Είστε διάνοιες στα Μαθηματικά; Αποδείξτε το βρίσκοντας την λύση σε αυτό το τεστ

Είστε διάνοιες στα Μαθηματικά; Έχετε μυαλό ξουράφι που λένε και οι παλιοί θα το αποδείξετε εδώ και τώρα. Αυτό το τεστ έχει δύο λύσεις και είναι το πιο δύσκολο τεστ μαθηματικών του διαδικτύου. Για να σας δούμε λοιπόν…

Τα μαθηματικά είναι ένα μάθημα που το διδασκόμαστε από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Είναι ένα μάθημα που πρέπει να έχεις ταλέντο για να το αντιληφθείς και όσο περισσότερο μπαίνεις στη φιλοσοφία του, τότε πιο εύκολα το καταλαβαίνεις όσο προχωρούν τα χρόνια.

Δείτε ακόμα Τεστ παρατηρητικότητας: Κατάφερε να βρεις τον κρυμμένο κάβουρα και γίνε ο πιο παρατηρητικός της παρέας

Αν θεωρείται ότι είστε πολύ καλοί στα μαθηματικά, τότε αυτό το τεστ θα το αποδείξει. Μοιραζόμαστε μαζί σας ένα μαθηματικό πρόβλημα που μάλιστα έχει δημιουργήσει πονοκέφαλο στο ίντερνετ. Είναι από τα πιο δύσκολα τεστ μαθηματικών στο διαδίκτυο και έχει δύο πιθανές λύσεις. Εσείς θα σκεφτείτε κάποια από τις δύο; Διαβάστε παρακάτω: 

Το μαθηματικό τεστ

Το μαθηματικό τεστ που θα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας είναι το παρακάτω. Φαίνεται απλό, όμως δεν είναι διότι κρύβει μερικές παγίδες που πρέπει να προσέξετε για να μην πέσετε μέσα.

μαθηματικό τεστ-κουίζ-

Photo via: tilestwra.gr

1η εξήγηση – λύση

H πιο απλή και “μπακαλίστικη” εξήγηση. 11 x 11 = 121 και 1 + 2 + 1 = 422 x 22 = 484 και 4 + 8 + 4 = 1633 x 33 = 1089 και 1 + 0 + 8 + 9 = 18.

Δείτε ακόμα Τεστ: Ποια ζέβρα κοιτάζει την κάμερα στην φωτογραφία;

μαθηματικό τεστ-κουίζ-

Photo via: Pinterest

2η εξήγηση – λύση

Αν θεωρήσουμε ότι η μορφή που είναι γραμμένο μας παραπλανεί; Δηλαδή, από τη στιγμή που 11 x 11 = 4 είναι εξ ορισμού λάθος, αφού το γινόμενο δεν γίνεται να ισούται με 4, τότε μήπως το x δεν είναι το σύμβολο του πολλαπλασιασμού, αλλά ο άγνωστος x;

μαθηματικό τεστ-κουίζ-

Photo via: in.gr

Διαβάστε όλα τα τεστ στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close