Η τραγική ιστορία πίσω από το Amber Alert: H 9χρονη Amber που σφαγιάστηκε

Όλοι έχουμε δει κάποια στιγμή στη ζωή μας το Amber Alert στην τηλεόραση. Το Amber Alert είναι στην ουσία ένα τηλεοπτικό σποτ, που μας πληροφορεί για την εξαφάνιση μικρών παιδιών.

Σκοπό έχει, να διαδώσει την εξαφάνιση ενός παιδιού με φωτογραφίες και προσωπικά του στοιχεία, έτσι ώστε ο κόσμος, να μπορέσει να δώσει χρήσιμες πληροφορίες.

Η εξαφάνιση ενός παιδιού είναι πάντα μια τραγική υπόθεση. Κάθε φορά που ακούμε για κάποια εξαφάνιση παιδιού, προσευχόμαστε να πάνε όλα καλά. Προσευχόμαστε να γυρίσει γρήγορα σπίτι του, όσο καλύτερα γίνεται, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Οι περισσότεροι από εμάς, πιστεύουμε ότι το Amber Alert είναι ένα τηλεοπτικό σποτ που το όνομά του δεν έχει μεγάλη σημασία. Λίγοι γνωρίζουν την τραγική ιστορία πίσω από το όνομα “Amber” .

Ένα 9χρονο κoριτσακι φαίνεται πως “έδωσε” το όνομά του σε αυτό το τηλεοπτικό σποτ, ύστερα από τον τραγικό θάνατο που βρήκε, αφού πρώτα κακoποιήθηκε σ3ξουαλικά. Διαβάστε παρακάτω:

Ποια ήταν η 9χρονη Amber Hagerman

Το όνομα στο Amber Alert το “έδωσε” η 9χρονη Amber Hagerman. Ήταν μόλις 9 ετών όταν απήχθη. Πήγαινε βόλτα με το ποδήλατό της στο Arlington 20 χρόνια πριν, μαζί με τον αδερφό της. Το σώμα του άτυχου παιδιού ανακαλύφθηκε αργότερα σε ένα χαντάκι.

Δείτε ακόμα Kentler Project: Άστεγα παιδιά για 30 χρόνια τοποθετήθηκαν μαζί με παiδ0φιλους

Μπορεί η Amber να έδωσε το όνομα της, σε μια ειδοποίηση που έχει καταφέρει πολλές φορές να βοηθήσει να βρεθούν τα εξαφανισμένα παιδιά και κατά συνέπεια οι εγκληματίες που τα έβλαψαν, όμως η υπόθεση της Amber παραμένει μέχρι και σήμερα ανεξιχνίαστη.

Το τραγικό γεγονός έλαβε μέρος στις 13 Ιανουαρίου του 1996. Η Amber μαζί με τον 5χρονο αδερφό της Ricky αποφάσισαν να κάνουν μια βόλτα με τα ποδήλατά τους, μέχρι ένα εγκαταλελειμμένο πάρκινγκ στο Arlington του Texas. Λίγο μετά το 5χρονο παιδί θα επέστρεφε στο σπίτι του, χωρίς την Amber μαζί του.

Το σπίτι της οικογένειας της Amber, απείχε μόλις ένα τετράγωνο μακριά από το πάρκινγκ και έκτοτε κανείς δεν είδε ξανά την Amber. O 78χρονος συνταξιούχος Jim Keil βρισκόταν στην αυλή του την στιγμή που η Amber περνούσε με το ποδηλατό της έξω από το σπίτι του.

Τι κατέθεσε

Ο ίδιος κατέθεσε ότι ξαφνιάστηκε πολύ όταν είδε ένα φορτηγάκι να σταματάει. Ο οδηγός του φορτηγού βγήκε έξω και άρπαξε την Amber. Η μικρή ξεκίνησε να φωνάζει όμως το φορτηγό ανέπτυξε γρήγορα ταχύτητα. Ο συνταξιούχος αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία και έφτασε στο μέρος μέσα σε λίγα λεπτά.

