Φωτογράφιση macro: 20 μαγευτικές φωτογραφίες

Εσείς γνωρίζατε τί είναι η φωτογράφιση macro; Στο σημερινό άρθρο θα σας παρουσιάσουμε 20 μαγευτικές φωτογραφίες. Η macro φωτογράφηση είναι στην ουσία φωτογραφίες τραβηγμένες από ειδικές φωτογραφικές μηχανές που είναι σε θέση να απεικονίσουν μία εικόνα με την παραμικρή λεπτομέρεια.

Η φωτογράφιση macro έχει γίνει τάση τα τελευταία χρόνια με όλο και περισσότερους φωτογράφους να ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τις μακροφωτογραφίες. Οι φωτογραφίες  αυτές είναι επίσης πολύ ενδιαφέρουσες και για τους θεατές.

Δείτε ακόμα 4+1 μυθοι για το διάστημα – Γιατί ο ήλιος δεν είναι κίτρινος ούτε πορτοκαλι

Μπορούν να δουν κάθε λεπτομέρεια από ένα έντομο, ή από μία χιονόμπαλα. Οι φωτογραφίες macro έχουν έντονα χρώματα και πολλές λεπτομέρειες και γι’ αυτόν τον λόγο αγαπήθηκαν και συνεχίζουν να αγαπιούνται τόσο από τους θεατές.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε τις αγαπημένες μας φωτογραφίες από φωτογράφιση macro: 

Φωτογράφιση macro: Αράχνη

Έχετε δει ποτέ μία αράχνη από τόσο κοντά; Σίγουρα για κάποιον που έχει φοβία με τις αράχνες, μία τέτοια φωτογραφία θα τον έκανε να ανατριχιάσει. Παρόλα αυτά δεν μπορείτε να μην παραδεχτείτε ότι οι λεπτομέρειες είναι απλά εντυπωσιακές.

Φωτογράφιση macro: Αράχνη 

Φωτογράφιση macro: Λουλούδι

Αυτός θα ήταν ο τρόπος που θα βλέπαμε ένα λουλούδι αν ήμασταν μέλισσες. Τα λουλούδια σίγουρα είναι υπέροχα. Όμως κανείς από εμάς δεν μπορεί να δει με τόση λεπτομέρεια ένα κοινό λουλούδι, χρησιμοποιώντας απλά τα μάτια του.

Φωτογράφιση macro: Λουλούδι 

Αράχνη…και πάλι!

Σίγουρα οι αράχνες δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα. Παρόλα αυτά από τόσο κοντά ίσως μπορείς να διακρίνεις μία άγρια ομορφιά. Ακόμη κι αν δεν σ’ αρέσουν οι αράχνες δεν μπορείς να μην παραδεχτείς την εκπληκτική δουλειά του φωτογράφου.

Φωτογράφιση macro: Αράχνη

Φωτογράφιση macro: Τα μυρμήγκια που υφαίνουν

Ίσως έχετε ακούσει για μεταξοσκώληκες. Γνωρίζατε ότι υπάρχουν επίσης μυρμήγκια που υφαίνουν; Οι φωλιές αποτελούνται από φύλλα που συγκρατούνται από μεταξωτές κλωστές. Μπορείτε να βρείτε αυτά τα μυρμήγκια στην Αφρική και τη Νότια Ασία. Όχι μόνο στα δάση αλλά και σε ορισμένα εθνικά πιάτα.

Φωτογράφιση macro: Τα μυρμήγκια που υφαίνουν 

Μία ξεχωριστή πεταλούδα

Πείτε γεια σε αυτή τη μικρή πεταλούδα με πράσινα μαλλιά. Έντομα αυτού του είδους αναφέρονται σε ποιήματα αρχαίων συγγραφέων, καθώς και σε θρύλους που γεννήθηκαν στα βρετανικά νησιά. Αυτή η πεταλούδα είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί στη φύση, καθώς δεν πετάει ποτέ με τα φτερά της ανοιχτά.

Φωτογράφιση macro: Μία ξεχωριστή πεταλούδα 

Φωτογράφιση macro: Φτερό πεταλούδας

Είμαστε σίγουροι ότι οι πεταλούδες είναι τα αγαπημένα σας έντομα. Τα φτερά τους είναι τόσο πολύχρωμα και εντυπωσιακά. Παρακάτω βλέπουμε το φτερό της πεταλούδας με κάθε λεπτομέρεια!

Φωτογράφιση macro: Φτερό πεταλούδας

Αυτή είναι μια άλλη φωτογραφία ενός φτερού πεταλούδας που καλύπτεται πλήρως με γύρη.

