Δόκτωρ Σατανάς : Ο γιατρός που Καταδικάστηκε για 27 εγκλήματα

Δόκτωρ Σατανάς :Οι αποτρόπαιες πράξεις του Γάλλου γιατρού Marcel Petiot εχουν αποτυπωθεί στην γαλλική κοινωνία. Στον υπόλοιπο κόσμο όμως, φαίνεται πως η ιστορία του, δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή. Ο Γάλλος γιατρός λοιπόν φαίνεται πως κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εκμεταλλευόμενος τις συνθήκες, σκoτωνε αβοήθητους ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, o Δόκτωρ Σατανάς υποσχόταν στα μελλοντικά του θύματα ένα ασφαλή καταφύγιο. Αφού τον εμπιστευόντουσαν και τον ακολουθούσαν, τα σκoτωνε και τα ασβέστωνε. Ο Γάλλος γιατρός λέγεται πως είχε σκoτώσει 63 άτομα. Καταδικάστηκε όμως για τα 27 από αυτά.

Δείτε ακόμα Απόστολος Κοσμάς: Σκότωσε το ίδιο του παιδί γιατί δεν ήθελε να βλέπει την οικογένειά του να βασανίζεται!

Ήταν τόσο δαιμόνιος, που για αρκετά χρόνια διέφευγε από την αστυνομία της Γαλλίας ενώ είχε καταφέρει να μπει στην ομάδα, που ερευνούσε τα στοιχεία για να τον συλλάβουν. Θα διαβάσουμε περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία του, παρακάτω:

Τα πρώτα χρόνια της ζωής του

Ο Γάλλος γιατρός, γνωστός και ως “Δρ Σατανάς” γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 1897 στην Οσέρ της Γαλλίας. Ο άγριος χαρακτήρας του έκανε την εμφάνισή του από τα 11 του κιόλας χρόνια. Συγκεκριμένα στην ηλικία των 11, πήρε το όπλο του πατέρα του στο σχολείο και πυροβόλησε.

Αρκετές φορές μάλιστα, έκλεβε και κατέστρεφε δημόσιες περιουσίες. Αφού είχε καταφέρει να αποβληθεί πολλές φορές από το σχολείο, μπόρεσε και αποφοίτησε. Εντάχθηκε λοιπόν στον στρατό. Ακόμη και στον στρατό όμως έβγαινε πολλές φορές εκτός υπηρεσίας γιατί τον είχαν πιάσει πολλές φορές να κλέβει.

Στο τέλος οι αξιωματικοί τον απάλλαξαν από τα καθήκοντά του, ύστερα από σύσταση ψυχιάτρου να εισαχθεί σε ψυχιατρικό άσυλο. Για κάποιον λόγο όμως ο Petiot κατάφερε να μην μπει ως ασθενής αλλά ως γιατρός, αφού αποφοίτησε από την ιατρική σχολή

«Δόκτωρ Σατανάς» !Η ιστορία του γιατρού που Καταδικάστηκε για 27 εγκλήματα

Photo via: news.yahoo.com

Το πρώτο θύμα του Δόκτωρ Σατανά και η…πολιτική του καριέρα!

Πολλοί έχουν υποστηρίξει ότι το πρώτο θύμα του “Δρ Σατανά” ήταν η Louise Delaveau. Η Louise Delaveau ήταν ερωμένη του γιατρού και κoρη ενός ασθενή του στο νοσοκομείο της Villeneuve-sur-Yonn όπου εργαζόταν. Η γυναίκα εξαφανίστηκε το 1926, δηλαδή λίγο μετά την γνωριμία και την αρχή της σχέσης τους.

Όταν οι αστυνομικές αρχές ξεκίνησαν τις έρευνες για την εξαφάνισή της, πολλοί γείτονες παραδέχτηκαν ότι είδαν τον γιατρό να βάζει στο αμάξι του ένα μεγάλο μπαούλο. Πιθανότατα αυτό το μπαούλο έκρυβε μέσα το πτwμα της άτυχης κοπέλας. Παρόλα αυτά οι αρχές δεν κατάφεραν να βρουν στοιχεία που να τον συνδέει με την εξαφάνιση.