Το 78χρονος, περιέγραψε το φορτηγάκι να έχει σκούρες αποχρώσεις, πιθανότατα μαύρες. Ο απαγωγέας ήταν σύμφωνα με τον ίδιο είτε λευκός είτε λατίνος. Σύμφωνα με τους ειδικούς οι απαγωγές από ξένους είναι σπάνιες περιπτώσεις και είναι πολύ δύσκολες όσων αφορά την εξιχνίαση τους.

Η τραγική ιστορία πίσω από το Amber Alert:

Photo cover via: torontonews.com

Ακόμη κι αν υπήρχε αυτόπτης μάρτυρας, οι ερευνητές της υπόθεσης, δυσκολεύτηκαν πολύ να φτάσουν κοντά στους απαγωγείς. Η αστυνομία συνεργάστηκε με εθελοντές και FBI στην αναζήτηση της Amber όμως δεν υπήρχαν αποτελέσματα.

Τέσσερις μέρες μετά, ένας άνδρας περπατούσε με τον σκύλο του κοντά στο Forest Hill Apartments. Το μέρος ήταν μόλις λίγα μίλια μακριά από το σημείο που είχαν απαγάγει την μικρή. Σε έναν ιδιαίτερα απομακρυσμένο κολπίσκο είδε το σώμα ενός παιδιού. Ήταν το σώμα της 9χρονης Amber που είχε βρεθεί σφαγμένο.

Η τραγική ιστορία πίσω από το Amber Alert: H 9χρονη Amber

Photo via: blitz.bg

Σύμφωνα με την αυτοψία, η Amber είχε μείνει ζωντανή για δύο ημέρες. Κατά την περίοδο αυτή είχε βiαστεί.

Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο, ότι μετά την απαγωγή της Amber ένας άνδρας κάλεσε σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό στο Ντάλας κάνοντας μια ευνόητη ερώτηση: γιατί η αστυνομία να μην συνεργάζεται με απλούς πολίτες, έτσι ώστε να παρέχουν πληροφορίες όταν ένα παιδί χάνεται;

Ο άνδρας αυτός, στάθηκε η αφορμή, αυτή η ιδέα να υλοποιηθεί. Στην αρχή ήταν ένα τοπικό πρόγραμμα με το όνομα Ντάλας Amber Alert. Στην συνέχεια όμως έγινε κρατικό πρόγραμμα και σήμερα, είναι διεθνές. Όσων αφορά την υπόθεση της 9χρονης, είχε παγώσει για τρία χρόνια και σήμερα παραμένει ανεξιχνίαστη.

Η τραγική ιστορία πίσω από το Amber Alert: H 9χρονη Amber που σφαγιάστηκε

Μπορεί το όνομα Amber να είναι ακρώνυμο του America’s Missing Broadcast Emergency Response, όμως είναι δεδομένο ότι πήρε το όνομά του στην μνήμη του Amber.

Οι ειδοποιήσεις Amber Alert μεταδίδονται, τόσο στην Αμερική όσο και στις υπόλοιπες χώρες, μέσω ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, καλωδιακής τηλεόρασης, διαδικτύου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πινακίδων ενημέρωσης κυκλοφορίας, μέσων κοινωνικής δικτύωσης –όπως το facebook και οι εφαρμογές του Google-, συσκευασίες τροφίμων κ.λ.π.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η απόφαση να βγει ειδοποίηση Amber Alert λαμβάνεται πάντα από την τοπική αστυνομία, η οποία αναλαμβάνει και την ευθύνης της έρευνας για την εξαφάνιση. Η ειδοποίηση περιλαμβάνει ονοματεπώνυμο του παιδιού, τι φορούσε εκείνη την ημέρα, ηλικία, βάρος εθνικότητα και αν υπάρχουν, πληροφορίες υπόπτων.

Οι προϋποθέσεις του Amber Alert είναι ιδιαίτερα αυστηρές έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν φάρσες. Αυτό που μας προβληματίζει με αυτή την ιστορία, είναι γιατί οι άνθρωποι πάντα περιμένουν τραγικά συμβάντα, για να κάνουν πρόοδο προς το καλύτερο.

Αυτή ήταν η ιστορία πίσω από το Amber Alert .

Photo cover via: Pinterest

 

Close