Φωτογράφιση macro: Φτερό πεταλούδας

Λιβελλούλες

Οι Λιβελλούλες είναι από τα αρχαιότερα έντομα. Εκτός αυτού βοηθούν πολύ τους ανθρώπους αφού τρέφονται από έντομα που τρέφονται με αίμα, όπως τα κουνούπια. Ποτέ δεν την είχατε δει από τόσο κοντά ε;

Macro φωτογράφιση: Λιβελλούλες 

Αυτό μοιάζει με το πορφυρό ανεμοπλάνο. Μπορείτε να το βρείτε στη Νοτιοανατολική Ασία και σε ολόκληρη την Ινδία. Σε αντίθεση με τα αρσενικά (που απεικονίζονται στην εικόνα), οι γυναικείες λιβελλούλες αυτού του τύπου έχουν γκρίζο-πράσινο χρώμα και είναι σχεδόν αισθητές.

Macro φωτογράφιση: Λιβελλούλες 

Macro φωτογράφιση: knobby

Αυτή η φωτογραφία δείχνει το δέρμα ενός αστερία. Αυτό το πλάσμα έχει πολλά ονόματα, όπως «κέρατο θαλάσσιου αστεριού», «knobby» ή «τσιπ σοκολάτας». Ο Knobby λατρεύει να περνάει χρόνο στο μαλακό ζεστό βυθό, οπότε είναι εύκολο να εντοπιστούν στην παραλία όταν επισκέπτεσαι την περιοχή Indo-Pacific.

Macro φωτογράφιση: knobby

Φωτογράφιση macro: Κοχύλια Abalone

Αυτά τα θαλασσινά σαλιγκάρια ονομάζονται συχνά «κελύφη αυτιών» και «κρέατα. Τα κοχύλια Abalone χρησιμοποιούνται στην κατασκευή κοσμημάτων.

Φωτογράφιση macro: Κοχύλια Abalone 

Rhinoceros beetles

Αυτά τα σκαθάρια μπορούν να μεγαλώσουν έως 15 εκατοστά και να ζουν για πάνω από 3 χρόνια. Λέγονται Rhinoceros beetles και δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι και τόσο…όμορφα. Σίγουρα όμως είναι εντυπωσιακά από τόσο κοντά.

Φωτογράφιση macro: Rhinoceros beetles

Φωτογράφιση macro: αλογόμυγα

Οι αλογόμυγες σίγουρα δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα αφού τα τσιμπήματά τους πονούν πολύ και στην συνέχεια σε τσούζουν ακόμη περισσότερο. Όμως από τόσο κοντά είναι πιο όμορφες.

Φωτογράφιση macro: αλογόμυγα 

Το βλέμμα του μπορεί να συγκριθεί με αυτό της Mona Lisa. Αλλά σε αντίθεση με τη γυναίκα του πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, αυτό το έντομο μας ακολουθεί πραγματικά με το βλέμμα του.

Φωτογράφιση macro: αλογόμυγα 

Φωτογράφιση macro: Λουλούδια με νερό στα πέταλα

Και γιατί να μην φανταστούμε ότι εμείς οι ίδιοι έχουμε συρρικνωθεί στο μέγεθος των εντόμων; Εδώ είναι ένα τεράστιο λουλούδι καλυμμένο με δροσιά. Μια σταγόνα είναι αρκετή για να σε ξεδιψάσει.

Φωτογράφιση macro: Λουλούδια με νερό στα πέταλα 

Και ένα άλλο γιγαντιαίο φυτό καλύπτεται με χίλιες σταγόνες νερού. Η μακροφωτογραφία μας δείχνει ότι οι σταγόνες νερού σχηματίζουν τέλεια σφαίρες.

Φωτογράφιση macro: Λουλούδια με νερό στα πέταλα 

Φωτογράφιση macro: Φτερό από παγώνι

Ο μακρόκοσμος μας εκπλήσσει κάθε δευτερόλεπτο. Κοιτάξτε αυτό το φτερό παγωνιού. Απλά υπέροχο!

Φωτογράφιση macro: Φτερό από παγώνι 

Ο όρος μακρο φωτογραφία χρησιμοποιείται για να περιγράψει φωτογραφίες που απεικονίζουν αντικείμενα σε κλίμακα 1: 1 ή μεγαλύτερη. Για λήψη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιαδήποτε κάμερα. Ωστόσο, για να αποκτήσετε μια τέτοια εικόνα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα μικροσκόπιο με δυνατότητα φωτογραφίας.

Φωτογράφιση macro: Φτερό από παγώνι 

Φωτογράφιση macro: Κομμάτι πάγου

Κι όμως αυτό που βλέπετε παρακάτω είναι απλά ένα κομμάτι πάγου. Υπέροχο;

Φωτογράφιση macro: Κομμάτι πάγου

Φωτογράφιση macro: Χαλαζίας Τιτάνιου

Αυτό το ορυκτό είναι μια μορφή χαλαζία σε συνδυασμό με το σκληρότερο μέταλλο στη Γη, το τιτάνιο. Χρησιμοποιείται συχνά σε θεραπευτικές τελετές.

Φωτογράφιση macro: Χαλαζίας Τιτάνιου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

All photos via: depositphotos.com – brightside.me

Close