Λίγο καιρό μετά την εξαφάνιση της κοπέλας ο Petiot αποφάσισε να ακολουθήσει πολιτική καριέρα και έθεσε υποψηφιότητα ως δήμαρχος, στην πόλη Villeneuve-sur-Yonn. Κατάφερε και κέρδισε τις εκλογές και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να καταχραστεί τα χρήματα της πόλης και να κλείνει διαρκώς επαγγελματικές συμφωνίες προς δικό του όφελος.

Η πολιτική του καριέρα

Αφού έκανε μια σύντομη καριέρα στην πολιτική και πέρασε μερικές μέρες στην φυλακή εξαιτίας της κλεπτομανίας του, το έσκασε με την γυναίκα και τον γιo του στο Παρίσι. Εκεί κατάφερε να ανοίξει δικό του ιατρείο. Αυτό βέβαια, δεν τον εμπόδισε στο να συνεχίσει τις παράνομες πράξεις του.

Κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου ο Petiot αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση, για να καταφέρει να κάνει πράξη τα αποτρόπαια εγκλήματά του. Η Γαλλία τότε, είχε χωριστεί σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος ήταν υποστηρικτές των Ναζί και το δεύτερο προσπαθούσε ενεργά να ανατρέψει την Γκεστάπο.

Ο γιατρός λοιπόν, εκμεταλλευόταν τον φόβο των ανθρώπων εκείνης της εποχής για να κάνει πράξη τις φρiκιαστικές ιδέες που είχε στο μυαλό του.

«Δόκτωρ Σατανάς» !Η ιστορία του γιατρού που Καταδικάστηκε για 27 εγκλήματα

Photo via: spiegel.de

Πως δρούσε ο “Δόκτωρ Σατανάς” όμως;

Φυσικά ο Petiot δεν ήθελε κανείς να καταλάβει την δράση του. Έτσι έγινε μέλος της Γαλλικής Αντίστασης, έτσι ώστε να κερδίσει τον θαυμασμό και την εμπιστοσύνη των ανθρώπων. Μέσω αυτής της συμμετοχής επίσης, έκρυβε τις παράνομες δράσεις του. Μια από αυτές ήταν και η παράνομη πώληση φαρμάκων.

Μάλιστα δεν δίστασε να κρύβει Εβραίους στο σπίτι του, έτσι ώστε να τους “γλιτώσει” από τους Ναζί με αντίτιμο τα 25.000 φράγκα. Καταφύγιο στο σπίτι του έδινε επίσης σε αγωνιστές της Αντίστασης, σε κλέφτες και σκληρούς εγκληματίες που φυσικά όλοι αυτοί, προσπαθούσαν να γλιτώσουν την σύλληψη.

Ενώ πολλοί θα χαρακτήριζαν αυτές τις πράξεις το λιγότερο ευγενικές, ο Petiot ήθελε απλά να ξεγελάσει αυτούς τους ανθρώπους και να τους στήσει παγίδα θανάτου.

«Δόκτωρ Σατανάς» !Η ιστορία του γιατρού που Καταδικάστηκε για 27 εγκλήματα

Photo via: news.yahoo.com

Δόκτωρ Σατανάς :Οι δολοφoνίες

Ο γιατρός λοιπόν δρούσε με το όνομα «Dr. Eugene» και είχε δύο συνεργούς, οι οποίοι έβρισκαν και τα θύματά του. Ο γιατρός, έλεγε στα θύματά του, ότι για να μπορέσουν να βγουν από την Γαλλία έπρεπε πρώτα να εμβολιαστούν. Φυσικά οι άνθρωποι τον πίστευαν και δέχονταν να κάνουν το εμβόλιο.

Στην πραγματικότητα όμως αυτό το εμβόλιο ήταν ένεση με κυάνιο που έδινε τέλος στη ζωή των άτυχων ανθρώπων. Στην συνέχεια ο Petiot έκλεβε τα προσωπικά τους αντικείμενα και πετούσε τα σώματά τους στον ποταμό Σηκουάνα.

Η Γκεστάπο όμως θα ανάγκαζε τον Petiot να αλλάξει στρατηγική. Βλέπετε, η συνεχής παρουσία της Γερμανικής κρατικής μυστικής αστυνομίας στους δρόμους της Γαλλίας, εμπόδιζε τον Petiot να βγάζει τα πtώματα από το σπίτι του και να τα ξεφορτώνεται. Έτσι ξεκίνησε να ρίχνει τα άψυχα σώματα μέσα σε ασβέστη.

