λάδι.

Επίσης,. θα δεις από κοντά την λεγόμενη Βιβλιοθήκη – Αναγνωστήριο. Σίγουρα είναι ένας αρχαιολογικός χώρος που αξίζει να επισκεφθείς. Το μόνο που μένει τώρα, είναι να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη μέχρι να ανοίξουν και πάλι τα μέτρα και να γυρίσει η ζωή μας στην παλιά της κανονικότητα.

Το_αρχαίο Λύκειο_στην_Αθήνα_

Photo via: onlarissa.gr

Διαβάστε όλες τις προτάσεις για αποδράσεις σας στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

 

 

 

Close