Η πρώτη κατά συρροή δολoφόνος της Ελλάδας: Δηλητηριάστρια της Μάνης_

Η πρώτη κατά συρροή γυναίκα δολοφόνος της Ελλάδας ήταν η δηλητηριάστρια της Μάνης. Στο σημερινό μας άρθρο θα μιλήσουμε για την δηλητηριάστρια της Μάνης και για τα αποτρόπαια εγκλήματα που διέπραξε και φυσικά συγκλόνισαν το πανελλήνιο.

Η Ελλάδα είναι μία μικρή χώρα. Μπορεί στο εξωτερικό να εμφανίστηκαν οι πρώτη κατά συρροή δολoφόνοι από πολύ παλιά, όμως στην Ελλάδα η εγκληματικότητα όσων αφορά της δολoφονίες με βάση τις στατιστικές, ήταν μικρότερη την ίδια εποχή.

Γι’ αυτόν τον λόγο, κάθε φορά που εμφανιζόταν κάποιος κατά συρροή δολoφόνος, οι Έλληνες σοκάρονταν. Για παράδειγμα, ο Δράκος του Σέιχ Σου είχε καταφέρει να κλειδώσει τους πολίτες της Θεσσαλονίκης μέσα στα σπίτια τους και να προκαλέσει τον πανικό, για αρκετό καιρό.

Δείτε ακόμα Έγκλημα στην Ιερά Οδό: Με σκότωσε χίλιες φορές, τη σκότωσα μία

Έτσι, όταν εμφανίστηκε η πρώτη κατά συρροή δολoφόνος γυναίκα στην Ελλάδα, οι Έλληνες δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στον κόσμο. Στο παρακάτω άρθρο θα μιλήσουμε για την δηλητηριάστρια της Μάνης, που αποτέλεσε την πρώτη κατά συρροή δολoφόνο γυναίκα. Διαβάστε παρακάτω: 

Λίγα λόγια για την δηλητηριάστρια της Μάνης

Η πρώτη κατά συρροή δoλοφόνος της Ελλάδας ήταν η Κατερίνα Δημητρέα. Η γυναίκα, φαίνεται πως αφαίρεσε την ζωή από τέσσερις ανθρώπους οι οποίοι ήταν όλοι συγγενείς της. Ανάμεσά τους βρισκόταν και ο 5χρονος ανιψιός της Δημητρέα.

Η Κατερίνα Δημητρέα ήταν 42 ετών και κατοικούσε στο Νεοχώρι της Μεσσηνίας. Αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, αφού ήταν χωρισμένη και έπασχε από ημιπληγία. Η Δημητρέα μεγάλωνε μόνη της, την 10χρονη κòρη της.

Μπορεί να αντιμετώπιζε δυσκολίες, όμως η ζωή της κυλούσε χωρίς εντάσεις. Μάλιστα σύμφωνα με την γειτονιά, η Δημητρά δεν είχε προκαλέσει ποτέ με την συμπεριφορά της τους δικούς της ανθρώπους αλλά και τους γείτονες. Όλα αυτά μέχρι τον Μάϊο του 1962. Παρακάτω θα σας παραθέσουμε τις πρώτες της δηλώσεις μετά την σύλληψη:

«Έριξα παραθείο στα μακαρόνια της μάνας μου για να γίνουν πιο… νόστιμα. Στα αυγά του αδελφού μου έβαλα δηλητήριο για να δει πόσο… καλή μαγείρισσα είμαι! Η μητέρα μου με βασάνιζε και ήθελε να με βγάλει από το σπίτι, το ίδιο και ο αδελφός μου. Όσο για την Τ, έβαζε λόγια να με διώξουν, να με αφήσουν να πεθάνω της πείνας και εγώ και η κόρη μου».

η_δηλητηριάστρια_της_Μάνης_

Photo via: mixanitouxronou.gr

Κατάφερε να γλιτώσει τρεις φορές

Το πρώτο της έγκλημα φαίνεται πως το πραγματοποίησε στις 27 Μαΐου. Συγκεκριμένα δηλητηρίασε την μητέρα της η οποία ήταν 80 ετών, αφού της έριξε παραθείο στα μακαρόνια που της σέρβιρε. Η μητέρα της ήταν η Στεφούλα Λουκαρέα και άφησε την τελευταία της πνοή σχεδόν αμέσως στο πάτωμα του σπιτιού.

Η άτυχη γυναίκα πριν ξεψυχήσει είχε πάθει κρίση με σπασμούς και έντονους πόνους στην κοιλιά. Ο θάνατός της όμως φαίνεται πως αποδόθηκε σε εμβολή καρδιάς και δεν ανησύχησε κανέναν γιατί η ηλικιωμένη γυναίκα, είχε χρόνια προβλήματα με την καρδιά.

Στις 19 Ιουλίου, η Δημητρέα ξανά χτύπησε. Χρησιμοποιώντας και πάλι παραθείο, δηλητηρίασε την 40χρονη ξαδέρφη της, Ποτούλα. Η μόνη διαφορά ήταν ότι η Δημητρέα έριξε το δηλητήριο στον καφέ του θύματος. Όμως και πάλι δεν θεωρήθηκε ύποπτη, γιατί ο θάνατος της ξαδέρφης της, προήλθε από κάταγμα στο κεφάλι, το οποίο προκλήθηκε κατά την πτώση.

Η κοπέλα φαίνεται πως έπεσε με δύναμη στο πάτωμα, εξαιτίας των σπασμών που της προκάλεσε το παραθείο. Το τρίτο θύμα της Δημητράς ήταν ο αδερφός της Κωνσταντίνος. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή την περίπτωση δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το έργο της την πρώτη φορά, όταν του έριξε το δηλητήριο στον καφέ του.