Η γκεστάπο

Η Γκεστάπο, βρήκε τους συνεργούς του Petiot και μετά από πολλά βασανιστήρια, αποκάλυψαν το όνομά του. Όμως εκείνος είχε προλάβει ήδη να πάει σε άλλο μέρος του Παρισιού και να συνεχίσει εκεί την δράση του.

Τον Μάρτιο του 1944 και ενώ ο Petiot έλειπε, οι γείτονες ξεκινούσαν να παραπονιούνται για την έντονη δυσοσμία που έβγαινε από το σπίτι του Petiot καθώς και για τον τοξικό καπνό που έβγαινε από την καμινάδα του σπιτιού του.

Η Αστυνομία έφτασε στο σημείο πιστεύοντας ότι είχε ξεσπάσει φωτιά. Εκεί, βρήκαν το σημείωμα του γιατρού που έλεγε ότι θα γυρίσει σε λίγες μέρες, Όταν του τηλεφώνησαν, εκείνος τους είπε να μην μπουν στο σπίτι μέχρι να φτάσει

Η Αστυνομία περίμενε έξω από το σπίτι για μια ώρα αλλά εν τέλει εισέβαλαν. Αυτό που αντίκρισαν τους έκανε να χάσουν τα λογικά τους. Βρίσκονταν παντού μέσα στο σπίτι διαμελισμένα πτwματα. Κάποια ήταν μέσα σε σάκους, κάποια άλλα μέσα σε βαλίτσες ενώ υπήρχαν δεξαμενές με ασβέστη και ένα αποτεφρωτήριο που είχε μέσα χέρια, πόδια και οστά.

Κατάφερε και αυτή την φορά να τους ξεγελάσει λέγοντας τους ότι ήταν αντιστασιακός και ότι αυτά τα σώματα άνηκαν σε Γερμανού ή σε προδότες του έθνους. Έτσι κατάφερε να μην συλληφθεί. Παρόλα αυτά ο επικεφαλής δεν είχε πειστεί κι έτσι, συνέλαβε την γυναίκα, τον γιo και τους συνεργούς του. Ο Petiot όμως κατάφερε για άλλη μια φορά να διαφύγει.

Δόκτωρ Σατανάς : Ο γιατρός που Καταδικάστηκε για 27 εγκλήματα

Photo via: news.yahoo.com

Δόκτωρ Σατανάς: Η σύλληψη και η δίκη του

Το 1944 εξαιτίας της απόβασης στην Νορμανδία οι έρευνες για τον εντοπισμό του, σταμάτησαν. Ο Petiot βρήκε καταφύγιο σε σπίτια γνωστών του και διέδιδε ότι τον κυνηγούσαν επειδή βοήθησε του αντιστασιακούς. Άλλαξε πολλές φορές το όνομα και την εμφάνισή του και αυτό κράτησε για ένα μήνα, όπου κατάφερε να ζει ελεύθερος.

Ακόμη κατάφερε να γίνει μέλος της προσωρινής κυβέρνησης και να συμμετάσχει στην ομάδα που έψαχνε για τον εντοπισμό του. Όμως σε έναν σταθμό τραίνων, κάποιος τον αναγνώρισε κι έτσι συνελήφθη. Κατά τη διάρκεια της δίκης υποστήριζε ότι έδωσε τέλος στη ζωή μόνο δύο Γερμανών και χαφιέδων.

Ανέφερε επίσης κάποια ονόματα αντιστασιακών, που τα παρουσίαζε ως φίλους του, όμως αυτοί οι άνθρωποι δεν υπήρχαν καν. Μέχρι σήμερα πιστεύεται ότι έχει δώσει τέλος στη ζωή 63 ατόμων όμως ο ίδιος καταδικάστηκε μόνο για τις 27 δοlοφονίες του.

Στα υπάρχοντα του βρέθηκε κλεμμένο κέρδος που είχε ξεπεράσει τα 200.000.000 φράγκα. Στις 25 Μαΐου λοιπόν και σε ηλικία 49 ετών καταδικάστηκε για τις πράξεις του και οδηγήθηκε στην γκιλοτίνα.

«Δόκτωρ Σατανάς» !Η ιστορία του γιατρού που Καταδικάστηκε για 27 εγκλήματα

Photo via: news.yahoo.com

 

 

 

 

Close