έξυπνη_μάσκα_χτυπάει_αλάρμ_αν_ξεχάσουμε_να_την_φορέσουμε_

Ερχέται η Έξυπνη μάσκα: Θα χτυπάει συναγερμός όταν ξεχνάμε να την φορέσουμε. Πόσες φορές έχει συμβεί να βγούμε από το σπίτι μας και να έχουμε ξεχάσει να φορέσουμε την μάσκα μας; Κάτι απολύτως φυσιολογικό γιατί στην Ελλάδα δεν έχουμε μάθει να κυκλοφορούμε με μάσκες όλα αυτά τα χρόνια.

Η αλήθεια είναι πως από τότε που ξεκινήσαμε να κυκλοφορούμε με μάσκες, οι μάσκες για το πρόσωπο έπαψαν να είναι απλά μέτρο προφύλαξης. Μάσκες με λουλούδια, μάσκες με cartoons, μάσκες με διάφορα σχέδια και χρώματα. Οι μάσκες έγιναν αξεσουάρ. Τώρα λοιπόν έρχεται και η μάσκα με…συναγερμό.

Προσπαθούμε να μεταφέρουμε την είδηση στα σοβαρά αλλά δεν τα καταφέρνουμε. Φανταστείτε να βγαίνετε από το σπίτι σας στις 5 η ώρα το ξημέρωμα για να πάτε στο εργοστάσιο και να ξεκινήσει να βαράει συναγερμός από το πουθενά. Είναι σίγουρα μία καλή αφορμή να πάθετε καρδιακό και όχι κορονοϊό.

Έξυπνη μάσκα: Θα χτυπάει συναγερμός όταν ξεχνάμε να την φορέσουμε

Δείτε ακόμα Μετά από ώρες συνεχόμενης χρήσης μάσκας η 9χρονη κoρη μου ξέσπασε

Για να μην αναφερθούμε στους γείτονες, που δεν μας έχουν πάρει με καλό μάτι και ψάχνουν εδώ και καιρό αφορμή για να φωνάξουν την αστυνομία στο σπίτι μας. Αν δεν είσαι λάτρης της δυνατής μουσικής λοιπόν, ίσως η έξυπνη μάσκα με τον συναγερμό να αποτελέσει την τέλεια αφορμή.

Λέτε αυτή η έξυπνη μάσκα να έχει και φωτάκια; Θα θέλαμε πολύ να κυκλοφορούμε σαν φωτορυθμικά με πόδια στον ελεύθερο μας χρόνο. Εμείς θα μοιραστούμε την είδηση για την έξυπνη μάσκα μαζί σας και αφήνουμε τα υπόλοιπα σχόλια σε εσάς. Διαβάστε παρακάτω: 

Μετά την έξυπνη σίτα, τον έξυπνο αποχυμωτή, το έξυπνο σουτιέν έρχεται και η έξυπνη μάσκα φίλες και φίλοι. Σχεδιάστηκε από το Hirdaramani Group, το Sri Lanka Institute of Nanotechnology και την κινεζική CirQ Technologies. Την έξυπνη μάσκα την έκανε γνωστή ο επίσημος λογαριασμός του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Twitter.

Δείτε ακόμα Εδώ γελάμε: Οι πιο αστείες εικόνες για την καραντίνα & τον κορονοϊό

Συγκεκριμένα το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ανέβασε ένα σχετικό βίντεο με την μάσκα και κάνει λόγο για την μάσκα του μέλλοντος. Επίσης μας ενημερώνει πως πρέπει να πλυθεί, πως θα την φοράμε σωστά κι αν ξεχάσουμε να την φορέσουμε να ειδοποιεί με αλάρμ στο κινητό.

Θυμάστε τα μηνύματα προστασίας που έστελνε η Κυβέρνηση πριν λίγο καιρό σχετικά με τον κορονοϊό και μας τίναζαν όλους στον αέρα από τον ήχο τους; Ε κάτι τέτοιο. Σου λέει, ή θα πας από κορονοϊό – χτύπα ξύλο – ή θα πας από καρδιά, σε περίπτωση που δεν βάλεις την μάσκα σου.

Αυτή η έξυπνη μάσκα έχει το όνομα BreathTech-S3 και σχεδιαστήκε από τον βιομηχανικό όμιλο Hirdaramani Group σε συνεργασία με το Sri Lanka Institute of Nanotechnology (SLINTEC) και την κινεζική CirQ Technologies. Είναι από αυτές τις καινοτόμες ιδέες που μας κάνουν να μιλάμε σαν την μάνα μας με την ατάκα “τι άλλο θα φτιάξουν πια;”.

Δείτε ακόμα Ξέμεινες από προστατευτική μάσκα; Τα παρακάτω fashion icons σου δείχνουν τον τρόπο να φτιάξεις

Η έξυπνη μάσκα λοιπόν ενσωματώνει στρώμα φίλτρων και διαθέτει επίσης ένα στρώμα ειδικού αντιβακτηριακού υγρού για πρόσθετη προστασία. Έχει ειδοποιήσεις αξιολόγησης σε πραγματικό χρόνο, ελαχιστοποιεί την είσοδο αερολυμάτων και μικροσταγονιδίων και…φτιάχνει και φραπέ μέτριο με γάλα.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές η συγκεκριμένη έξυπνη μάσκα έχει πολλά πλεονεκτήματα. Εντάξει, κατασκευαστές είναι, τι άλλο θα έλεγαν; Σύμφωνα λοιπόν με τους ίδιους η συγκεκριμένα μάσκα θα μειώσει την παραγωγή μασκών αλλά και την χρήση πολλών μασκών και αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν τόσες πεταμένες μάσκες δεξιά και αριστερά.

Κάτι που φυσικά είναι σημαντικό, διότι από την στιγμή που ξεκινήσαμε να φοράμε μάσκες στην Ελλάδα, προστατευόμαστε από τον κορονοϊό και έχουμε γεμίσει τους δρόμους με πεταμένες μάσκες, γιατί λογικά δεν υπάρχουν κάδοι. Ή είναι πολύ δύσκολο να ανοίξεις το καπάκι και να τις πετάξεις μέσα.

Δείτε ακόμα Ξεκαρδιστικό βίντεο: Ντύθηκε θάμνος για να βγει απ’το σπίτι εξαιτίας της καραντίνας!

Επίσης αν θέλεις ξέχνα την στον δρόμο. Θα ξεκινήσει να βαράει το κινητό σου γιατί δεν την φοράς και άντε κλείσ’ το μετά. Αν θες μην γίνεις και οικολόγος λοιπόν. Υπάρχει βέβαια και ένας προβληματισμός σχετικά με την εν λόγω έξυπνη μάσκα και αυτός δεν είναι μόνο το καρδιακό που μπορεί να πάθουμε από την τρομάρα.

Το γεγονός ότι η έξυπνη μάσκα μπορεί να αντιληφθεί αν την φοράμε ή όχι έχει γεννήσει τις ανησυχίες ότι σιγά σιγά μπαίνουμε σε ένα δυστοπικό σύστημα που μία μάσκα θα είναι σε θέση να παρακολουθεί τα βήματά μας. Βέβαια έχουμε και το Facebook ή το Instagram γι’ αυτές τις δουλειές, οπότε η έξυπνη μάσκα έρχεται δεύτερη.

Διαβάστε όλα τα αστεία άρθρα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

 

Close