Ο Κωνσταντίνος ήταν 45 ετών και έπεσε στην μέση του δρόμου ενώ ήδη είχε βγει από το σπίτι της αδερφής του. Οι γιατροί στο νοσοκομείο που τον εξέτασαν. διέγνωσαν κρίση χολής. Η δολoφόνος κατάλαβε ότι είχε ρίξει λίγη ποσότητα παραθείου και την επόμενη φορά, φρόντισε να είναι πιο…αποτελεσματική.

Η πρώτη κατά συρροή δολoφόνος της Ελλάδας_Δηλητηριάστρια της Μάνης_

Photo via: mixanitouxronou.gr

Μάλιστα την δεύτερη φορά έριξε το παραθείο στα αυγά του αδερφού με αποτέλεσμα να βρει ο άτυχος άντρας ακαριαίο θάνατο. Η αιτία αυτή την φορά ήταν η ανακοπή καρδιάς, οπότε και πάλι η Δημητρέα δεν θεωρήθηκε ύποπτη. Φυσικά τα νέα είχαν μαθευτεί στην κλειστή κοινότητα του χωριού και η γειτονιά πίστευε πως κάποια κατάρα είχε βρει την οικογένεια.

Το τέταρτο θύμα ήταν κι αυτό που την πρόδωσε

Ένα μήνα μετά τον θάνατο του αδερφού της, η Δημητρέα κέρασε ένα λουκούμι στον 5χρονο ανιψιό της Ηλία. Το μικρό αγγελούδι, προτού καλά καλά προλάβει να το καταπιεί άρχισε να αφρίζει και λίγο αργότερα πέθανε κατά την διαδρομή του προς το νοσοκομείο.

Ο θάνατος του παιδιού, που δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας ξεκίνησε να κινεί τις υποψίες. Ένας τοπικός γιατρός, δήλωσε πως η δηλητηρίαση ήταν η αιτία θανάτου και αμέσως όλοι πίστεψαν πως η θεία του, είναι ύποπτη.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις στο νοσοκομείο της Καλαμάτας οι οποίες και επιβεβαίωσαν την ύπαρξη παραθείου στον οργανισμό του παιδιού. Αυτήν την φορά η Δημητρέα δεν κατάφερε να γλιτώσει.

η_δηλητηριάστρια_της_Μάνης_

Photo via: briefingnews.gr

Στις 10 Σεπτεμβρίου ομολόγησε όλα της τα εγκλήματα και παραδέχτηκε πως είχε προσπαθήσει να δηλητηριάσει κι άλλους δέκα συγγενείς της. Ανάμεσα σε αυτούς βρισκόταν η νύφη της κι άλλο ένα ανιψάκι ηλικίας μόλις 4 ετών.

Σύμφωνα με την ίδια, δεν έκανε λάθος στην συνταγή απλά τα υποψήφια θύματα, την τελευταία στιγμή δεν δέχτηκαν τα κεράσματα. Η είδηση δεν άργησε να διαδοθεί γρήγορα και την επόμενη ημέρα οι δηλώσεις της Δημητρέα, ήταν στα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων.

«Ήμουν μια φτωχή γυναίκα που την εγκατέλειψε ο άνδρας της και έπρεπε να ζήσω το μικρό μου κòριτσάκι. Αλλά, μου φερόντουσαν όλοι εχθρικά. Και περισσότερο η μάνα μου και ο αδελφός μου.

Με πίεζαν να κάνω όλες τις δουλειές αν και ήξεραν πως είμαι άρρωστη κι έπασχα από την καρδιά μου. Κάθε ώρα μου έλεγαν να φύγω από το σπίτι. Έτσι κι εγώ τους εκδικήθηκα» .

Παρόλα αυτά θεωρήθηκε πως έκανε τους φ@νους για κληρονομικούς λόγους. Η κατάθεσή της ότι στον μνημόσυνο του αδερφού της σκόπευε να προσφέρει δηλητηριασμένα κόλλυβα σε όλο τον χωριό έκανε τους πάντες να πιστέψουν ότι η Δημητρέα είχε χάσει τα λογικά της.

Οι αρχές πίστεψαν ότι η Δημητρέα τα έλεγε αυτά επίτηδες, έτσι ώστε το δικαστήριο να πιστέψει ότι είναι ψυχικά διαταραγμένη. Έτσι, έστειλαν την Δημητρέα να κάνει νευρολογικές εξετάσεις. Η διάγνωση λοιπόν έλεγε πως:

Η πρώτη κατά συρροή δολoφόνος της Ελλάδας_Δηλητηριάστρια της Μάνης_

Photo via: mixanitouxronou.gr

«H νοημοσύνη της Αικ. Δημητρέα ελεγχθείσα κλινικώς και εργαστηριακώς δια ψυχολογικών δοκιμασιών ευρέθη ότι κείται στο μεταίχμιον του κατωτάτου ορίου του μέσου όρου της ανθρωπίνης διανοήσεως και της διανοητικής καθυστερήσεως».

Παρόλα αυτά το δικαστήριο διαφωνούσε. Η Δημητρέα είχε σώας τας φρένας και όλα τα εγκλήματα τα διέπραξε με πρόθεση. Έτσι το δικαστήριο της επέβαλλε την ποινή τετράκις εις θάνατος. Στις 10 Απριλίου του 1964, η δηλητηριάστρια της Μάνης, εκτελείται στο Γουδί.

Το γεγονός ότι έκανε τέσσερις φ@νους, τον έναν πίσω από τον άλλον μέσα σε λίγους μήνες, της έδωσαν και τον τίτλο της κατά συρροή δολ@φόνου. Μάλιστα ήταν η πρώτη γυναίκα κατά συρροή δολοφ@νος στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλα τα άρθρα της μηχανής του χρόνου στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close